"Constituie infractiune și se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte rețele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi...".

Legea dreptului de autor, art. 4, prevede si situatiile in care se poate trece peste consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, niciuna dintre acestea permitand preluarea integrala.

Conditiile in care se poate (consimtamantul autorului) face preluarea textului, le treci in TOS. Daca tu ceri link do-follow, aia trebuie sa primesti; daca ceri maxim 200 de cuvinte, atatea raman. Fara sa faca ce-i ceri tu, nimeni nu poate prelua continut decat in limitele art. 4 mentionat.

Daca legile sunt respectate, Google nu are nici o problema in a stabili care e autorul si atunci nu-ti faci probleme pentru "duplicate content".

Sunt destui care cred ca pot da lovitura, fara educatie si munca, doar cu o thema WordPress. Atunci trebuie sa te lupti pentru a iti proteja drepturile. Google chiar iti pune la dispozitie un instrument de raportare. Abia acum incepe adevarata problema - chiar esti autorul sau risti sa fii catalogat "hotul striga hotii"? Cati "autori" citeaza diferitele surse utilizate? Cand spui ca "Lacul Baikal este cel mai adanc lac de pe glob", ai facut tu masuratorile sau ai preluat informatia de undeva fara sa mentionezi sursa?

imagini: ca utilizator, ma calca pe nervi site-urile care imi blocheaza click-dreapta; daca in text imi apare "Razboiul Civil American" si eu vreau sa aflu mai multe despre el, ma pui la munca si nu mai calc pe site a doua oara. Cu ochii dupa secretare, risti sa superi utilizatorii.