1 out of 1 members found this post helpful.
Pai e un lucru normal. Orice magazin este obligat legal sa iti returneze tva-ul daca nu esti rezident.
ERATA: de fapt, factura ar trebui intocmita fara tva, considerandu-se export. Legal, ar trebui sa platesti tva-ul la vama in Moldova. (chestia e valabila pentru statele non UE, din cate stiu)
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Am incheiat colaborarea cu Altex de cateva luni, iti recomand sa dai mail la relatiiclienti@altex.ro.
Eu zic ca cei de la Altex nu au vrut sa se complice, legea in privinta restituirii TVAului spune ca se poate restitui in magazin, prin intermediul bancii ori prin mandat postal. Magazinul isi recupereaza banii de la stat si este o procedura mai complicata, de asta si zic ca nu au vrut sa-si bata capul.
La vama nu se plateste neaparat, depinde de vames si cum interpreteaza el, dar pentru bunuri personale(de uz propriu si nu pentru comert) nu prea iti cer sa platesti, chiar daca normal ar fi trebuit.
Plus ca vad ca ai la domiciliu trecut Ungaria, adica UE, unde poti face acelasi lucru printr-o firma de specialitate gen Global Refund(astia au parteneriat cu anumite banci de unde poti recupera banii.
LE:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf..._1692_2007.htm