Dragos: ca mai toate lucrurile legate de Google, sunt putini cei care stiu exact cum merge treaba (si cei care stiu nu spun mai departe).
Dar, dupa parerea mea, bounce rate-ul este un criteriu foarte bun de a departaja site-urile. Hai sa incerc sa dezvolt un pic exemplul tau:
pentru cautarea "cel mai mare oras din Romania" pe Google primele rezultate sunt siteA si siteB, de la google 50 de oameni au intrat pe siteA, 50 pe siteB.
Pe siteA au intrat, au gasit raspunsul, 40 au iesit, 10 au citit si alte articole
Pe siteB au intrat, au aflat raspunsul, 10 au iesit, 40 au mai citit si alte 2 - 3 articole.
Asta inseamna ca siteB este "mai calitativ" ? Eu zic ca da.
Mai exista un aspect foarte important: eu am gasit doua definitii pentru bounce rate:
1) Vizitatori care vad o singura pagina a site-ului (asta e definitia folosita de Google Analytics)
2) Vizitatori care vad o singura pagina a site-ului si apoi se intorc la Google si refac cautarea
Daca primul sens al "bounce rate" e folositor doar pentru a compara doua site-uri, al doilea spune foarte clar despre site ca nu ofera informatii relevante termenilor cautati.
Si acum revenind la site-ul meu:
Daca un canadian a intrat pe site-ul meu si a vazut spre dezamagirea lui ca e in romana si s-a intors la Google pentru a reface cautarea, ce concluzie poate trage Google despre site-ul meu?
Ca nu e bun sau ca nu e bun pentru canadieni?
Nichita: asa cum spuneam si mai sus, majoritatea ajung la paginile destinate unor specii de pesti (unele relativ rare) iar termenii de cautare sunt denumirile in latina

Răspunde cu citat