Daca e vorba despre monetizare, eu nu cred ca poti in Romania. Eu am renuntat la nisa de turism, nu ai cu cine. De la cine vrei sa obtii "reclama"? De la agentii? Care? Sunt 2-3 mari, care sunt stress free. Propietari? Nici o sansa.
Turismul nu e o nisa asa de "frumoasa" ca monetizare. Agentiile nu au concurenta, clientii sunt "mooka" = "cazare x", sortare pret si atat. Aici sunt zeci de site-uri, doar ca se izbesc de "prostia" propietarilor.
Cei premium ori merg prin agentii ori booking. Cam asta e toata nisa.
Daca vrei reviews, exista tripadvisor pentru locatiile de afara, la noi e greu cu reviews (e un site amfostacolo parca).
Daca e un proiect de monetizat, eu nu vad cum. Am crezut ca e un blog de "hobby".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
@odiv
Cu riscul de a repeta pe alocuri ce au spus altii, imi expun si eu parerea.
1. Proiectul este fain, design care mie imi place. Nu am stat sa citesc informatiile, mi-a sarit in ochi "Dresden" (Dresda in romana, ca asta e publicul tau). Am parcurs un articol si modul de prezentare (text / poza / text / poza...) este mai potrivit pentru un articol gen "Top 10....". Altfel, fragmentezi informatia cu poze, ceea ce este deranjant pentru cineva care chiar este interesat).
2. Ce nu stii (probabil) este ca ai atacat o nisa extrem de aglomerata. Sunt agentii care scriu pentru trafic si landing, sunt bloguri de turism cu sutele, sunt pasionatii de calatorii care au bloguri generaliste si care isi povestesc experientele, sunt portalurile de turism in fata carora nu prea ai sanse (acolo se discuta in zeci de mii de articole), sunt site-urile de stiri / lifestyle / etc care au autoritate mare si care au articole turistice, exista tripadvisor, gogobot, lonelyplanet si lista poate continua. Faci fata unei astfel de concurente? Si daca da, atunci trecem la punctul 3.
3. Monetizarea. Cui vinzi si ce anume? Agentiilor? Ma faci sa rad. Altor portaluri si site-uri de turism? Posibil, merita insa pentru 5-10 euro? Adsense? La un trafic cu mult mai mare ca al tau abia iti scoti banii de hosting. Nu de redactare, nu de intretinere site, nici de o ciocolata macar.
Poate sunt acid pe alocuri, dar ti-o spune unul cu un portal care este, in multe zile, in top 5 site-uri de travel din Romania. Am fost si eu visator ca tine, insa realitatea este un pic diferita si neplacuta.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)