5th February 2012, 01:45
3 out of 3 members found this post helpful.
@Vali D, n-ai facut tu gaura la macaroana. Sa se gandeasca sa faca ce ai facut tu ar fi putut multi face, crede-ma. Nu e chiar asa greu sa o apuci pe calea cea mai usoara. Doar ca unii aleg sa faca asta, in timp ce altii nu. Iar faptul ca ai greutati nu stiu daca justifica faptul ca faci ceva, atat imoral cat si ilegal. Justifica pentru tine poate, insa tot aceeasi justificare o poate gasi oricine, indiferent de infractiunea pe care o face.
Problema, din punctul meu de vedere e faptul ca ai fost intrebat enorm daca e ilegal ceea ce faci (ba mai mult, threadul in care i-ai criticat pe cei cu aplicatii e ABSOLUT aberant si te umple de ridicol, luat in discutie cu acesta) si daca utilizatorii stiu ca dau like. Sunt atatea metode (da, cum iti spuneam, nu doar tu stii sa folosesti unele metode) care forteaza mai mult sau mai putin utilizatorul sa dea like, insa ii lasa lui decizia sa faca acest lucru. Ce parere ai de privacy? Ce parere ai de cei pe care i-ai expus, vanzadu-le un serviciu ilegal?
E absurd sa vii sa te victimizezi acum tot tu.
Si nu stiu dupa ce logica te-ai gandit tu ca n-ar fi ilegal sa determini niste actiuni ale unor conturi personale ale unor oameni, fara ca ei habar sa n-aiba de acest lucru si fara ca macar sa-si dea in vreun fel consimtamantul. Nu stiu daca ti-ar lua cineva Facebook-ul sau orice serviciu folosesti tu (incepand cu contul de mail si pana la mesajele private de pe seopedia) si sa ti-l umple fara stirea ta cu tot felul de oferte comerciale. I-ai accepta justificarile, oricare ar fi ele?
Eu repet: dat fiind ca am intrebat in mai multe feluri daca metodele prin care aduci fani sunt ilegale, iar tu ai dat asigurari ca nu (ma gandeam ca le aduci prin content locker pe site-uri de download filme, muzica, etc. ca sa fiu sincer), ma simt inselat. Fie ca si client, fie ca si utilizator al seopedia. Pentru ca aici s-au banat moderatori la un momentdat pentru tehnici ilegale folosite, dar care erau mult mai "blande" decat ceea ce ai facut tu.
Si da, dupa cum iti spune si Maldini, nu stii niciodata peste cine dai. Tu o sa-i zici: Ai dat si tu un like acolo, fara "sa vrei", insa lui i se va pune pata si va merge pana la capat.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
100R
Seo e ceva relativ, daca toti am dispune de sume mari de bani toti am juca dupa reguli si nu ne-am abate deloc, de asta fiecare incearca sa faca ceva cum poate dupa stiinta fiecaruia. Discutiile spam - white hat pot dura la nesfarsit dar nimic nu e orodox in
seo dincolo de grija fata de continut, raman la parerea asta.
Seo iti permite sa fi ingenios, si asta facem cei mai multi, suntem ingeniosi, cautam metode alternative care sa ne aduca un plus fata de ceilalti. Pe langa astea nu tot ce e catalogat spam e si imoral, e doar rau privit de Google sau altii ca ei pentru ca ei fac regulile.
Esti de acord ca ceea ce facea el prin tehnica respectiva nu este cu nimic mai prejos decat situatia in care cineva face SEO plasand ilegal link-uri pe site-urile cuiva? (nu vorbim prin formulare de contact sau stiu eu, ci pur si simplu inserand prin footer/sidebar link-uri prin diferite metode)
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.
5th February 2012, 03:43
0 out of 1 members found this post helpful.
Eu cred ca v-ati aprins cam tare. Imoral cam e, ilegal probabil ca nu. Nu stiu nici o lege care sa interzica sa abonezi pe cineva la orice (newsletter, facebook etc). Bineinteles ca poti fi dat in judecata, pentru orice, citeam intr-un thread tot aici pe seopedia ca google a fost dat in judecata pentru ca google maps e gratis. Asta nu face google maps ilegal. Pe de alta parte bineinteles ca nimanui nu-i convine sa ii apara pe wall pe facebook ca-i place cine stie ce trasnaie si in nici un caz nu cred ca trebuiesc incurajate actiunile de genul asta prin devzaluirea metodelor prin care pot fi facute.