Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Studiu de caz: hazlii.net

Iulia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    39
    Putere Rep
    29

Implicit Studiu de caz: hazlii.net

Salutare,

Ma ocup de blogul hazlii din octombrie 2007. Pana in ianuarie 2011 a rulat pe blogspot avand o medie a vizitatorilor unici de aprox. 1000/zi si PR 3. Maxim de vizitatori 2000/zi.
    Din ianuarie l-am mutat pe hazlii.net si de atunci a inceput toata "distractia".
    In momentul mutarii pe domeniu .net si schimbarea hostului de 2 ori in 1 luna am ajuns sa pierd nr de vizitatori si PR-ul. Acum a inceput sa ajunga la 150-200 vizitatori pe zi.

Ma intereseaza parerea voastra despre blog din toate punctele de vedere (design, usurinta in navigare, cod) si ceva sfaturi din punct de vedere seo.

La cautarea in google dupa cuvantul hazlii sunt prima in pagina.
    Blogul este introdus in facebook (pagina de fani), twitter, google, yahoo, feedburner si cateva directoare.
    Sitemap indexat de google.
    Situatia link-urilor (obtinut cu quick search status):
    interne:152
    externe: 71
    target vizitatori: RO
    articole in momentul de fata: 1000

Alta problema care am observat-o, dar nu prea stiu cum sa o corectez este aceea ca am descoperit 202 erori in cod (am folosit validator.w3 - recomandat de cineva de pe forum). Ma intereseaza cat de mult imi afecteaza blogul.

Astept parerea si sfaturile voastre pentru a-l imbunatati!
    Multumesc frumos!

klaucs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    1st February 2011
    Locaţie
    Buzau
    Vârstă
    41
    Posturi
    95
    Putere Rep
    28

Implicit

Ca design nu pot spune ca atrage cu ceva iesit din tipar.
    Ca asezare in sidebar cred ca era mai ok daca schimbai ordinea cel putin intre "Cuprins HazLii"
    si "Postari recente"
    Legat de asezarea reclamelor in special cele de langa paginare respectiv footer, sunt prea multe.
    Personal cand gasesc pe un site ceea ce cautam, chiar daca nu ma intereseaza reclama afisata pe respectivul, ca apreciere dau un click...

sor2n este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    37
    Putere Rep
    0

Implicit

ca design nu este iesit din comun si ai putea sa pui o reclama si pe partea dreapta nu doar jos

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    39
    Putere Rep
    29

Implicit

Multumesc de raspunsuri si astept si altele.

gamerap este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    UK
    Vârstă
    33
    Posturi
    384
    Putere Rep
    32

Implicit

Incearca sa schimbi design-ul, sunt destule teme foarte frumoase pentru wordpress. Scoate butonul acela cu vizitatori online, sau pune unul mai mic in footer.
    Widget-ul cu "Postari recente" cred ca ar trebui sa-l scoti. Blogroll-ul are prea multe link-uri externe catre diverse site-uri/blog-uri ar trebui sa scoti din link-uri.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    39
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de gamerap Vezi Post
    Incearca sa schimbi design-ul, sunt destule teme foarte frumoase pentru wordpress. Scoate butonul acela cu vizitatori online, sau pune unul mai mic in footer.
    Widget-ul cu "Postari recente" cred ca ar trebui sa-l scoti. Blogroll-ul are prea multe link-uri externe catre diverse site-uri/blog-uri ar trebui sa scoti din link-uri.
    Tot incerc de cateva zile sa gasesc o tema mai simpla si mai curata, cum gasesc ceva cum vreau eu, o schimb. Am scos butonul si widgetul cu postari recente.
    Blogroll-ul este cel unde am link reciproc. Dauneaza mult pt ca sunt atatea link-uri? Ideea este ca imi vin constant vizite de la fiecare din blogroll.
    Multumesc de sfaturi

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Presupun ca ai avut motive serioase sa faci tranzitia de la blogspot la domeniu de sine statator, altfel trebuia sa te astepti din start la o astfel de scadere.

Datorita dimensiunii scaderii, deduc ca o parte importanta din trafic venea totusi din organic Google. ( In caz contrar, ar trebui sa verifici daca nu ai niste erori mai severe pe noul cont - 404, 500 error etc. Probabil insa ca ai verificat deja acest lucru.)

Ok, cateva recomandari:

- 301 redirect. Daca nu ai facut-o deja, fa-o - redirecteaza vechiul site catre cel nou. Vei recastiga o parte din vizitatorii sositi pe vechile permalinks, si in plus (cel putin teoretic) o parte din PR. In plus ajuta la deindexarea vechiului site, daca nu s-a realizat deja, ceea reduce probabilitatea aparitiei de duplicate content intre vechiul si noul site;

- foarte important: contacteaza-ti toti partenerii de link-uri si roaga-i sa schimbe link-urile catre noul domeniu. Cauta pe Google link-urile existente catre vechea adresa blogspot si contacteaza siturile respective cu rugamintea de a reactualiza paginile unde exista link catre vechiul site. Sunt bune sanse sa obtii acest lucru, mai ales daca link-urile respective au fost obtinute natural. Obtinerea acestor link-uri actualizate ajuta foarte mult in procesul de tranzitie;

- localizare: inregistreaza-ti domeniul in Webmaster Tools si seteaza localizarea domeniului pe RO (totusi trebuie asteptat ceva timp pentru ca asta sa produca efecte sesizabile);

- localizare: din cate vad ai domeniul gazduit in afara tarii. Recomand trecerea pe hosting in tara, din cauza ca target-ul tau este RO, iar ip-ul este si el folosit in evaluarea localizarii unui site (impreuna cu alti factori);

- pagerank-ul primit pe homepage se divide intre toate link-urile din pagina, atat interne cat si externe. De luat in considerare acest aspect. Elimina orice link de mica valoare, daca exista;

- erorile de validare: validarea codului este un lucru util, dar se pare ca nu este 100% esential pentru obtinerea de rezultate in motoarele de cautare (cel putin in prezent). Eu as cauta sa rezolv situatia, in mod firesc, dar nu as privi asta ca pe un stres major de moment. Sunt nenumarate exemple de situri care stau prost la validare dar au pozitii de top pe diverse cuvinte cheie. Todo;

- un alt lucru important: rabdare si tutun. Domeniul este nou, nu se compara cu un site de 4 ani. Insa performanta se va imbunatati in timp, mai ales daca continui sa adaugi in permanenta continut nou. Nu trebuie sa abandonezi, chiar daca pe moment poate parea descurajant, in 6 luni s-ar putea sa se vada altfel situatia;

- cauta sa obtii macar cateva linkuri noi, din situri de buna calitate, pe cat posibil din aceeasi nisa.

Treptat munca depusa va incepe sa dea rezultate.

Designul poate fi imbunatatit, cand gasesti ceva potrivit.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

M-am uitat putin la vechea adresa (nu am foarte mult timp acum), ce ai acolo nu este 301 redirect. La prima vedere vad ca folosesti un iframe cu noua adresa. Evident, sunt inca pagini indexate pe vechiul site, plus ca ai lasat continut si acolo (de ce? continutul duplicat te trage puternic in jos intr-o astfel de situatie).

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    39
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Presupun ca ai avut motive serioase sa faci tranzitia de la blogspot la domeniu de sine statator, altfel trebuia sa te astepti din start la o astfel de scadere.

Datorita dimensiunii scaderii, deduc ca o parte importanta din trafic venea totusi din organic Google. ( In caz contrar, ar trebui sa verifici daca nu ai niste erori mai severe pe noul cont - 404, 500 error etc. Probabil insa ca ai verificat deja acest lucru.)

Ok, cateva recomandari:

- 301 redirect. Daca nu ai facut-o deja, fa-o - redirecteaza vechiul site catre cel nou. Vei recastiga o parte din vizitatorii sositi pe vechile permalinks, si in plus (cel putin teoretic) o parte din PR. In plus ajuta la deindexarea vechiului site, daca nu s-a realizat deja, ceea reduce probabilitatea aparitiei de duplicate content intre vechiul si noul site;

- foarte important: contacteaza-ti toti partenerii de link-uri si roaga-i sa schimbe link-urile catre noul domeniu. Cauta pe Google link-urile existente catre vechea adresa blogspot si contacteaza siturile respective cu rugamintea de a reactualiza paginile unde exista link catre vechiul site. Sunt bune sanse sa obtii acest lucru, mai ales daca link-urile respective au fost obtinute natural. Obtinerea acestor link-uri actualizate ajuta foarte mult in procesul de tranzitie;

- localizare: inregistreaza-ti domeniul in Webmaster Tools si seteaza localizarea domeniului pe RO (totusi trebuie asteptat ceva timp pentru ca asta sa produca efecte sesizabile);

- localizare: din cate vad ai domeniul gazduit in afara tarii. Recomand trecerea pe hosting in tara, din cauza ca target-ul tau este RO, iar ip-ul este si el folosit in evaluarea localizarii unui site (impreuna cu alti factori);

- pagerank-ul primit pe homepage se divide intre toate link-urile din pagina, atat interne cat si externe. De luat in considerare acest aspect. Elimina orice link de mica valoare, daca exista;

- erorile de validare: validarea codului este un lucru util, dar se pare ca nu este 100% esential pentru obtinerea de rezultate in motoarele de cautare (cel putin in prezent). Eu as cauta sa rezolv situatia, in mod firesc, dar nu as privi asta ca pe un stres major de moment. Sunt nenumarate exemple de situri care stau prost la validare dar au pozitii de top pe diverse cuvinte cheie. Todo;

- un alt lucru important: rabdare si tutun. Domeniul este nou, nu se compara cu un site de 4 ani. Insa performanta se va imbunatati in timp, mai ales daca continui sa adaugi in permanenta continut nou. Nu trebuie sa abandonezi, chiar daca pe moment poate parea descurajant, in 6 luni s-ar putea sa se vada altfel situatia;

- cauta sa obtii macar cateva linkuri noi, din situri de buna calitate, pe cat posibil din aceeasi nisa.

Treptat munca depusa va incepe sa dea rezultate.

Designul poate fi imbunatatit, cand gasesti ceva potrivit.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

M-am uitat putin la vechea adresa (nu am foarte mult timp acum), ce ai acolo nu este 301 redirect. La prima vedere vad ca folosesti un iframe cu noua adresa. Evident, sunt inca pagini indexate pe vechiul site, plus ca ai lasat continut si acolo (de ce? continutul duplicat te trage puternic in jos intr-o astfel de situatie).
    Intradevar majoritatea vizitelor veneau din google, dar am observat ca din cand in cand am eroare 500 (care nu stiu ce inseamna, dar banuiesc ca este de la host... o sa caut pe google sa vad mai bine ce reprezinta).

Nestiind cum se face acel 301 redirect, am rugat pe cineva care face asa ceva, sa ma ajute. Daca se acceseaza blogul vechi se face redirect pe cel nou, dar numai in home page. Eu am crezut ca acela este redirectul 301...

Punctele de la "foarte important" erau deja facute in momentul in care am postat aici, a fost primul lucru care lam facut dupa mutare.

Aveam cont de Webmaster Tools si Google Analytics aferente noului domeniu (imi sunt de mare ajutor). In webmaster tools este indexat si site map-ul blogului. Aveam setata si localizarea domeniului in RO si target RO.
    In webmaster tools am obesrvat ca am 125 crawl errors, dar nu au nici o legatura cu link-urile directe catre articole. Acestea uneori dispar, dar apar altele noi... Ce este acum eroare in 2-3 zile dispare de la sine, fara ca eu sa fac ceva.
    Am 1054 Submitted URLs si 991 URLs in web index.

Cu ce tool anume pot sa imi dau seama de valoarea unui link?

O sa incerc sa obtin si cateva link-uri noi, dar intai trebuie sa invat cum fac diferenta intre un link slab si unul bun.

La acel alt lucru important, m-am inarmat deja cu rabdare si tutun si mi-am propus ca in maxim un an sa revin la nivelul vechi. Tu ai fost mai optimist si ai dat 6 luni... sa speram ca va fi asa

Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat!

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Iulia Vezi Post
    Intradevar majoritatea vizitelor veneau din google, dar am observat ca din cand in cand am eroare 500 (care nu stiu ce inseamna, dar banuiesc ca este de la host... o sa caut pe google sa vad mai bine ce reprezinta).

Cu ce tool anume pot sa imi dau seama de valoarea unui link?
    O sa incerc sa obtin si cateva link-uri noi, dar intai trebuie sa invat cum fac diferenta intre un link slab si unul bun.
    Erorile 500 sunt erori de server. De cele mai multe ori este vorba despre o greseala de configuratie, probleme tehnice cu serverul, sau o eroare de programare in script (adica pagina php). In contul tau de hosting ar trebui sa gasesti undeva un fisier gen "error_log" sau cu nume similar care va contine informatii mai in detaliu despre care script si care linie genereaza eroarea.

Pentru "valoarea" unui link - asta e o evaluare mai dificila, oricum recomand Open Site Explorer: Link Popularity & Backlink Analysis Tool cu care iti poti face idee despre autoritatea unui link, insa trebuie sa iei in considerare si alti factori, cum ar fi daca situl respectiv pare sa faca spam in motoarele de cautare (in care caz e de evitat), numarul de link-uri pe pagina unde se afla link-ul tau (cu cat sunt mai multe cu atat link-ul e mai slab), cat si (important) daca situl respectiv sau macar pagina respectiva este din aceeasi nisa cu situl tau. OSE iti arata si de unde vin link-urile lor si iti poti face o idee daca sunt intr-o zona de buna reputatie sau proasta, analizand "la ochi" calitatea siturilor care le furnizeaza link-uri.

Sper ca nu am uitat ceva.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Un mic studiu
    De Robert în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 30th May 2010, 23:32
  2. studiu de caz
    De gigipok în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th November 2008, 17:21
  3. studiu de caz
    De Danielu în forumul Teste
    Răspunsuri: 10