Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Odnoklassniki, VK.com, Colegi.md

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit Odnoklassniki, VK.com, Colegi.md

Desi nu e o stire tocmai noua, aduc in discutie si retelele din spatiul ex sovietic ca posibile alternative pentru unii, la Facebook, tinand cont si de ultimele mutari ale Facebook.
    Desi greu sa se impuna in Romania, Odnoklassniki are o versiune si in limba romana pentru Republica Moldova, dar inca nu e suficiet de bine tradus siteul.
    Odnoklassniki.ru e cea mai populara retea sociala din Republica Moldova cu o pondere de 65% , urmata de de Facebook 28%, Twitter, Colegi.md sau VK.com. Clasamentul a fost facut public la inceputul lui 2013 de Centrului de Cercetare Sociologică din Moldova și Institutul Dezvoltării Economice și al Politicilor Europene.

Odnoklassniki: http://www.odnoklassniki.ru
    VK: http://vk.com (fost Vkontakte) e alta retea sociala foarte populara in Rusia, Ucraina, Belarus, ce are si ea versiune in limba romana.
    Colegi.md: http://colegi.md, detine o pondere de 1% in Republca Moldova, conform aceluiasi studiu.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    46
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    97

Implicit

Eu am ceva trafic natural de pe odnoklassniki.ru de la vorbitori de romana
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.640
    Putere Rep
    27

Implicit

Daca vreti sa aflati mai multe despre traficul din MD, faceti un cont pe top20.md, eu am unul, ai sa ramai trasnit ca 90% din trafic provine din odnoklassniki.ru. Un alt lucru interesant lin Rusia si MD este faptul ca majoritatea nu scriu adresa URL in bara de adresa ci dau cautare la orice. O sa mai revin cu studii de pe piata MD si Rusia daca exista interes.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    46
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    97

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Un alt lucru interesant lin Rusia si MD este faptul ca majoritatea nu scriu adresa URL in bara de adresa ci dau cautare la orice.
    Peste tot este asa
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

tori7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    Galati
    Posturi
    93
    Putere Rep
    19

Implicit

In MD, dupa Google - odnoklassniki.ru este cel mai vizitat site. Are o structura putin diferita de Facebook, cu unele plusuri, cu unele minusuri.

Deasemenea un lucru pe care l-am observat in MD (mai putin favorabil noua SEO-istii) este: cautarile in Google nu se fac dupa cuvine cheie, ci mai degraba dupa site/brand.
    Spre ex: se cauta in Google "stiri.md" in loc de "stiri" sau "ultimele stiri". Au un avantaj site-urile mai vechi de acolo care au devenit mai populare si s-au intiparit in minte.

tori7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    Galati
    Posturi
    93
    Putere Rep
    19

Implicit

iar VK.ru (Vkontakte) este cea mai mare retea de socializare din Rusia, + spun ei ca sunt si cea mai mare retea de socializare din Europa.

Am incercat sa-mi fac ceva reclama prin Ads pe VK (aproximativ ca pe Facebook) - insa anuntul mi-a fost respins (deoarece nu intrunea nu stiu ce masuri) si banii nu mi-au mai fost returnati (5$)

Ca fapt divers, se zvoneste ca Odnoklassniki si VK au fost create de KGB (prin intermediul unor asa-zisi antreprenori online) pentru a monitoriza bine populatia.

haiduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    22nd June 2011
    Locaţie
    oriunde
    Posturi
    124
    Putere Rep
    23

Implicit

Mi-am facut si eu, de curiozitate (sau ca sa intru in baza de date a KGB-ului, daca n-oi fi fost deja ) cont pe odnoklassniki Traducerea este intr-adevar hazlie in mai multe locuri (am cunoscut insa suficient de multi basarabeni si sunt familiarizat cu majoritatea ciudateniilor). Problema este ca atunci cand am accesat iconita de muzica din menu, mi s-a blocat total sistemul...

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit

E posibil, n-avem idee cine e implicat in proiectele astea de succes, sunt de parere ca multe proiecte de succes pot ajunge pe lista guvernelor lumii, serviciilor secrete, daca au ceva de castigat de pe urma lor, sau doar pentru a culege date despre proprietari pentru un santaj ulterior, interese de stat etc. Teorii ale conspiratiei exista si despre Facebook, doar un exemplu:

Facebook was setup by the C.I.A. Try telling that to most people and they laugh at it. People seem to think its a coincidence that Facebook seems to be so intrusive over and over again. Privacy policies that would make anyone scratch their head. I'm not going to beat around the bush with this blog post. Facebook was setup by the C.I.A. as a data mining project to collect as much information on as many people as they could.
    Facebook And It's Connections To The C.I.A. And D.A.R.P.A. by Brian S Staveley - The Real News Online.com

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •