Citat Postat în original de BGabriel Vezi Post
Spamul in Romania eu consider ca a atins cote alarmante si nimeni nu i-a nicio masura, nimeni nu este pedepsit pentru ca nu e cine sa aplice pedepsele...
MCSI este organismul care ar trebui să aplice sancțiuni pentru spam. Daca vrei să te amărăști, te invit să faci o cerere în baza legii accesului la informații publice și să afli câte sancțiuni au dat în perioada 2012-2013.

Zilnic primesc pe mailurile firmei zeci de mesaje de tip spam, mesaje care au un continut foarte diversificat... de la lenjerie intima, plotere, imprimante, scanere (spam de la zspotmedia.ro - o firma cu renume in industria de printing si consumabile) pana la icoane, baze de date cu emailuri pentru SPAM si lista poate continua...
Gabriel, fă un exercițiu de 20-30 de minute: notează domeniile românești cele mai spamvertizate și verifică-le la multirbl.valli.org (ex: MultiRBL.valli.org - Results of the query zspotmedia.ro)
Dacă ești curios, poți verifica și adresele P ale expeditorilor (trebuie să le extragi din headerele spamurilor primite.

Ma gandeam sa punem la cale un plan, noi, cei care ne castigam existenta din acest mediu online, sa cream cateva aplicatii, module, addon-uri, baze de date, etc cu spammeri (IP-uri, expeditori, etc) si sa actionam in instanta... cred ca asta ar putea fi singura solutie care ar putea sa reduca, macar putin, din acest fenomen...
Parerea mea e ca acest subiect a fost si inca este tratat cu impasivitate, lucru care a dus la ceea cu ce ne confruntam astazi...
Din căutările de mai sus vei fi găsit acum și proiectul românesc de filtrare a spamului: abuse.ro.

Voi ce pareri aveti despre idee? Cum va feriti inbox-urile de spam?
RBL-urile de la spamhaus, spamcop și abuse.ro, impreuna cu Spamassassin cu lista de domenii spamvertizare uribl.abuse.ro reduc spamul la valori nesemnificative.
Masuri suplimentare posibile:
- odata ce o adresa IP a fost detectata ca trimite spam, mesajele sunt limitate la xxx/ora;
- Spamassassin "invata" permanent -folosind filtre Bayes- ce e spam si ce e ham
- daca serverul email nu permite masurile de mai sus, exista filtre hardware ce se pun "in fata" serverului email si care se configureaza dupa dorinta
- nu în ultimul rand exista posibilitatea de a externaliza serviciul de receptionare email (fără a pierde controlul datelor stocate, vezi. Messagelabs)
Dacă vrei mai multe detalii, te aștept cu întrebări

PS pentru cei impatimiti dupa Gmail: exista companii care nu-si permit -din considerente legale- să țină datele "in ceață". Puteți să-mi spuneți în ce țară sunt mailurile voastre de la Gmail ?