On topic: sunt responsabil cu un server de web si de mail al unei companii textile. Domeniul are ceva vechime - 1999 anul de achizitie - si primesc astfel de mailuri zilnic de la companii de profil sau de aiurea. Asa ca, parerea mea e ca odata cu trecerea timpului si raspandirea adresei tale de mail o sa te incarci cu astfel de mailuri. Am raportat si eu la RDS ip-urile de pe care primeam oferte de acest gen sau virusi, dar nu am primit niciodata o confirmare de la ei.

On topic mai putin: de curand am primit un mail de la info at marketing-impact.ro in care pe langa oferte de pixuri si agende am gasit o chestie interesanta:
Marketing direct:

Direct Mail
Drop Mail
Door to Door
Baze de date
Marketing Online

Oferta de servicii de marketing e mult mai ampla insa aici am extras numai partea care pe mine ma ingrijoreaza. Sincer, n-am avut nici o treaba cu aceasta companie si nu stiu de unde adresa mea a ajuns la ei. N-am gasit nimic in mail prin care sa ma dezabonez de la serviciul lor de publicitate sau de news.

Off-topic: ca helpdesk, si la mine se respecta ordinea lui tis - RTL, RDS si cei mai jenanti UPC-Astral.