"numere de carti de credit"
nenea, lasa-ne... daca esti mai pe dinafara decat mine..e grav![]()
"numere de carti de credit"
nenea, lasa-ne... daca esti mai pe dinafara decat mine..e grav![]()
de ce ar vrea 500E cand in timpul ala poate sa faca ceva mai bun si sa ia mai mult? (daca plecam de la ipoteza ca se pricepe sa il sparga)
atata timp cat ai un magazin mic e normal sa nu ai probleme de securitate pentru ca oricum nu stochezi carduri in baza de date.. si pentru cativa posibili clienti pe care i-ai putea fura de acolo mai bine faci efortul in alt sens cu un profit mai mare;
problema apare cand tintesti sus.. si atunci magazinul tau devine un punct de interes pentru astfel de persoane..
nu garanteaza nimeni ca nu vor gasi o noua vulnerabilitate chiar pe magazinul tau, iar daca ai norocul sa o gaseasca, dar nu pe al tau.. oricum trebuie sa ai un om calificat, cu job permanent care sa iti instaleze patchurile si tot ce mai trebuie in timp util
In situatia de care vorbesti tu nu folosesti din start oscommerce... dar cat priveste Romania...
Cam oriunde e vorba de bani, e si atractie pentru wannabehecari. Nu neaparat sa-ti ia CC din DB, putini le tin acolo (mai ales in .ro, cred ca doar rotld are tupeul asta), dar de adrese de mail numai bune de spamat (ca doar sunt oameni cu bani interesati de cumparaturi online), de statistici, etc.
OSC e o masina sport pe platforma si cu piese de combina agricola. Merge, dar se modifica foarte greu, se misca ca un melc la un site mai dezvoltat, e plin de buguri (treaba cu register_globals e penibila).
Dar, cum tupeul bate seriozitatea, se gasesc oricand destui "programatori hastemele" sa-l vanda, ca doar e open source, pe principiul "nu-i prost care primeste, e prost care da".
Scuze de deranj, dar cum garantati voi locurile 1-5?
Daca site-ul are competitori care baga de 3-4 ori mai multi bani in optimizare, cum puteti garanta locurile respective? Parerea mea e ca noi, ca SEO'eri, trebuie sa garantam clientului trafic si profit marit, nu un loc specific in Google. L-am intrebat pe Rand Fishkin cum reactioneaza cand un client vine si ii cere "vreau locul 1-5" si mi-a zis ca pur si simplu ii refuza, sau le zice ca nu poate garanta asa ceva, pentru ca nu stie cat SEO baga competitia site-ului.
Mai bine sa incercam sa educam clientii sa inteleaga ce e SEO-ul si cu ce se papa, decat sa le garantam locuri in SERP.
Parere proprie, nu dati cu pietre![]()
Right. Daca ii explici ca nu se poate, clientul se duce la un gigel care poate. Dar pentru 1-3 luni maxim, ca nici concurenta nu doarme.
In timpul asta contractul a expirat, gigel si-a incasat banii.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Seo Tehnic
Mi se spunea 1nesco
Ok, deci recunosti ca "gigel" nu are dreptate cand garanteaza locurile, nu?
Si ce faci daca site-ul e in supplemental index? Cum il scoti de acolo in timp util si il mai si duci pe primele pagini "garantat". Nu stiu...cred ca mai bine zici "Domnu, va aduc <atata> si <atata> crestere in trafic, dupa studiul care l-am efectuat" decat "te aduc pe locul <x>".
Asta e ca si cu firmele alea care garantau locuri in SERP pt ca ei "cunosteau pe cineva de la Google"...sa fim seriosi. Inca odata, nu vreau sa creez discutii aiurea, dar nu mi se pare corect sa ne lasam clientii cu ochii in soare.
Cu un buget corespunzator, gigel poate sa garanteze locurile. Cate firme au buget?
"Si ce faci daca site-ul e in supplemental index" - nu cunosc problema, nu am avut situatii de genul asta.
Mi se spunea 1nesco
Supplemental index e practic un motor de rezerva al Google-ului, care afiseaza rezultate doar daca nu gaseste nimic pe main index, sau doar dupa ce se termina rezultatele principale. Detalii aici. Ideea e ca ajungi de multe ori in supplemental index pentru ca ai facut vreo prostie dpdv al optimizarii.
Daca un client face tot felul de prostii SEO si e trimis in supplemental index e greu sa-i garantezi ca il scoti de acolo, sa nu mai vorbesc de garantarea unui loc in primele 5 rezultate.
Pricepui. Adica un client cu un site optimizat anterior de el sau gigei.
Probabil se poate rezolva si asta in timp.
Sau mai simplu: nu il iei de client. Doar mai sunt atatia la coada![]()
Mi se spunea 1nesco
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)