Poate iti e de ajutor ce am scris aici (e legat de optimizare in general, nu numai pt baze de date f mari):
http://forum.seopedia.ro/server-side...html#post44149
Versiune printabilă
Poate iti e de ajutor ce am scris aici (e legat de optimizare in general, nu numai pt baze de date f mari):
http://forum.seopedia.ro/server-side...html#post44149
mai poti indexa tabela si sa folosesti indexi
gasesti pe siteul mysql despre indexare dar acum depinde si de hosting etc. indexare iti faci o tabela si lucrezi doar cu id-uri, iti va ingreuna update-ul, insertul si deleteul intrucat de fiecare data cand le faci va modifica si indexarea
daca zici ca ai o baza de date mare nu cred ca e indicat sa folosesti reseller , cel putin un vps si acolo iti faci tu setarile cum vrei iti aloci memorie ram pentru query
dar cred ca si indexul te ajuta
scuze nu am vazut ca este si postul lui netul cred ca tot aceeasi chestie zice despre indecsi
Indecsii ii am, dar am sa arunc inca un ochi pe mysql sa vad daca sunt si corect pusi.
Ms frumos pentru raspunsuri!
In primul rand trebuie sa scapi de cautarile cu like. Pentru ce iti trebuie tie ai avea nevoie probabil de un engine de search and indexing de continut (gen lucene (poti pune un wrapper de solr peste)).
ms pentru alternativa dar ma cam depaseste putin Java.. Am cautat pe G despre lucene si cred ca este cam complicat, dar am sa incerc si varianta asta dupa ce o testez local. Oricum, ideea este binevenita :)
folosesc linux, dar oricum multumesc
o sa incerc sa emulez aplicatia cu wine, sa vedem ce iese ;)
multumesc oricum, petru raspuns;)
=>On Topic<=
Oferta ;) inca este valabila...
ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat ?
folosesc MySql, ii dau eu export, dar cand o import dincolo, imi da o eroare si se f**e treaba :)
spuneti-mi ca "prostului", ce sa bifez si ce sa debifez, ca am folosit si mama tutorialului video, dar nu iese treaba :(
ambele gazduiri au cpanel 2 instalat
multumesc anticipat,
Pentru linux vezi ca exista o varianta de mysql gui tools (pe ubuntu karmic si lucid merge bine).
Daca ai linux instalat incearca sa iti pui baza de date local (install mysql server.. etc) dupa care incearca sa executi bucata cu bucata scriptul de sql pe care il ai ca si export. ai grija sa ai la fel collation si engine-ul folosit. Ar fi bine sa ai la import inclusiv sintaxele de drop table si create table.
Poate ar fi bine sa postezi erorile pe care le primesti la import sa vedem mai exact despre ce e vorba.
S-a rezolvat, am gasit scriptul si l-am reinstalat
Multumesc pentru sfaturi, sa auzim de bine