Pt. cei care nu au un ochi avizat pt. scam mail, am primit un email din nou, de data asta au schimbat putin formatul si idea, iti zice ca ti-e limitat contul.
Pt. ce incepatori iata foarte simplu cum sa identificati un email gen "scam"
undeva in mail apare un link care pe care trebuie sa il accesati, mergeti cu mousul pe link fara sa faceti click si va apare jos la outlook adresa unde duce linkul, daca adresa nu e: "http://www.paypal.com" nu il accesati,
Indiferent ce mail primiti daca vi se pare suspicios cel mai simplu mod de evitat problemele e sa va logati in paypal dintr-o sesiune noua (nu din email direct) de ex: deschideti o noua fereastra in internet explorer si tastati manual adresa, ar trebui sa apara in fata adresei HTTPS cu "s" de la SECURE
stiu ca pt. cunoscatori nu are nici o valoare ce am scris aici si par lucruri simple dar stiu ca sunt oameni care nu sunt asa de avansati si s-ar putea sa ii ajute,
e foarte mare pacat ca se intampla lucurile astea...
---------
Iata mai jos ce am primit pe email recent...
-------
Dear PayPal ® customer,
We recently reviewed your account, and we suspect an unauthorized transaction on your account.
Protecting your account is our primary concern. As a preventive measure we have temporary limited your access to sensitive information.
Paypal features.To ensure that your account is not compromised, simply hit "Resolution Center" to confirm your identity as member of Paypal.
Login to your Paypal with your Paypal username and password.
Confirm your identity as a card memeber of Paypal.
Please confirm account information by clicking here Resolution Center and complete the "Steps to Remove Limitations."
*Please do not reply to this message. Mail sent to this address cannot be answered.
Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved.
-----------------
Acum am vazut ca au mai fost posturi similare, scuze de dublura..
------
de ce nu ii poate prinde?! asta nu inteleg... sa vad si io 1 la tv.!!
-------
astea ii headerele ... mai mult nu am chef sa caut ca nu is militian, banuiesc ca nu inatereseaza pe nimeni oricum,
----
am trimis totusi mesajul la "spoof@paypal.com" poate poate.. le da vre-o 5 ani de racoare!
--------
Return-Path: <akstcanimaldermatologymnsdgs@animaldermatology.co m>
Delivered-To: u16933@mail7.dr.myx.net
Received: from 73qhdzvq3hazdb4.kornet (unknown [125.142.66.38])
by mail7.dr.myx.net (mydomain.myx.net) with ESMTP id 5902F11B9BE
for <Adresa mea de mail>; Thu, 14 Feb 2008 04:01:07 +0200 (EET)
Received: from [125.142.66.38] by mx5.biz.mail.yahoo.com; Thu, 14 Feb 2008 11:13:24 +0900
Date: Thu, 14 Feb 2008 11:13:24 +0900
From: Paypal@mail7.dr.myx.net
X-Mailer: The Bat! (v3.80.03) Professional
Reply-To: akstcanimaldermatologymnsdgs@animaldermatology.com
X-Priority: 3 (Normal)
Message-ID: <453413506.11993473560340@animaldermatology.com>
To: ---AICI E ADRESA MEA DE EMAIL---
Subject: Paypal
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html;
charset=windows-1250
Content-Transfer-Encoding: 7bit