In viitorul apropiat Google va lansa Youtube Partner Program in Romania.
Detalii aici si aici.
Versiune printabilă
youtube partner exista in Romania demult insa prin intermediari gen socialblade sau adrev.
@polooradea - esti partener youtube? poti sa dai mai multe detalii?
da sunt partener pe adrev. o consider o alegere proasta fiindca din cate stiu pe socialblade se plateste mai bine. nu mi se afiseaza reclamele pe toate video-urile si asta e un punct in minus pt adrev si bineinteles pt mine fiindca fac bani foarte putini. partea pozitiva e faptul ca iti creste traficul instant aproape mi s-a dublat la inceput insa incet vad ca incepe sa scada. castigurile se impart 55% tie si 45% lor daca nu ma insel.
Dacă or să dispară intermediarii, or sa crească și câștigurile.
@polooradea - E o nisa care merita dezvoltata cand o sa apara Youtube Partner Program in Romania?
Poti sa dai ceva mai multe detalii: nisa, ctr, cpc etc?
Merci anticipat.
Ma intereseaza si pe mine.
nisa pe care sunt eu e cea de instrumentale (rap, house) insa m-am gandit ca ar merge si cea de jocuri: tutoriale cum sa treci nivele, etc. bineinteles faci ce iti place si ce stii mai bine. cum am zis am cam luat teapa cu adrev fiindca nu primesc decat 2,3 click-uri pe zi si alea de la vreun video sau doua, iar eu am aproape 100 de clipuri pe canal. cel mai mult am facut intr-o zi 2,2 euro, in medie cam 50 de centi. daca as avea reclama pe toate clipurile as face mult mai mult.
Pai de ce nu ai reclame pe toate video-urile?
O data ce ai canalul acceptat nu-ti apar reclame pe toate filmultele?
Nu, clipurile sunt aprobate de cei de la youtube pt monetizare. Cu alte cuvinte, nu postezi orice clip si gata, iei bani.
Eu am un CTR de 0.80% (cu maxim de 2.89%) si un CPC variabil de 2-30 de centi. Daca vi se activeaza posibilitatea de monetizare, grija mare la ce postati, intrucat la 3 avertismente pentru incalcarea drepturilor de autor/continut nepotrivit, primiti ban:D
Daca devii partener printr-un intermediar si, la un moment dat, vrei sa renunti la acest parteneriat, se poate?
Adica, de ex, polooradea poti renunta la parteneriatul cu adrev si sa te inscrii la youtube prin altcineva?
mariusbg chiar de asta ma temeam si eu fiindca nu gaseam nici o optiune pt a-mi dezactiva contul. din "fericire" am primit un mesaj cu copyright pt un remake si asa am scapat de adrev. eu zic sa astepti pana se baga parteneriatul si in Romania, e mai sigur.
polooradea, ce tip de campanii sunt pe youtube?...doar cpc sau si cpm...
din cate stiu sunt de amandoua.. nu m-am ocupat de cont l-am monetizat doar sa vad daca se merita.
Google a dat drumul la Youtube Partner pentru Romania.
Detalii aici
cica primesti si un bonus atunci cand iti asociezi contul adsense cu youtube. Will I get a bonus for associating an AdSense account? - YouTube Help
nu stie cineva, in cazul in care iti inchide contul youtube, exista riscul sa iti inchida si contul adsense?
Depinde de cat de grav incalci drepturile de autor. La 3 avertismente de copyright ti se da disable la posibilitatea de monetizare, dar din cate stiu, nu exista si consecinte asupra contului Adsense.
Totusi, o regula de aur spune sa nu-ti pui toate ouale in acelasi cos, motiv pentru care recomand crearea unui cont secundar pentru cei care vor sa-si monetizeze canale de Youtube. Numai eu stiu in ce stres am fost pana sa primesc banii :))
da, insa din cate stiu cele 3 avertismente trebuie sa fie grave, adica sa trebuiasca sa stergi videourile. youtube iti mai trimite avertismente de genul "se potriveste cu un continut terta in parte", adica ai voie sa uploadezi videoul insa nu poti pune reclame pe el. partea faina la parteneriatul direct cu youtube e ca poti avea genul asta de clipuri cu copyright, insa sa iti monetizezi cele fara. ceea ce nu puteai la intermediari.
plus ca poti avea mai multe conturi de youtube si unul singur de adsense.
I-a trebuit mult timp dar in final este bine venit!
Si eu m-am complicat sa fac parteneriat cu youtubeul printr-un intermediar(buzzmyvideos pentru cunoscatori) si acum regret. La momentul respectiv, acum cateva luni cand am devenit partener, ma gandeam ca nu fac asta pentru bani, ca nu vreau sa fiu partener pentru bani ci doar pentru privilegiile pe care le ai ca partener privind designul canalului.
Acum, dupa aproape 3 luni, nici bani nu vad prea multi si nici designul pe care il voiam. In fine, a venit youtube in ro, iar eu nu mai pot face nimic. Cica exista un "contract" pe 5 ani de zile cu intermediarul asta pe care nu-l mai pot dezlega. Deci eu sunt la cheremul lor acum.
Lucrurile stau in felul urmator: eu nu am semnat nimic, am fost de acord cu termenii si conditiile in care, ce-i drept, scria despre faza asta cu 5 ani. Va intreb pe voi exista vreun mod prin care pot termina aceasta colaborare nereusita? Nu gasesc nicaieri vreo optiune care sa ma dezlege de ei si nici la mailuri nu raspund, nu stiu ce sa fac, dar nu renunt.
incearca sa uploadezi un video cu copyright.. s-ar putea sa scapi de ei. insa sa nu se lase cu avertisment ca atunci trebuie sa stai 6 luni pana poti deveni iar partener youtube. ia un video care are deja reclama pe el, e blocat in anumite tari sau se potriveste cu un continut terta in parte.
am sa incerc chestia asta, mersi. numai sa nu ii supar pe astia de la youtube si sa-mi dea strike sau ceva
Ai putea sa deschizi un cont nou si sa nu mai pui nimic pe cel vechi.
am facut si asta, acum sunt partener(intreg, fara intermediari) si cu un alt cont, dar publicul pe care mi l-am format, abonatii se asteapta sa public clipuri tot pe cel vechi. pare o solutie simpla, dar e dificil sa-i trimit pe toti catre noul canal.
Sunt partener youtube din 25.4.2013 . Am tot contul in regula . video cu dolar verde , reclame pe video. dar cand ma uit in google addsense la venit imi apare 0. Si imi spune sa revin in 7 mai. 2013 pt mai mult info.
Oare trebe sa asptet sau ceva nui in regula ???
@bursasiu - Dupa data de 7 mai se proceseaza toate datele. Ce bani au trimis, ce bani mai ai in cont si cat ai castigat pe luna asta.
Asa ca stai linistit, se rezolva fara probleme.
Veniturile le vedeti in Analytics-ul Youtube.
Si daca apare asta (de mai bine de o saptamana) inseamna ca (?):
http://img51.imageshack.us/img51/9140/youtubec.jpg
exact asa si la mine , doar in ca scrie in romana. Stie care dc???
ar fi o solutie foarte buna, numai daca ti s-ar afisa reclamele in videoclipurile cu aceeasi nisa .
de exemplu vinzi adidasi ... sa ti se afiseze reclamele numai in videoclipurile cu adidasi .. nu si in cele cu filmulete haioase..
Azi in 7 si tot numi arata veniturile, nici numi dispare bara acea. La care sa rezolvat????
Salut. Bine ai venit pe Seopedia (nu te-ai prezentat si am zis ca poate-ti dau eu un impuls)! Ce inseamna "numi"? Te referi la verbul "a numii"?
Pana la urma, cine mai este in situatia asta?
LE: Tocmai am primit un mesaj de la Google, cum ca nu se pot verifica drepturile pentru un video ce-l am urcat. Bun. Mesajul asta m-a facut sa cred ceva. Ca pana in momentul in care nu-mi vor fi verificate toate (doar cateva am verificate si e ok) videourile, nu va disparea mesajul. Voi aveti toate videourile verificate si va apare mesajul?
LE: Mi-a si fost scos videoul, ce nemernici. E al unui prieten, e o piesa de fapt, pentru care are "drepturi". Eu cum dovedesc faptul ca am drepturi pentru o piesa personala, de exemplu? Merg la ORDA? :|
incearca aici: Counter Notification - YouTube
Cam ce numar de vizionari aveti si de la ce numar incep sa apara venituri considerabile?
Am 300 - 400 pe zii , dar am ma-i spuso , venituri 0. Cu parteneriat/cont google addsense tot in regula. video eligibile ( cu dolar verde). Harab nu am dc nu-mi arata nici macar 1 cent.
acuma de dimineata mi-a aparut in adsense "Gazdă AdSense pentru conținut". insa in youtube inca imi apare treaba aia cu 1-2 zile.
si iti apare venitul in addsense??
nu imi apar veniturile estimate ci doar clickurile, cpc, rpm pagina. veniturile din cate stiu se calculeaza la sfarsitul lunii si iti apar doar pe youtube.