De ce, tu chiar ai crezut ca sunt reclame contextuale? :lol:Citat:
Originally posted by tataraseni
[b]Poate codul urmator sa-mi spuna ce cuvinte sunt pe pagina in care este adaugat ?
Versiune printabilă
De ce, tu chiar ai crezut ca sunt reclame contextuale? :lol:Citat:
[b]Poate codul urmator sa-mi spuna ce cuvinte sunt pe pagina in care este adaugat ?
Sa fim seriosi... se vede cu ochiul liber ca nu sunt contextuale. :)
Vorba ceea... Neogenul copiaza, dar nici macar de copiat nu e in stare. ;)
:lol: Ei asa zic ? Ca ia continutul paginii ? Sau e o banuiala de a ta ?
Asa zic ei, ca "parseaza" continutul paginii si detecteaza cuvintele si reclama se alege in functie de continutul paginii.Citat:
Originally posted by toto
[b]:lol: Ei asa zic ? Ca ia continutul paginii ? Sau e o banuiala de a ta ?
Oricum toata noaptea am facut teste peste teste cu bucati din codul lor si tind sa cred ca este numai o vrajeala.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Asta intra la categoria NO COMMENT.Citat:
[b]Asa zic ei, ca "parseaza" continutul paginii si detecteaza cuvintele si reclama se alege in functie de continutul paginii.
Tare as fi curios sa il aud pe unul de la ei cum explica modul de functionare... Singura sansa ar fi ca prin intermediul liniei
sa se transmita la ei adresa paginii pe care este codul , pentru ca mai apoi sa parseze ei pagina, sa stabileasca ce cuvinte, si de abia acum pot sa serveasca reclame bazate pe text. Dar daca este asa, pot spune ca o idiotenie mai mare nu se poate... Ar fi cea mai proasta solutie din cate puteau sa existe.Cod:
neogen_url = 'http://ads.neogen.ro/asociati/ads_.php?' + w.neogen_client;
PS
Stii cumva ce valoare poate lua "w.neogen_client" ?
Foarte probabil este numele contului clientului. Cel in care se vor adauga banii din clickuri.Citat:
[b]
PS
Stii cumva ce valoare poate lua "w.neogen_client" ?
Singura sansa ar fi ca valoarea respectiva sa fie adresa paginii pe care se afla codul.. Pentru ca neogen sa stie ce pagina sa parseze.. Daca este numele contului sau un cod de genul 4541574 nu au cum sa stie ce pagina sa parseze.. Oricum, chiar si asa, procesul de parsare, obtinere cuvinte, selectarea reclamelor de servit, ar fi foarte incet, deci foarte prost ales, ceea ce este putin probabil.. Numai un programator prost ar alege aceasta metoda... Parerea mea..
Am testat acum:
neogen_client = "TGS%5EI%08";
In contul de la neogen apare vizibil doar siteul pe care sunt folosite servicii de monitorizare nu si cele in care se afiseaza reclame.
Deci... cu parere de rau... e tzeapa.
Sau cel putin eu, nu vad alt mod prin care codul respectiv sa faca ceea ce zic ei ca face..
In afara de faptul ca serveste reclame, nimic special.. Si in nici un caz contextual.
Bafta.
Buna din nou,
se pare ca trebuie sa revin cu alte specificatii.
In primul rand pagina nu se parseaza la afisarea reclamei, ca asa chiar ar fi incet. (se poate verifica si la Google asta :)
Metoda folosita:
1. se aduna URL-urile unice unde sunt afisate reclame
2. se ia fiecare URL din lista de mai sus, si este analizata (indexata) pagina
3. se iau keywordurile de la reclame si datele de la indexarea
paginilor si printr-un algoritm obtinem reclamele potrivite pentru o pagina
4. faptul ca nu peste tot si nu tot timpul se serveste reclama potrivita contextual se datoreaza:
a. nu toate paginile sunt inca indexate, apoi ele expira si trebuie reindexate periodic, plus ca apar multe pagini noi in fiecare zi care asteapta si ele sa fie indexate
b. nu tot timpul exista o reclama care sa se potriveasca continutului paginii
Numai bine
Neogen stie mai bine cum e treaba cu gugal...Citat:
Originally posted by Maria Suciu
[b]se poate verifica si la Google asta :)
Referitor la metoda folosita, nu imi voi da cu parerea din doua motive:
- nu sunt sigur ca asta e metoda folosita;
- nu vreau sa dau idei neogenului. (egoist)
Acceptand ca aceasta este metoda folosita, parserul neogen de pagini respecta specificatiile/regulile robots.txt ?
Teoretic nu ar trebuii, pentru ca reclame poti sa pui si pe pagini care nu vrei sa fie indexate, dar... Neogen foloseste datele salvate si pentru a intoarce rezultate dupa cautari.. Asa ca.. indexeaza sau nu? Si daca da, datele astfel indexate se includ in baza de date a motorului de cautare?Citat:
[b]
Acceptand ca aceasta este metoda folosita, parserul neogen de pagini respecta specificatiile/regulile robots.txt ?
Asta face intr-adevar google adsense, dar de la neogen n-am vazut vreun spider :), si chiar daca ar fi, neogen nu are volumul de publicitate necesar deocamdata pentru a afisa contextual.Citat:
[b]Buna din nou,
In primul rand pagina nu se parseaza la afisarea reclamei, ca asa chiar ar fi incet. (se poate verifica si la Google asta :)
Metoda folosita:
4. faptul ca nu peste tot si nu tot timpul se serveste reclama potrivita contextual se datoreaza:
a. nu toate paginile sunt inca indexate, apoi ele expira si trebuie reindexate periodic, plus ca apar multe pagini noi in fiecare zi care asteapta si ele sa fie indexate
Numai bine
Raspunsul e nu, acele date le folosim doar pentru generarea reclamelor potrivite.Citat:
Postat în original de JS
Stimata doamna,Citat:
[b]Buna din nou,
Metoda folosita:
Numai bine
Ma numesc Ovidiu Lixandru si sunt un publisher Neogen. Din fericire pentru mine si din pacate pentru Neogen, de cele mai multe ori stiu despre ce vorbesc. Va rog sa nu ne serviti texte fara acoperire primite de la "departamentul tehnic".
1. Ad-urile Neogen sunt servite (printre alte site-uri) pe www.linux360.ro/forum. Aveti idee cam cate URL-uri unice are respectivul site? Nu ma credeti pe cuvant, credeti-l pe Google. Dumneavoastra aveti idee cam ce trafic ar fi trebuit sa faca "spider-ul" dvs. ca sa indexeze acest site? Ei bine, eu nici macar nu am observat inca in statistici (si nu ma refer la trafic.ro, ci la log-urile serverului) vreun user-agent care sa contina cuvantul Neogen.
2. Respectivul site se intampla sa fie centrat pe IT, atat software cat si hardware (intr-o mai mica masura). Sa inteleg ca firmele IT din Romania nu apeleaza la serviciile dvs. si de aceea imi serviti ad-uri cu credite pentru autoturisme si "libertate - cum sa faci bani de acasa"?
3. Poate va intrebati de ce un PARTENER al dvs. scrie aici si nu vi se adreseaza direct. Departamentul dvs de relatii cu clientii are training de specialitate sau doar de robot telefonic/postal?
In speranta de mai bine,
Ovidiu
MINCIUNI... dar absolut totul este o mare minciuna... si sa va spun de ce :Citat:
[b]Buna din nou,
Metoda folosita:
Numai bine
- acum 7 - 14 zile, nu mi se afisa nici un fel de reclama text ci aparea fie numai reclama sub forma de imagine, sau mai rau doar un spatiu gol; le-am scris intr-o disperare ca sa gaseasca rezolvarea problemei si in 2 - 3 zile nu s-a intamplat nimic care sa sugereze rezolvarea problemei; oscilam intre a crede ca e lipsa de profesionalism sau e rea vointa; justificarea care le-a fost cel mai la indemana a fost baza de date colosala cu asociati, insa in cele din urma am gasit singur solutia si confirmata de cei de le neogen : la capitolul filtru reclame am bagat cam tot ce inseamna NEOGEN; dupa ce am eliminat toate filtrele ca prin minune au inceput sa mi se afiseze si reclame text dar in proportie de 99% toate erau pentru site-uri din reteaua Neogen si un amarat de adviser aflat probabil in perioada de evaluare a celor 200 de clik-uri;
- cand am indraznit sa cer socoteala de ce-mi sunt servite mereu aceleasi reclame text, raspunsul a fost foarte prompt, aproape credibil si era legat de faptul ca locul unde am plasat eu codul nu are cuvinte cheie care sa permita o mai mare diversitate a reclamei text si mi s-a sugerat sa pun textul intr-o pagina cu mai mult text si atungi voi vedea diferenta; credeti ca fost vreo diferenta ? nici una, ba mai mult am incercat sa ma intreb de ce intr-o pagina generata dinamic si in care sunt afisate zilnic mai mult de 9.000 de cuvinte semnificative (au mai mult de 3 caractere) reclamele text afisate sunt acelasi ? raspunsul neogen a fost vag si greu de crezut : form-urile probabil nu pot fi indexate;
- ba mai mult, dupa ce le-am trimis vreo 30 de capturi cu afiliati care nu aveau probleme ca afisarea reclamei text mi s-a sugerat sa iau oricare din acesti afiliati si sa verific daca cuvintele din pagina unde este afisata reclama text se regasesc in corpul reclamei : ei bine n-am gasit nici o potrivire, dar neogen-ul a schimbat macazul zicand ca adviserul respectiv a setat la cuvinte cheie termenul <span style="color:red">online</span> dupa termenul sugerat si acel adviser nu a aparut la Link-uri sponosrizate cum ar fi fost firesc sa se intample (binenteles ca si pentru aceasta anomalie vor gasi o explicatie pe care sa ne-o serveasca);
- a urmat apoi scriptul pe care le-am plasat aici pentru a ma convinge cu adevarat ca afisarea reclamei este contextuala : dupa o noapte nedormita in care am testat in diverse contexte bucati din codul lor am fost tot mai convins de gogosile contextualitatii; dar am descoperit un lucru interesant (il stiam de mult numai ca acum am invatat sa fentez limita de click-uri) : nu se inregistreaza mai mult de trei click-uri chiar daca e vorba de 10 adviseri diferiti, aceasta cat timp e browser_ul deschis, inchideti browser-ul apoi deschideti-l si veti putea da alte 3 click-uri care sunt inregistrate;
- se spune pe la taraba neogen ca toate click-urile care vin de pe acelasi IP pentru acelasi adviser, daca sunt pre multe sunt sterse; sa presupunem ca asa sta treaba, dar daca afiliatul A da click de pe acelasi IP, pe acelasi adviser, ca si afiliatul B,...,Z din contul carui afiliat stergi cele 26 de click-uri venite de pe acelasi IP ? ar trebui sa existe impartialitatea, dar daca ma gandesc la ceea ce mi-au spus despre volumul bazei de date a programului de publicitate este greu de crezut ca sta sa bibileasca cineva; banuiesc dar nu bag mana in foc pentru asta ca exista numai un algoritm numai de cei neogen stiut care ajusteaza numarul de click-uri;
- ceea ce este si mai rau este nepasarea neogen : bug-ul pe care l-am descoperit nu a fost corectat, n-am de gand sa-l folosesc sau sa-l fac public pentru ca asta inseamna razbunarea, dar in adancul sufletului meu ma rog ca cineva sa-l descopere si sa profite din plin de el.
Tartaraseni, ai ocazia acum sa le spui toate acestea si altora: http://seminar.neogen.ro/ :) - bafta
Cat despre aparitia reclamelor cred ca raspunsul e aici:
Citat:
http://planet.linux360.ro/arhiva/2005/11/1...nopolul-neogen/ :rock:Citat:
Originally posted by alfie
[b]Tartaraseni, ai ocazia acum sa le spui toate acestea si altora: http://seminar.neogen.ro/ :) - bafta
Seminar = http://dexonline.ro/search.php?cuv=seminar&source=
20E nu e mult, insa avand in vedere ca interesul in primul rand il are neogen, si anume vor fi cateva ore de incercari disperate de spalaturi de creier si indoctrinari, ar trebui sa ie gratis.
Nu, mai exact vor fi dezbatute instrumentele oferite de neogen, si nu a tuturor (cele seminificative desigur) instrumentelor disponibile pe piata romaneasca.Citat:
Neogen organizeaza primul seminar dedicat in exclusivitate instrumentelor disponibile pe piata romaneasca de publicitate online
Inca o data vom auzi ca ei sunt cei mai buni...Citat:
2. Publicitatea online in Romania si pozitionarea Neogen Marketer.
Presupun ca sunt inspirate, si acestea, din recomandarile gugal.Citat:
3. Targetarea cu cuvinte cheie, contextuala si demografica. Instructiuni de folosire. Recomandari privind formatele de reclama folosite (text,grafica).
Voi publicati, vedem noi ce va dam...Citat:
1. Asociatii. Strategia Neogen de lucru cu producatorii de continut.
Aici chiar mi-ar place sa fiu prezent ... Insa voi veni, numai daca un oficial neogen ne va raspunde aici de ce au copiat gugal (+altii) ?Citat:
4. Sesiune de intrebari si raspunsuri.
Pana si la acest capitol e nasoala treaba.. Daca ati fi vrut sa respectati "seminar dedicat in exclusivitate instrumentelor disponibile pe piata romaneasca" ar fi trebuit sa aveti invitati si reprezentanti ai celorlalte agentii/provideri/etc de publicitate "de pe piata romaneasca". In schimb, spicarii sunt cei 3 de la neogen. Care-i faza ?Citat:
speakers
Intrebare
Pentru cei din MEDIA nu se percepe taxa... altfel nu s-ar mai scrie in ziare, nu ? Da, da stiu, asa se face, nu poti cere bani unui ziarist.... In schimb il poti plati tu pe el..
Succes!
toto da-mi voie sa cred ca nu esti obiectiv atata timp cat oferi un serviciu concurent (concurent e mult spus ...).
Legat de taxa eu consider ca e normal sa fie o taxa, serviciul lor aduce bani, iar daca scoti foarte greu cei 20eur, inseamna ca nu reprezinti un client important pentru ei. Era culmea sa vina pe acolo vreo 20% de afiliatii lor si fiecare cu intrebari... :) O alternativa era sa ofere 100 de invitatii la afiliatii lor de top, dar nici asa nu era bine probabil... sau poate au oferit :)
Tati, ai pus punctul pe i ..Citat:
Originally posted by Bruzli
[b](concurent e mult spus ...)
Chiar nu am nimic de impartit cu neogen.. Nici macar piata de publicitate din Romania.. Si pe cuvant, daca ii critic ii critic pentru ca asta simt/gandesc... Si as fi facut la fel indiferent daca aveam murfi ads sau nu ..
Referitor la taxa, ma deranjeza ca isi pun un eveniment care nu are nici un alt scop decat promovarea sericiilor proprii intr-o lumina generalista.. Vom vorbi despre posibilitatile din romania, sericiile din romania, etc.. Nu, va fi o intalnire cu scop promotional neogen, si nu o intalnire de dezbatere a pietei publicitare din romania.. Sau poate ca ei reprezinta aceasta piata.. :shock:
E posibil...
Oricum ar fi treaba, eu atat am de spus:
- Mi-au placut, si chiar am folosit serviciile bestjobs, mai demult ..
- Au scazut in ochii mei in clipa in care am vazut cu cata nesimtire au copiat gugalu.. Din acel moment, neogen a fost pentru mine cea mai josnica prezenta pe internetul romanesc si nu are nici cea mai mica sansa de revenire. Poate pentru ca si respectul anterior a fost mare.. si am fost f dezamagit de ei... nu stiu, nu pot sa imi explic.. Poate ca asa sunt eu, si pun la suflet mai multe decat altii, dar , repet: Pentru mine nu exista pe internetul romanesc site mai josnic si mai demn de mila decat neogen.
Si cu asta eu am incheiat acest subiect, nu mai comentez nimic despre ei.. pentru ca nu merita.
PS
Un sfat pt cei care au ceva de spus la adresa lor: Decat sa ii vorbiti de rau mai bine ii pedepsiti prin renuntarea la serviciile lor.
Hai bye...
Deocamdata au monopol pe segmentul ad-urilor text platite. Dar nu pentru mult timp.Citat:
[b]Un sfat pt cei care au ceva de spus la adresa lor: Decat sa ii vorbiti de rau mai bine ii pedepsiti prin renuntarea la serviciile lor.
Pai vine indata google serios si in Romania si se duce cu neogenul din Monopol in anonimat :p.
Ieri dupa amiaza serverele de publicitate NEOGEN au fost oprite : oare de ce ?
Asteptam un raspuns din partea oficialilor pentru ca nu am gasit nicaieri o motivatie asa cum ar fi fost de asteptat.
Probabil ca vor sa schimbe ceva.Dar bineinteles ca nu vor recunoaste nimic- o problema majora in Romania, o tara unde poti fura linistit :wink:
Probabil o sa apara o tentativa de ad-uri contextuale. :lol:Citat:
[b]Ieri dupa amiaza serverele de publicitate NEOGEN au fost oprite : oare de ce ?
Serverele de publicitate Neogen sunt astazi iarasi oprite. Nimeni nu spune nimic despre aceasta dintre oficialii Neogen. Si un aspect de acum cateva minute : statisticile afisate pentru ora 11:30 au facut un pas inapoi la 10:31. Oare ce vrea sa insemne aceasta ? Jocul acesta de-a uite estem uite nu-i...
Ca sa vedeti cat de generos este Neogen citez din invitatia trimisa pentru a participa la seminarul dedicat publicitatii online :
Daca as avea certitudinea ca nu voi fi doar simplu spectator as accepta bucuros provocarea.Citat:
Neogen apreciaza activitatea membrilor sai.
In urma evaluarii activitatii dvs. ati fost selectat pentru a beneficia gratuit de participarea la seminarul dedicat publicitatii online, organizat de catre Neogen.ro. Dorim doar sa ne confirmati prezenta dvs. si eventual anumite subiecte despre care ati dori sa discutati.
Mai multe detalii gasiti si la seminar.neogen.ro
Voi ce spuneti, sa merg sa nu merg... este ceva la care nu ma asteptam.
Daca as fi in locul tau, m-as duce. E o ocazie sa vezi live ceea ce vor sa prezinte, or sa fie multi clienti de-a lor si sunt sigur ca vei putea discuta direct cu ei.
De ce sa nu mergi? Ai acum ocazia sa spui si altora ceea ce ai pe suflet si cine stie....plus ca e gratuit :D
Crezi ca o sa aiba o asemenea sansa?:)
Neogen face acest seminar pentru a castiga mai multi clienti, nu pentru a-si recunoaste problemele sistemului. :)
Ma indoiesc ca or sa vorbeasca numai cei 3 mari si tari ai neogen-ului in timp ce restul vor sta cuminti cu mainile la spate, ascultatori si dornici de a aproba totul. E vorba totusi despre un seminar, si cred ca discutiile se vor putea lansa.....sper :)
M-am gandit sa accept si sa iau o camera video sa filmez tot "evenimentul". Credeti ca o sa mi se permita accesul cu asa ceva ? Sau mai bine ar fi ca inainte de a accepta invitatia sa le cer mai multe detalii (si eventual :) sa fiu trecut pe o lista a celor care iau cuvantul... visez frumos :))
Oricum nu m-as simti bine in rolul de spectator, timpul meu este suficient de pretios ca sa ma rezum numai la asa ceva, mai ales ca trebuie sa ma deplasez in Bucuresti.
Am primit si eu astazi o invitatie la eveniment. Se pare ca ne vom vedea pe acolo. ;)
Buna din nou,
am revenit pentru a va invita la seminarul pe care Neogen il organizeaza in data de 23 noiembrie 2005, seminar despre care vad ca ati lansat deja discutii pe acest forum.
Celor care fac parte din programul de asociati/publicitate si au primit invitatia deja, le recomand participarea. Este o ocazie oportuna pentru toti cei care sunt interesati de programele de promovare online.
Numai bine!
Maria
http://seminar.neogen.ro
Eu n-am primit nimic, dar sunt mai putin interesat sa particip. In cazul in care o primesc o pot da altei persoane?
Surse neoficiale dau de inteles ca interesul fata de acest seminar a fost sub asteptari si de accea s-a luat decizia de a invita in mod gratuit afiliatii / adviserii Neogen. Eu cred ca totusi lucrurile nu stau chiar atat de prost si ca Neogen doreste totusi o relatie bazata pe incredere reciproca si acesta pare a fi primul pas spre reconciliere.
Din nefericire, nu voi putea participa la acest semniar programul meu suprapunandu-se cu programul seminarului.
Eu nu am primit nici o invitatie ca alti asociati de pe aici... (probabil pt ca sunt un asociat mic... doar 1200 useri neogen trimisi anu' asta...).
Oricum imi era greu sa vin. Cred ca am sa ma multumesc cu rezumatul de pe neogen.ro... poate o sa fie un pic mai stralucit decat newsletter-ul lor.
Astept impresii de-ale voastre in schimb.
Buna din nou,
Celor care au fost alaturi de noi la seminar le multumim inca o data, iar celor care nu au putut ajunge, le transmitem ca ii asteptam la seminarul urmator!
Prezentarile pot fi gasite la http://seminar.neogen.ro
Pe curand,
Maria