Dupa ce Google si-a schimbat strategia si a inceput sa ceara mai multi bani, am incercat sa-mi fac publicitate folosind neogen (la aceleasi costuri ca google inainte de scumpire).
Aveau o promotie: 200 de click-uri gratis. Deoarece aveam mai multe siteuri, le-am trimis mail si i-am intrebat daca promotia se aplica pe site sau pe cont. Mi-au raspuns clar, negru pe alb, ca se aplica pe site.
Citez din mailul primit:
Citat:
Clickurile gratuite se ofera la nivel de site. Practic, veti primi 200 de clickuri pentru fiecare site in parte.
Ok, toate bine si frumoare, lansez reclamele (10 eur/zi pe fiecare din cele 4 site-uri).
Dupa 2 zile, vad 60-70 de click-uri pe site, traffic.ro imi arata 10-15 vizitatori primiti. Ii intreb pe cei de la neogen, care-mi dau un raspuns complet evaziv:
Citat:
Ce putem sa va spunem, este ca Neogen Monitor nu foloseste cookies, pe cand celelalte sisteme, folosesc. Asa se explica in primul rand de ce apare diferenta dintre Neogen Monitor si celelalte sisteme de monitorizare. Pe de alta parte, sunt sisteme concepute diferit, si este normal sa apara diferente.
Ok, inteleg sa existe diferente, nu sunt nebun, dar de 4-5 ori mai multe ??? Evident, la primirea raspunsului, reduc instant nivelul la 1 eur/zi.
Apoi, trece ceva timp, si vine facura: 711 click-uri. In total erau 911 click-uri si ei au scazut 200. Am cerut explicatii si mi s-a raspuns:
Citat:
Va rugam sa intrati in contul dumneavoastra pentru a verifica putin situatia clickurilor date. Veti observa ca s-au dat peste 1000 de clickuri, iar noi am facturat doar in jur de 700. Din totalul de clickuri pe care le-ati primit pe reclame, s-au scazut cele 200 de clickuri.
Le re-trimit mailul pe care mi-l trimisesera eu si le spun ca initial mi-au zis altceva iar ei imi raspund:
Citat:
Asa cum ati discutat cu colega noastra, vi s-a explicat ca se ofera 200 de clickuri la nivel de cont, pentru un utilizator (firma sau persoana fizica), nu pentru numarul de reclame avute.
Indiferent cate reclame ati avea, vi se ofera 200 de clickuri la crearea primei campanii publicitare pe siturile noastre.
Ne pare rau ca ati inteles gresit, insa oferta este trecuta si pe site. Nu sunteti obligat sa achitati un serviciu pe care nu il doriti, dar ati folosit sistemul nostru de publicitate mai mult decat clickurile gratuite, ceea ce nu este corect fata de ceilalti clienti. Acestia platesc la fiecare sfarsit de luna si nu beneficiaza de alte bonusuri din partea noastra.
Deci, eu am inteles gresit: ei au zis "Practic, veti primi 200 de clickuri pentru fiecare site in parte" iar eu trebuia sa inteleg: "vi se ofera 200 de clickuri la crearea primei campanii publicitare". Man, I'm stupid. Pur si simplu nu m-am prins.
Ca sa nu mai zic ca mailurile neogen vin complet anonime. Cu greu am reusit sa aflu niste nume si sa vorbesc la telefon cu cineva. Fetele care raspund par dragute si erau vadit incurcate de situatie. Si-i tot dadeau intr-una cu cineva pe care-l cheama "conducerea" care taie si spanzura.
Le-am explicat situatia si mi-au zis ca in urma cu ceva timp "conducerea" a hotarat sa schimbe politica aplicarii discountului. Waw, "conducerea neogen" a hotarat ca eu sa platesc inca 600 de click-uri fara ca macar sa ma anunte. Am o idee: conducerea firmei mele hotaraste ca Connex trebuie sa-mi plateasca un milion de euro. Daca tot se poate si e normal...
Evident, le-am zis ca nu mai lucrez cu ei ca-s neseriosi.
Dupa negocieri de 30 de minute am ajuns la un consens: ei gresisera si eu aveam dreptate. Le-am zis sa-mi dea proforma corecta si le-o platesc.
Dupa o zi, imi vine proforma: identica cu precedenta. Sun iar... Mi se spune ca nu pot sa modifice proforma, dar eu pot "sa platesc cat consider" !!!!!!!
Suntm la piata ????? Ia o rosie si un castravete, neamule.
Le zic ca platesc integral dar astept sa primesc o proforma corecta si mi se spune ca nu se poate. Asta dupa ce imi confirma din nou ca am dreptate.
Apoi, imi ofera o "solutie": avand in vedere ca nu exista nici un contract, pot sa nu platesc factura deloc. Mi se va inchide contul si gata.
Deci, pe langa ca ei gresesc (eufemistic vorbind), tot eu apar ca rau-platnic. Vreau un shot-gun si o grenada...
A ramas ca revine cu un telefon dupa ce vorbeste cu "conducerea" :)))
Eu inca astept (a trecut o luna).
Daca "conducerea" exista (mr. Fusu ?) poate ma suna si pe mine ca invers nu se poate (domnisoarele alea tin cu dintii de datele de contact ale "conducerii").
Daca nu, o sa merg eu in vizita pe la dansii sa vad cum arata "conducerea" aia.