Salut, daca un site cu vechime de 6 ani si PR 4 primeste un link de la un alt site cu PR 7 (care nu este site wide), site-ul ce ce primeste link-ul risca foarte mult?
Va multumesc!
Salut, daca un site cu vechime de 6 ani si PR 4 primeste un link de la un alt site cu PR 7 (care nu este site wide), site-ul ce ce primeste link-ul risca foarte mult?
Va multumesc!
Forum IT: PC Troubleshooting - din pasiune pentru calculatoare.
Risca foarte putin, e un link de calitate, daca era sitewide era mai riscant (automat erau mai multe linkuri de odata)Salut, daca un site cu vechime de 6 ani si PR 4 primeste un link de la un alt site cu PR 7 (care nu este site wide), site-ul ce ce primeste link-ul risca foarte mult?
Va multumesc!
E chiar bun, mai ales daca este integrat intr-un context, si daca este si cu o ancora pe care nu ai insitatat prea mult
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
@phoenix & cristian: cate linkuri pr7 aveti voi site-wide? Cate siteuri au fost penalizate pt site-wide pr7? Ale voastre sau altele cunoscute!
Daca nu aveti, atunci cereti scuze ca aberati!
Daca aveti vreau si eu detalii: nr links site-wide, tipul de penalizare, analiza care ofera concluzia ca site-wide pr7 a provocat penalizarea, ..... Si orice alte detalii utile = argumente pt afirmatia voastra!
Ps: cristian, daca iti dau negative, o iei personal? Nu e mai usor sa eviti posturile aiurea?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
@tom tu si altii aveti o problema cu punctele astea verzi.
N-am avut niciodata backlink-uri PR7, am avut ceva sitewide-uri de PR mai mic catre un site vechi, +2 ani si ghici ce, m-a dus pe ultima pagina.
Din punctul asta de vedere, nu cred ca e mare diferenta intre PR4 cat am primit eu si PR7. Da-mi cate negative doresti, daca asta te bucura asa mult.
O intrebare, poate un pic pe langa subiect, dar care poate deschide ochii unu webmaster fara experienta.
Atunci cand alergati dupa linkuri cu pr foarte ridicat (ceea ce nu e un lucru rau intotdeauna) cati dintre voi verifica ca acesta este fake sau real?
Cati dintre voi verifica probilul de backlinkuri al siteului de unde vreti sa cumparai linkul?
Si nu in ultimul rand, cati dintre voi verifica daca autoritatea de care se bucura siteul la momentul x este naturala, sau nu?
Sa vin cu un exemplu, de fapt cu doua:
1. La ultimul update, o balarie de site, cu doar cateva linkuri, a prins pr 10. Da, fara gluma. O eroare de algoritm? Da, fara doar si poate. Ce a facut omul primul lucru? S-a apucat sa vanda linkuri, evident. A prins cativa gascani, le-a luat o galagie de bani. Ce s-a intamplat in scurt timp? Ia ghici?
2. Acum ceva vreme, un baiat istet a prins un link cu pr 8 pe Joomla. Evident, la urmatorul update, siteul a explodat la PR7. Nu o sa intru in detalii cum a luat linkul, ca sa nu dau idei unora sau altora.
Bineinteles, primul lucru pe care l-a facut, a trantit un php bid directory. Vreme de cateva luni a facut bani garla, avand biduri si de $500, dat fiind ca siteurile care bidau cel mai mult erau listat si pe prima pagina. In cateva luni, flacaul s-a umplut de bani. Asta pana cand cei de la Joomla s-au sesizat, sau au primit vreun report, si linkul a fost scos.
Dupa aceea, surpriza, evident siteul a picat, fiind sprijinit de un singur link, obtinut artificial, printr-un mismas.
Asa ca dragilor, mare grija pe unde cumparati linkuri cu pr mare. S-ar putea sa aveti si surprize neplacute.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
ONtopic:
@Gabi daca site-ul tau are si vechime, continut, ceva linkuri bune, atunci acel link va aduce un plus de autoritate si trust site-ului tau, cu atat mai mult daca intreg topicul site-ului cu PR 7 este relevant pentru continutul site-ului tau. Este un semnal puternic pentru Google ca site-ul tau face ceva bine si o autoritate a ales sa ii dea un vot de incredere pentru ce ai facut. Eu zic ca acel link te poate ajuta, mai ales in cazul tau. Inainte sa obtii acel link verifica si metricii de la SEOmoz (PA, DA, MozTrust si MozRank) pentru ca e posibil ca PR-ul sa te induca in eroare, cum a spus si @Roby mai sus.
Daca de ex aveai un site nou, fara continut existau multe semne de intrebare: cum un site asa mic a obtinut un link de la un site asa mare de calitate? L-a cumparat?
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, si, imi pare rau ca s-au iscat si certuri in acest topic..
Forum IT: PC Troubleshooting - din pasiune pentru calculatoare.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)