Ca am mutat un site de pe un server din SUA in Romania, domeniu .ro si au trecut 3 zile si nimic... si-mi vine sa-mi dau pumni ca dincolo expirase perioada de hosting si acum site-ul e in aer...
Versiune printabilă
Ca am mutat un site de pe un server din SUA in Romania, domeniu .ro si au trecut 3 zile si nimic... si-mi vine sa-mi dau pumni ca dincolo expirase perioada de hosting si acum site-ul e in aer...
Teoretic vreo 12 ore, practic se intampla ca unele servere de dns sa nu actualizeze cache-ul asa de repede.
de fapt teoretic e 24 de ore...
3 zile e totusi destul de mult, dar la noi in romania cum spunea si dacian se updateaza cam greu.
eu unul mereu am avut dns-urile propagate in cateva ore...
e prima oara cand mi se intampla asa ceva... sincer am avut cazuri cand DNS-urile la ROTLD mi-au fost actualizate in cateva ore ca am ramas si eu surprins...
Daca nu se rezolva nici pana luni, le mai schimb o data ca poate nu le este pe plac noua schimbare...
Cānd dai whois pe domeniu la RoTld ce servere dns īţi afişează? Cele vechi sau astea noi?
Din cāte ştiu eu durează maxim 12 ore.
dai clear cache la browser si dns flush :) teoretic in maxim 24 de ore trebuie sa se propage dns-urile si la punct ro-uri.
stiti ce-i cel mai naspa? ca propagarea DNS-urilor este functie de... provider, cat de repede sau de... nesimtit isi actualizeaza fiecare resolverele...
In cazul meu - absolut similar, migrare din us pe ro - nici macar acum, la 2 [doua!!] saptamani [saptamani!!!] nesimtitii de la RDS nu si-au actualizat inca TOATE resolverele... Am vazut in statisticile VECHIULUI server ca se mai intra inca de pe RDS Galati si - mai ales - Arges!!!!!!!!!
Asta in ciuda a nenumarate telefoane si a doua sesizari oficiale deschise la ei!!
Dupa prima reclamatie oficiala, dura, am fost sunat acasa, in aceeasi zi, la ora 21 sa ma intebe daca "merge". Am verificat, mergea, drac s-o gandit sa verifice si de pe RDS Galati/Pitesti!!!!!
Ceilalti provideri s-au miscat bine, primul care si-a actualizat DNS-urile a fost - suprinzator ptr mine - Romtelecom-ul; apoi UPC/Astra-ul, apoi Vodafone.
Orange a percutat un pic mai greu, dar in aprox 10 ore era si el la zi. SIngurul tigan a fost RDS-ul... [adica 33% din traficul meu!!!!]
----
@tataraseni: vezi care dintre provideri sunt nesimtiti in cazul tau si bombardeaza-i cu telefoane.
Romtelecom: a fost de fiecare data la o ora, doua.
Cam 60% din ceilalti: pana intr-o zi.
La nivel national iti vor raman vreo 20-30% agatati de vechile NS si mai mult de 3-4 zile.
Si mai sunt cateva procente care raman si peste 10 zile. (aici RDS is the best).
Daca procentul vizitatorilor din Bucuresti este mai ridicat atunci procentele devin mai "favorabile".
Ajuta mult daca se sterge zona dns/site-ul de pe serverul vechi. La rds in loc de 1-2 saptamani propagarea se rezolva in 1-2 zile. Din pacate nu toti providerii respecta regulile, trebuie sa gasim solutii pe langa...
Nu stiu google cum "intra", de pe care DNS-uri, dar am observat clar ca bot-ul yahoo "intra" pe vechiul site multe zile de la mutare, habar nu am why... [yahoo o fi "votand" cu rds, sau vitavercea, nu stiu :)]
Ei bine, daca as fi sters zona sau site-ul de pe vechiul server, in aceste 1-2 zile ar fi fost posibil ca botii [ma rog, cel putin unii dintre ei] sa "umfle" vreo cateva mii/zeci de mii de pagini 404 [in cazul meu] . Si asta n-ar fi fost deloc bine... :-)
INCREDIBIL - in dimineata asta, RDS indica din nou spre site-ul VECHI!! Cel putin aici, in Timisoara! La doua saptamani de la schimbarea, pe rotld, a DNS-urilor!!
Isi actualizasera resolverele, aici in Tmns, cam la 6 zile dupa schimbare, in urma multor telefoane si a doua plangeri oficiale; acum vad c-au dat inapoi!!
Luni dimineata o sa vbesc cu un avocat plus o sa contactez direct conducerea societatii. Cred ca PERSONAL merg acolo, atat sunt de furios.
Daca in privinta actiunii legale sunt un pic sceptic [aproape sigur nu exista cadru legal pentru asa ceva], in cealalta privinta nu ma las pana nu-i vad dati afara pe cei responsabili.
In plus, o sa-i scriu lui Pambuccian si la toti pe care o sa mi-i aduc aminte pana atunci.
Si la ziare/TV, poate are cineva spatiu tipografic si iese vreu-n articol despre profesionismul si NESIMTIREA RDS-ului. In orice caz, oamenii trebuie sa stie
Va rog, cei care citit, scrieti-mi, aici sau pe PM, ce main-page vedeti pe site-ul www.AmFostAcolo.ro? Cea in care scrie ca "mutarea s-a terminat", sau cealalta, cu un text muly mai lung, despre "mutare in curs de desfasurare"?
Mentionati va rog si providerul.
rds oradea ok
vodafone ok
romtelecom oradea ok
Cand nu rezolva un domeniu nu primesti 404... Eu iti recomand in continuare sa-l stergi de pe serverul vechi.Citat:
Nu stiu google cum "intra", de pe care DNS-uri, dar am observat clar ca bot-ul yahoo "intra" pe vechiul site multe zile de la mutare, habar nu am why... [yahoo o fi "votand" cu rds, sau vitavercea, nu stiu ]
Ei bine, daca as fi sters zona sau site-ul de pe vechiul server, in aceste 1-2 zile ar fi fost posibil ca botii [ma rog, cel putin unii dintre ei] sa "umfle" vreo cateva mii/zeci de mii de pagini 404 [in cazul meu] . Si asta n-ar fi fost deloc bine... :-)
RDS Brasov, pare OK !
Oricum cred ca mi-am invatat lectia, data viitoare o sa mut site-urile cu o luna inainte ca sa nu fie probleme cu propagarea DNS-urilor...Citat:
AmFostAcolo.ro a fost mutat pe un alt server. Daca vedeti aceasta pagina, inseamna ca DNS-urile providerului dvs s-au actualizat, astfel ca ati fost redirectionati catre noul server.
Nici pana acum nu s-a miscat nimic in cazul meu...
Va multumesc, tuturor celor care mi-ati scris, aici sau PM.
Ieri, dupa ce am scris aici, am facut a 22-a reclamatie la RDS, mult mai dura de aceasta data... Pare ca acum este okey apropae de peste tot. Doar din Arges am mai vazut intrari in logurile de pe vechiul server. Acum nu-mi mai arata nimic la "Last 300 visitors"...
Eventual ar putea cineva din Pitesti care e pe net la RDS sa-mi spuna daca vede serverul nou?
Astia de la RDS is cu capul... cica site-ul nu e gazduit la ei deci nu e problema lor... si ceea ce pune capac la toate: ei zic ca vad site-ul... daca e asa unde e problema ?!
In cazul meu, nici acum, dupa aproape 20 de zile, RDS nu are peste tot actualizate resolverele.
Chiar azi m-am uitat si din Pitesti se intra en-gros pe vechiul IP... Am mai vazut, pe logul vechiului serevr, intrari azi si din Sibiu si Resita...
Asta pentru ca au, foarte probabil, mai multe resolvere, independente, distribuite geografic.
Iar actualizarea probabil se face ad-labam [ca sa nu folosesc termenul neaos romanesc :)], altfel nu-mi explic...
---
LE: tataraseni, ca sa deschizi sesizare la ei trebuie, intr-adevar, sa sune un abonat RDS; daca tu nu esti, pune pe cativa sa sune si sa se planga ca nu pot vedea site-ul -> servicii de proaste -> OPC etc samd
Stiti cum rezolvat eu problema cu DNS-urile? Am trimis un e-mail la stefan.ionescu(arond) rcs-rds.ro in care i-am rugat frumos sa verifice cache-urile. A durat foarte putin si site-ul ducea la noua adresa.
Cifre fantastice ... la mine in 3 ore era propagat pe retelele mari din Romania: RDS, Romtelecom, Astral.
Astazi se fac 3 [trei] saptamani de la schimbarea DNS-urilor site-ului.
De curiozitate, m-a uitat in logurile vechiului server si vad ca in continuare RDS imi directioneaza constant aprox 100 de vizitatori pe zi catre vechiul IP...
Indeosebi vizitatori din Pitesti/Arges, dar si din Deva, Hunedoara, Timisoara, Lugoj, Oradea, Sibiu, Cluj...
---
Ca un fel de concluzie, poate utila unora:
1. Cand schimbati hostingul, faceti-o astfel incat vechiul server sa functioneze simultan cu cel nou, macar ptr luna urmatoare, just-in-case.
Mai bine platiti un 10 euro preventiv decat sa pierdeti sute, eventual mii de vizitatori...
2. Nu va grabiti niciodata sa trageti concluzii gen "oau! in trei ore s-au progata DNS-urile". Chiar daca voua vi se incarca noul server, asta nu inseamna ca peste tot e la fel.
Verificati logurile de pe vechiul server si veti vedea cati viziatori sunt "rataciti" pe vechiul server...
@Cornel : De ce n-ai sunat la RDS? eu le-am trimis un e-mail si s-a rezolvat imediat.
am sunat de peste 25 ori, cred!! am deschis 3 sesizari oficiale.
pana la urma, m-am resemnat, asta e rds.
le: nu stiu daca s-a/nteles, probabil 95% din vizitatori [inclusiv majoritatea celor ce vin de pe rds!] sunt indrumati spre NOUL sever. Au mai ramas totusi 80-100 pe zi care sunt trimisi pe vechiul server.
Toti, dar absolut toti acesti 80-100 intra pe net prin conexiune RDS!
totusi, fellow, ai verificat cumva daca s-a rezovat PESTE TOT? ai avut / ai posibilitatea sa verifici logurile de pe vechiul server? Tare ma tem ca daca ai face/o, ai avea surprize...
A.. da s-a rezolvat (peste tot) dupa ce am trimis un e-mail la stefan.ionescu@rcs-rds.ro . In cazul meu site-ul rezolva la vechiul ip, cu toate ca schimbasem adresele.
Mi s-a intamplat de 2 ori: daca la inceput am astepat cateva zile pana mi-a picat fisa sa iau legatura cu ei, in al doilea caz le-am trimis mail imediat si s-a rezolvat mai repede..
M-am saturat... cand credeam si eu ca s-a terminat balamucul se pare ca RDS-ul se joaca cu mine ca soarecele cu pisica: acum vad site-ul, acum ma redirecteaza spre vechiul cost de hosting... si asta in aceasi sesiune fara sa schim IP-uri fara sa fac nimic suspect... nu stiu ce sa mai fac dar cred ca o iau razna...
Same problem here...
La aproape o luna de la schimbarea DNS-urilor, azi RDS Timisoara ma directioneaza, brusc, spre vechile DNS-uri.
Este incredibil, strigator la cer
Sunt curios cati dintre voi le-ati trimis mail si ce v-au raspuns? :)
nu vezi ca a zis ca a dat o tona de mailuri ???
Si eu am aceasi problema cu rds oradea. Am schimbat dns-urile la un site exact acum o saptamana, si degeaba. Site-ul merge bine mersi pe noul host, dar eu nu-l vad. Ca in filmele cu prosti... Am tot zis, 2-3-4 zile, mai merge, dar nu atatea. Ce solutii am sa il vad macar eu ? Pana acum l-am accesat cu hidemyass.com , dar nu il vad cum ar trebui...
cristi, cauta fisierul hosts [usually in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ ]
si pune acolo o linie de geul
111.112.113.114 site.ro
prima este IP-ul cel nou al site-ului, iar site-ro = domeniul tau
Este o solutie pe care o folosesc si eu, pana isi revien [la mine si-a revenit, deocamdata, dupa 5 ore...]
de mentionat ca modificarea de mai sus merge doar in IE
daca te referi la modificarea in fisierul hosts amintita de mine, atunci trebuie sa te completez: merge si pe Firefox [cel putin] - eu folosesc aproape exclusiv acest browser [folosesc IE doar pentru a testa din cand in cand cum arata site-ul pentru 70% din vizitatorii mei :) ]
merge cu oricare browser, de asemenea cu oricare alt program care ruleaza pe calculator si face lookup dnsCitat:
\Windows\System32\drivers\etc\hosts
12-48 de ore la mine .. la mine se schimba in 10 min la alti cam 48 de ore ... depinde de net
iti zice asa ptr ca fisierul ti-e, probabil, read-only. Inainte sa intri in el, scoate-i prima data acest atribut [click dreapta -> properties]
Mersi mult. O sa incerc sa fac si asa.
La 2 luni de la schimbarea DNS-urilor inca mai am probleme cu accesarea site-ului. Acum este indisponibil pentru mine desi siteuptime.com spune ca e OK, cei de la serviciul de gazduire spun ca e OK, cu anonim surfing merge site-ul (dar nu-mi permit sa bag parole) si RDS-ul spune ca nu e problema lor...
Ce sa fac ? Sa-mi schimb furnizorul de internet, sa ii reclam pe aia de la RDS la OPC ca tin DNS cache-ul cateva luni bune ?
M-am saturat...
Care e numele domeniului sa ma uit daca nu ai vreo problema in setarile dns...