Absolut ca poate fi. Si este una din cele mai frecvente cauze.
Se datoreaza faptului ca se castiga link-uri intr-un ritm foarte rapid.
O crestere normala a unui website (nou sau vechi) trebuie sa fie organica, inceata, stabila.
Google stie asta.
Versiune printabilă
Eu aveam un site cu pagerank 2 si 600 de vizitatori pe zi , site care a fost penalizat ( nu mai are deloc pagerank , nici macar 0 ) , pentru ca l-am inscris in mai multe directoare intr-o singura zi !
Astept sa treaca penalizarea si apoi o sa vad ce pot sa fac !
Google penalizeaza imediat cresterea brusca de linkuri !
Am postat si eu aici , chiar daca subiectul este vechi , pentru ca eu cel putin , nu avea rost sa deschid un topic nou !
Multumesc,
o sa astept sa vad ce se intampla, oricum are in continuare pagerank 3 si aproximativ 9000 de pagini indexate, insa numarul de vizitatori a scazut la aproximativ 100 de la o medie de peste 1000 pe zi.
Oricum, cred ca Google incerca sa limiteze pozitionarea directoarelor web in rezultatele cautarilor, pentru ca se pare ca o mare parte a directoarelor au suferit penalizari in ultima luna.
Se scade importanta directoarelor web in conceptia colegilor de la Google pentru ca ele:
- cer bani (deci nu prezinta impartial resurse relevante pentru un anumit subiect/domeniu)
- asociaza un site cu cel mult 1-2 subiecte/domenii.
Daca ai un director web cu categorii, fa-l cu taguri. Un site despre "sandale" va avea tagurile: sandale, incaltaminte, accesorii, vestimentatie, cumparaturi_online (optional), arad (toponim, optional) samd.
Si dmoz.org a scazut ca importanta (are PR 8, eu credeam ca are 9) si nu o mai duce mult daca nu implementeaza odata conceptul "web 2.0" despre care ziceau cativa admini --> in schimb, del.icio.us are PR 9.
Eu zic sa te dai repede pe director de taguri, in care tagurile sa fie alese de:
- cel care inscrie site-ul (1),
- cel care editeaza acolo (2),
- cel care viziteaza site-ul (3),
nu doar de cel care editeaza acolo (stim cu totii ca omul care inscrie site-ul in directorul tau web greseste aproape intotdeauna categoria potrivita pentru site-ul lui).
Toata scaderea aceasta a importantei directoarelor web apare tot din cauza utilizatorilor care se inscriu ingraba. De cand ma ocup cu administrarea unui director web, am intalnit mai putin de 10% site-uri pe care nu am fost nevoit sa le reeditez eu.
De editat si eu le editez de obicei pe toate, dar mai sus am specificat doar un procent din inregistrarile cu informatii complete.
Poate ca am cam exagerat putin cand am spus 10%, initial vroiam sa scriu 5 %
De editat, cred ca mai toata lumea care un director, trece prin asta. Am intalnit cazuri cand nici macar adresa site-ului nu au reusit sa o scrie corect.
Insa daca te uiti in rezultatele intoarse de Google, o marte parte din rezultatele unui "search" reprezinta pagini ale unor directoare web, cu referinta la un anumit site legat de cuvantul cautat. Iar in ultima perioada cred ca mai toata lumea care are un director a simtit o scadere a traficului venit de pe Google. Asa ca am aprins ideea... potrivit careia s-ar putea sa fie o noua strategie din partea Google de a elimina importanta paginilor oferite de directoare in favoarea site-ului respectiv (promovat in director).
radanick .... dupa cum o sa vezi in majoritatea posturilor recente despre google ... sufera un update serps , iar majoritatea dintre noi , dorim sa ne recapatam "locurile" inapoi, bineineteles si cateva backlinkuri facute in periaoda asta sper sa ne fie folositoare pentru a ne recapata pozitia
Se pare ca eu am revenit pe o pozitie apropiata cu cea de unde plecasem acum o saptamana, dupa ce din primii 40 dupa "director web" cazusem pe locul ~750.
Multumesc celor care si-au spus punctul lor de vedere in aceasta problema.
Sper ca traficul sa revina si el la normal.