Din ce observ este un update in desfasurare (hummingbird? ), cu miscari mai mici sau semnificative. Unele site-uri au disparut complet pe diverse nise, sau liniste totala pe alte nise (similar ca la primul penguin).
La voi?
Versiune printabilă
Din ce observ este un update in desfasurare (hummingbird? ), cu miscari mai mici sau semnificative. Unele site-uri au disparut complet pe diverse nise, sau liniste totala pe alte nise (similar ca la primul penguin).
La voi?
Aud de la colegi ca de ieri se tot misca. Probabil aranjeaza pe rand, nu e un update instant. Lucreaza live.
Da. Confirm miscari mari la siteurile pe care le monitorizez. In bine pana acum, la toate.
pinguin 2.1 : https://twitter.com/mattcutts/status/386231794883780609
Semana a penguin, dar dupa 1 an? Pe toate limbile in acelasi timp? Deci ei dau stirea acum si peste 1 an si jumatate aplica update?
A uitat cineva sa apese "apply"? Vineri? Pe toate limbile? Ciudat:)
Momentan e dance, unii vin, altii pleaca, altii au plecat de tot:)
off: si eu! Dar mi-am pastrat poza de profil! :))
tare: @mattcutts Can you launch it on Monday? I have a weekend of football planned and don't need the phone ringing. pleeeeaaaase?
am modificat :)
A aparut o stire pe tema asta si pe Search Engine Land
Penguin 5, With The Penguin 2.1 Spam-Filtering Algorithm, Is Now Live
Scuze, am gresit ceva aici cu tab-urile si a aparut de doua ori mesajul, la prima impresie updateul pare destul de agresiv, nu prin rezultate cat prin marja de detectare pe care actioneaza.
la mine care au urcat .. care au coborat. toate sunt promovate in mare parte prin aceeasi metoda. astept sa vad stabilizari(sper sa revina inapoi in cateva zile).
e un dans total si ametitor si la mine. la fiecare refresh urc sau cobor, chiar daca acesta e facut la interval foarte scurt de timp. sunt curios cat va dura morisca asta si (pe) unde voi ajunge cand se stabilizeaza.
mda...iar se joaca astea cu nervii nostrii :))
miscari mari la cateva siteuri si micute la cateva .. draq mai intelege ceva? Cred ca e prea devreme sa tragem concluzii
La mine scade si urca cateva pozitii zilnic, dar se mentine pe prima pagina.
confirm si eu, sunt miscari foarte mari la site-urile noi ,si ceva mai mici la site-uri cu vechime.
Oricum,un lucru este cert exista fluctuatii de la o ora la alta.
Ne poti spune ce ai lucrat la site-uri? Erau sau nu emd-uri? Ce fel de link-uri ai adus, daca ai adus?
Teoretic trebuie sa mai astepti cateva zile, e posibil sa apara sau nu. Eu am un site care de pe 11 a ajuns pe 28 si 41 :)) Asa sta de aseara, pe 2 pozitii cu index:)
Sa-mi fie rusine dar nu cunosc "emd-uri", ce inseamna?. Linkuri vin din cateva directoare, articole, continut pe blog, dar si cateva linkuri de pe site-uri cu autoritate (gen pr 6, pr 4) si social (youtube, fb, twitter, g+)
Asa ma gandeam, sa astept dar ma uimeste ca s-au dus toate cele trei site-uri (home page-ul care nu este de gasit nici in primele 1.000 de rezultate).
Acum 2 saptamani unul din site-uri disparuse complet (repet, doar home page, celelalte linkuri secundare erau neatinse). Ulterior a aparut in prima pagina locul 3, iar acum... gone! :|
L.E: E drept ca domeniile nu prea au implinit nici macar 1 an
EMD-urile sunt domeniile Exact Match
Ce observ eu este urmatoare chestie: Domeniile noi au urcat in draci, iar cele vechi ( domeniile ), fara schimbari, sau chiar mai jos decat precedentele pozitii.
Legat de intrebarea ta ce inseamna un EMD .
Exact Match Domain -adica domeniu care se potriveste perfect cu expresia cheie care vrei sa o promovezi.
Exemplu:
domeniu tau: haineblana.tld
ancora: haine blana ( expresia care vrei sa o promovezi pentru domeniul tau )
Am facut dublu post, va rog sa imi stergeti acest reply.
De ceva vreme nu mai sunt la zi cu SEO, dar cred ca actualizarea asta prinde mai bine spamul pe bloguri dofollow cu pagerank, cele pe siteurile universitatilor, pe blogurile nemoderate, de genul asta. Cred asta pentru ca am un site asa, linkurile sunt de vreo 2 ani aproximativ, multe linkuri au disparut dar au si ramas, tot ce e nemoderat era asaltat de sute, mii de comentatori, actualizarea asta a fost capabila sa detecteze linkurile astea, homepage-ul a disparut zeci de pagini chiar aseara cand s-a lansat actualizarea. Spamul pe astfel de siteuri mai functiona destul de bine, recent am gasit un site cu astfel de linkuri pe primul loc cu linkuri pe bloguri dofollow, nemoderate in special, acum l-am cauat pe keywodul ala si a disparut. Poate mai sunt si alte cauze dar la asta ma gandesc acum.
Din ce observ eu, pozitiile sunt stabile, aseara a fost furtuna, variatiile poate mai depind de IP sau alti factori, cum se propaga.
Am atasat evolutia pozitiilor a 2 site-uri pe care le urmaresc. Cred ca se vede destul de clar impactul acestui update.
Ataşament 2838Ataşament 2839
Ati putea sa dati mai multe detalii cei care aveti fluctuatii (caderi in special). Se aduc extraordinar de multe informatii cu ""si la mine au cazut 2 siteuri".
Ceva gen:
- site ce vinde (site de firma) sau site de tip portal/advertoriale/blog/afiliere etc.
- durata cat a fost "sus" inainte
- pozitii de top pe cuvintele importante din domeniu sau nu
- ....
Pe domeniile/nisele verificate de mine sunt fluctuatii mici.
Siteurile mele (de firma, vand produse servicii, in general pe cuvinte mult peste medie ca importanta, unele sunt emd-uri, altele nu) au ramas pe locurile de top ptr cuvintele importante din nisa.
Un site penalizat de vreo 4 ani vad ca pare a-si reveni.
Site-urile mentionate de mine mai sus sunt din aceeasi nisa, iar graficele sunt pentru cuvinte cheie importante cu peste 10.000 cautari/luna.
Ambele site-uri se aflau pe prima pagina de mult timp...nu stiu sa zic exact, dar cam 1 an de zile daca nu chiar mai mult.
Nu sunt site-uri de afiliere.
Nu vreau sa intru in mai multe detalii. Sper sa fie de folos totusi :)
Ce am eu e, era un site de divertisment, siteul e in deriva de mult, de luni bune e si fara publicitate, fara Analytics, n-am cumparat sau vandut linkuri pe el nicicand, n-am vandut adveroriale, fara link exchange, doar anumite linkuri ramase de odinioara, pe siteuri in engleza, cu pagerank, de pe tot felul de siteuri, de cand erau la moda si mergeau, site-ul nu era in engleza dar doar pe .com versiune in engleza se mai pozitiona bine pentru ca Google il trata ca site in limba engleza, desi nu era in engleza, nici romana. A fost afectat la primul Pinguin, apoi acum se poate ca au detectat si de restul linkurilor ramase desi de atata timp au dispaut din linkurile alea spam, pe fraze densitatea pe keyworduri e undeva la 20-30%, pe cuvant cheie insa ajunge la peste 60% pentru keywordul principal, ma refer cuvant cheie ce apare in diferite fraze folosite ca ancore. Dar n-a fost afectat doar keywordul asta, si altele nesemnificative.
LA mine situatie e roz, site pe nisa seo, a urcat din top 3-4 pe primul loc ,pe mai multe cuvinte cheie.
Site-ul are 2 ani vechime si a fost mai mereu stabil in serp.Astazi si-a consilidat pozitiile.
In schimb, site-urile unor clienti au pierderi masive de pozitii, din cate vad,cele care aveau directoare , chiar vechi au fost zburate din top 100.
La fel si site-uri supra optimizate pe money keywords se pare ca au avut de suferit,revin cu alte detalii dupa ce nu mai exista fluctuatii si reusesc sa ma uit la toate site-urile pe care le monitorizez.
Observatiile mele rapide:
- avantaj social (fb rulls)
- aparitie tpu (in forta) pe diverse cautari
- aparitie stiri si youtube pe nise care nu aveau
- nu conteaza continut, linkurile sunt baza (au crescut site-uri si pagini fara continut)
- au crescut site-uri fara seo (noi si vechi)
- au disparut site-uri cu linkuri gratis (comentarii, directoare + articole, etc.)
- nu conteaza emd, nu face parte din update
- rankeaza mai multe site-uri in engleza pe cautari generaliste
mie mi se pare ca prea se baga ei in fata cu youtube pe taguri pe care pe care nu au nici o relevanta. am observat astazi cautand anumite cuvinte pe care le promovez, imi aparea google egipt, care nici intr-un caz nu are acel tag in pagina,title,etc. sa speram ca o sa fie bine slefuit acest update.
Confirm si eu ca linkurile din comentarii si-au pierdut valoarea. La mine cel putin asta nu a atras penalizari, ci doar s-au pierdut pozitii.
Totusi bate la ochi cum pleaca din serp siteuri bune si apar pagini de facebook, videouri irelevante de pe youtube, idiotenii de pe tpu etc. Rezultatele acestor updateuri par a fi exact ceea ce se lauda google ca vrea sa inlature din serp :)
Si la mine au fost depunctate siteurile sustinute de comentarii si/sau directoare de linkuri. Cu cat am avut la baza mai multe web2-uri cu atat au ramas mai in fatza. Parerea mea e ca au ramas valoroase doar linkurile venite de pe domenii cu pr mare si putine linkuri externe. Sunt favorizate linkurile de pe domenii nofree.
Cam asta a fost sfarsitul directoarelor de linkuri si al comentariilor autoapprove. Probabil vor reveni in unu-doi ani.
Din cate observ eu,fluctuatiile au incetat.
Poate confirma cineva acest lucru?
La mine din 4 siteuri aduse pe primele locuri cu linkuri din directoare si sustinute de 1-2 siteuri(link footer sau sitewide) 3 au picat rau, pag 10 sau au disparut, iar unul a ramas pe locul 2 din aproape 5 milioane rezultate. Singura diferenta e ca asta vad ca a fost bagat si in siteuri de genul "firmeprahova.net", probabil de propietar.
Deci din cate vad directoarele sunt pa si pusi, intrebarea este daca linkurile de acolo si-au pierdut doar valoarea sau fac rau si trebuie scoase?
Sper sa nu ramana asa :) Din pozitia 8 imi afiseaza in pozitia 106 o pagina interna acum :)
la mine pt site-ul personal fluctuatiile par sa se fi stabilizat.
are cineva vreo idee acum, care sa fi fost principalele cauze pentru retrogradare?
pentru mine lovitura a fost grava!
Tot ce insemna cuvinte situate in pagina 1 s-au dus in pagina 2 iar care erau in pagina 2 s-a dus in 3-4. Cuvinte situate in top 3 s-au dus pe pozitia 15-20. asta pentru peste 75 de cuvinte monitorizate
interesant este ca in ultimele 3 luni de zile am observat pe anumite cuvinte o retrogradare similara. dar se manifesta lent. cite 1 cuvint la 1-2 saptamini, pica din top 5 pe pozitiile 15-20 si nu isi revenea. sau revenea pe pozitia initala dar pica din nou. explicatiile de la cei cu care colaborez pe partea seo au fost duale. ba ca este panda, ba ca este din cauza optimizarii onpage. acum tind sa cred ca nu.
interesant este ca aceste cuvinte nu au mai suferit retrogradari in 04-05 oct!!!
le: unii din competitorii mei care in ultimii ani s-au promovat doar prin directoare sunt bine plasati pe aceleasi pozitii fruntase. cu activitate social 0.
deci care este factorul de influenta??
eu cred ca a fost un mix de updateuri, siteuri in care nu aveam continut unic au plecat, siteurile cu directoare la fel ... :)
din ce observ cu fiecare update/schimbare de algoritm, se pare ca domnii de la google vor ca cei care detin site uri sa faca o treaba unica pe internetul acesta, adica sa nu ne inspiram/copiem deloc unii de la altii, cum se inventeaza o cale de urmat pentru a urca in cautarile google, cum dupa un timp ni se taie/inactiveaza calea. Cred ca dupa fiecare update, cei mai priceputi vor inventa "alte cai", si tot asa, cind le descopera google, cum le taie. Sper sa nu ajunga sa faca update uri la fiecare saptamina/chiar zilnic, ca ar fi foarte greu pt toti
Ok, hai sa va povestesc si experienta mea cu acest update: site nou, emd, curat, cu linkuri putine dar bune, si-a intarit pozitiile dupa update si apare si cu linkurile pe serps in cautarea pe keyword-ul principal.
Site vechi si-a pastrat pozitiile in linii mari, continut de calitate dar multe linkuri vechi slabe (si bune, amestecate, posibil lovit de pinguin) cu mici fluctuatii in functie de keyworduri.
Site pe blogspot, aproape emd, care pana acum statea bine, fara linkuri si alte parghii, acum a disparut total din cautari.
Poate ajuta cu ceva pe cei care vor sa traga concluzii din acest update...
Interesant, mai ales ca au fost/sunt voci care sustin ca-si supraestimeaza marfa (blogspot).
In alta ordine de idei, am tot citit in ultimul timp (numai) despre content de calitate, ca principal factor care determina suisuri/coborasuri. Ceea ce vad insa in aceste miscari nu prea are mari tangente cu mult trambitata calitate, pentru ca (inca) vad sus, pe pozitii fruntase, site-uri semitangentiale cu calitatea.
Mai daug o observatie de astazi:
- site-uri penalizate in trecut (dar cu eliminare penalizare prin review manual), sunt penalizate din nou. Cred ca a sarit peste "review manual" sau peste disavow + reconsideration. Nu cred ca le mai repara (vedem in zilele urmatoare).