Postat în original de
emm
Nu pot sa nu mentionez ceva, referitor la topic:
- Postul meu nu se refera la actualizarea WMT. Nu stiu cat de repede se actualizeaza datele in WMT comparativ cu indexul; insa cred ca exista un delay.
- Postul meu nu se refera la pagini eliminate (404). Asta e cu totul alta discutie. Se refera la pagini care au fost pastrate active, cu acelasi continut, dar pozitia link-ului catre ele a fost mutata din home (juice mai mult) catre o pagina secundara (juice mai putin) sau chiar scos de tot (orphan page) insa pagina se pastreaza.
Nu zic ca nu e interesant ce s-a mentionat mai sus, dar e totusi alt subiect (pagini sterse, si viteza de actualizare in index/WMT etc).
Nu am testat "pozitiile" unei pagini pe baza cazului tau, dar am testat pentru PR.
O pagina cu link din index, pr6- primeste pr5. Pagina pierde complet linkul din root dupa 3 luni, si singurul link catre ea, este dintr-o pagina interioara. PR se pastreaza si dupa 1 an (3 updates de pr!). Dar dupa o perioada (nu pot estima exact, dar > 1 an), pr-ul se "recalculeaza" si implicit scade.
Pagina nu are nici un link catre ea, in afara celui intern.
Linkul primit atunci (la publicare) si-a mentinut "puterea" cel putin 1 an, fara ca google sa "re-calculeze" valoarea lui, in periaoda respectiva, cu toate ca viziteaza site-ul zilnic.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.