Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Cum tratati continutul duplicat

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit Cum tratati continutul duplicat

Pentru ca in urma studiului facut de Nichita referitor la penalizarile Panda am inceput sa fac o analiza a continutului duplicat, am dat de 2 cazuri pe care nu stiu cum sa le corectez :

1 - Advertorialele platite de client care sunt publicate identic de obicei pe mai multe siteuri din aceeasi nisa cu mine
    2 - Comunicatele de presa

Cum se pote evita penalizarea de continut duplicat pentru cazurile de mai sus ?
    Este Google suficient de "destept" in aceste cazuri ?

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Parerea mea este ca nimeni nu este in masura sa dea un asemenea raspuns. Exista foarte multe cazuri in care unii nu se obosesc sa scrie si iau continut de pe alte site-uri, culmea este ca in general ajung mai bine decat site-ul care a postat originalul. Daca se schimba cateva virgule si ceva expresii, cred ca devine si el original pentru Google si aici ma refer la datele preluate de crawlere.

Daca ceva din site-ul tau a fost copiat, poti face o plangere la Google si continutul respectiv va fi controlat manual de catre inginerii Google, numai ca acest lucru nu prea se intampla. Cu mici modificari, continut de pe Wikipedia, exista pe mii de site-uri, anunturile de vanzari adaugate de utilizatori pe zeci de site-uri sunt identice sau cum spui tu - comunicatele de presa.

Daca vei observa, exista site-uri cu stiri din presa care posteaza acelasi subiect, aceasi stire, foarte putin modificata. Ele apar in cautari in functie de optimizarea articol-ului, in functie de optimizarea site-ului, de puterea site-ului, trafic, page rank, etc. Solutia cea mai buna in cazul copierii de continut din site-ul tau este sa ii scrii un email persoanei care a copiat si sa il anunti ca vei face plangere, poate asta rezolva problema. Am vazut un caz aici cu continut copiat de la Krumel, persoana respectiva a recunoscut si a sters postul. Pot spune ca nu este singurul site de unde se inspira, copiaza, mai adauga ceva expresii in plus insa, se vede "facatura".
    Ultima modificare făcută de vertedi; 14th June 2012 la 05:06.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post
    Pentru ca in urma studiului facut de Nichita referitor la penalizarile Panda am inceput sa fac o analiza a continutului duplicat, am dat de 2 cazuri pe care nu stiu cum sa le corectez :

1 - Advertorialele platite de client care sunt publicate identic de obicei pe mai multe siteuri din aceeasi nisa cu mine
    2 - Comunicatele de presa

Cum se pote evita penalizarea de continut duplicat pentru cazurile de mai sus ?
    Este Google suficient de "destept" in aceste cazuri ?
    Iti dau eu o sugestie: modifica articolele respectiva astfel incat sa le faci unice. E adevarat, nu poti sa stergi articolele platite ale omului, dar poti sa i le modifici (cu completari, constructiv) astfel incat sa fie continut unic si valoros. Ce zici, nu ar fi o solutie?

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Slobodan : Multumesc pentru raspuns.
    La asa ceva ma refeream, si nu la situatiile de duplicat extern prin copiere de la mine (furt de continut) cu care am renuntat de mult sa ma lupt. Nu stiu ce sa zic, cred ca pentru advertoriale trebuie sa le modific cum zici tu, iar dupa aceea sa cer acordul clientului pentru forma finala. In majoritatea cazurilor eu am articolele ca anexa la contract, deci nu pot sa le "schimb din mers". Pe viitor voi pune de la inceput in vedere clientului sa-mi dea advertoriale unice sau posibilitatea de a le modifica. Pentru comunicate, fiind un serviciu ori pro bono ori barter, cred ca merge sa le modific fara sa cer acordul.

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Daca ai continut bogat pe site nu ar trebui sa fi afectat de un advertorial pe care il publici si nu este unic. Am observat insa ca multi publica un advertorial (care nici macar nu e unic) odata la 3-4 articole obisnuite. In acest caz e posibil ca la un momentdat sa fi penalizat.

Legat de furtul de continut iti recomand sa citesti si acest articol. Nu ezita sa reclami la google site-urile care iti fura continutul.

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Cat la suta din articolul original se considera continut copiat ?

MrSparrow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    14th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    25

Implicit

Pentru a preveni furtul de continut de pe site-urile mele eu dezactivez clickul dreapta si selectarea de text. Asa reduc sansele ca cineva sa-mi copieze continutul. Nu e o solutie infailibila, insa face furtul de continut mai dificil si unii copiatori ar putea renunta pt a cauta alte surse mai usor de copiat.

Merch este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    333
    Putere Rep
    28

Implicit

"As vrea" eu ca cineva sa munceasca cu copy-paste sa-mi fure continutul de pe blogurile pe care scriu. Glumesc, bineinteles.
    Problema de care m-am lovit si careia i-am gasit doua solutii pana acum este: copierea prin tragerea integrala a feedului RSS al blogului.

Ce am facut? Pe blogurile pe care stiam ca nu o sa am abonati de RSS Reader, pur si simplu am dezactivat feedul (exista pluginuri pt wordpress).
    Daca foloseam feedburner puteam sa blochez anumite ip-uri doar (ale spiderului respectiv).

A doua solutie este sa oferi feed partial (excerpt) si/sau sa adaug fie manual (fie iarasi printr-un plugin) in post (vizibil doar in reader) un snippet: "Acest articol a fost scris de ... si publicat pe ...
    Iar linkurile sa nu fie relative, ci absolute: http://www.blogulmeu.ro/author/...

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Pentru a preveni furtul de continut de pe site-urile mele eu dezactivez clickul dreapta si selectarea de text. Asa reduc sansele ca cineva sa-mi copieze continutul. Nu e o solutie infailibila, insa face furtul de continut mai dificil si unii copiatori ar putea renunta pt a cauta alte surse mai usor de copiat.
    Foarte putin reduci, problema e alta si vine din partea lui google, daca cineva iti da copypaste la blog, apoi mai pune un articol in plus, il promoveaza mai bine ca si al tau, te trezesti ca ai fost penalizat pentru continut copiat... da tot tu!.. asa se intampla cand totul se face automat.

Un sfat pentru cei care au fost penalizati si nu stiu de ce, verificati de fiecare data daca continutul vostru este unic, daca gasiti o copie fidele cea mai rapida solutie este sa va modificati voi articolele... suna foarte aiurea dar astea sunt si sfaturile marilor seo-isti..

Asta se intampla desigur, doar blogurilor noi cu cel mult 6 luni vechime.

MrSparrow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    14th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Asta se intampla desigur, doar blogurilor noi cu cel mult 6 luni vechime.
    Mie mi s-a intamplat de mai multe ori chiar si la site-uri cu vechime mai mare de 6 luni. Eu cred ca conteaza foarte mult si autoritatea/vechimea site-ului pe care apare articolul copiat. Daca site-ul respectiv mult mai autoritar decat al tau cred ca poate fi creditat ca sursa articolului, desi site-ul tau e mai vechi de 6 luni.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum sa iti protejezi continutul
    De felix în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th May 2012, 10:43
  2. Continutul duplicat pe propriul site
    De Alex Dumitru în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th January 2011, 10:57
  3. Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 2nd September 2008, 21:19
  4. Google iubeste continutul nou