Citat Postat în original de Krm Vezi Post
recipeland.com e un site mare cu autoritate si se stie ca orice pagina interna noua a unui site mare cu autoritate cu cateva backlinks rankeaza foarte repede.
Pagina nu era noua, era deja creata si established pe pagina 9 in google in momentul in care a fost facut experimentul. Ca urmare a linkurilor provenite, rankul ei a crescut rapid pana a ajuns pe pagina 4 parca, sau 3 nu mai retin exact.

Experimentul nu a fost facut de mine, a fost facut de o cunostiinta dintr o comunitate privata de seo. Am urmarit experimentul in real time, si sunt aproape sigur ca linkurile respective --- (unele care au fost intentionat facute sa fie broken, daca te uiti la codul pe care l-am postat o sa vezi ca e o eroare de mispelling, "a" apare lipit de "href" , deci "ahref" , nu e numai o chestiune de parsing) au fost citite de google si au acordat un boost rapid.

Nu m-a interesat in mod deosebit subiectul la momentul respectiv dar in momentul in care am vazut postul asta pe forum, mi-am adus aminte de el, si m-am uitat pe loguri.

Sunt sigur ca google citeste multe chestii pe care nu le face publice, si una dintre ele ar fi linkurile astea broken. S-ar putea sa ma insel, totusi, avand in vedere ca a fost un singur experiment, si nu a fost intr un mediu foarte controlat, s-ar putea sa fi fost simpla coincidenta. Nu mi se pare destul de relevant si util aspectul asta pentru a face un experiment controlat, dar daca cineva se ofera, sunt si eu curios ce rezultat obtine.