Cat de des este recomandat sa se actualizeze google sitemaps?
Daca este prea des poate sa fie considerat "sitemap spam" ?
ps. va rog sa corectati titlul topicului.
Cat de des este recomandat sa se actualizeze google sitemaps?
Daca este prea des poate sa fie considerat "sitemap spam" ?
ps. va rog sa corectati titlul topicului.
Pai google sitemaps ar trebui sa fi actualizat in permanenta pe site. Totul depinde de orarul crawler-ului, el stie cand vine pe site si ce indexeaza.
Boingeanu Ben
chiar... este o intrebare interesanta. personal nu am mai facut un update la sitemap de vreo 2 luni, timp in care situl a crescut cu peste 300 de pagini... cred ca ar fi totusi cazul sa fac un update... nu cred ca poate fi considerat spam si deci nu are cum sa fie penalizat.
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Nu are cum sa fie considerat spam.
Cum bine a zis ben, ar trebui sa fie in permanenta actualizat.
Teoretic se poate face ori de cate ori ti-ai updatat siteul. Asta este scopul unui sitemap, Google nu-l va considera spam.
Pana la urma depinde de tipul site-ului, nr de url-uri si de timpul tau liber.
Io de exemplu, la un site cu ~80K urls pun noul sitemap 1 data pe saptamana. Pe site se adauga cam 20 de url-uri noi/zi, deci la fiecare sitemap update am cam 100-200 de noi url-uri pt google.
Oricum, din ce am observat, google vine la mine pe site cam 1 data pe zi, indiferent daca am pus un nou sitemap sau nu, deci frecventa cu care updatezi sitemapul e mai mult cu scop informativ.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)