Salut,
Intamplator am marca inregistrata pentru DigiPedia.ro, am obtinut-o mai greu si cu costuri mult mai mari deoarece desi aveam domeniile din 2007 (digipedia.info) si 2009 (digipedia.ro) nu imi luasem marca. Pe langa mine si DigiTV (emisiunea DigiPedia) mai exista o firma in grecia care are si ea proprietate asupra marci.
Din ce vad eu in momentul de fata, pentru untold sunt luate urmatoarele marci
Untold Games Ltd, marca "Loading Human", clasele 9
Untold Games Ltd, marca "Untold Games", clasele 9,41,42
TheUntold ....., marca "theUntold", clasele 35,38,41
In teorie oricare din cei de mai sus pot depune opozitie in momentul in care depui cererea de marca inregistrata, o sa ai cel mai probabil nevoie de avocati sa se ocupe de "desfintarea opozitiei" ca eu sigur nu as fi fost in stare sa redactez documentul de "desfintare al opozitiei". Iar orice foicica pe care ti-o fac avocatii costa bani.
Marca Digipedia pe care o detin nu inseamna ca nu are cineva voie sa isi cumpere maine digipedia.com.ro (cred ca e disponibil domeniul asta). Are voie sa cumpere domeniu si chiar sa faca un site de tehnologie acolo si nu am ce sa ii fac, daca in schimb imi foloseste logo-ul sau face ceva asemanator, deja se schimba lucrurile.
Partea buna e ca cei de la Untold Festival nu au nici ei marca inregistrata din cate vad, asa ca maine ar fi bine sa ai la tine vreo 800 de lei (cred) la coada la OSIM (de dimineata) si sa depui cererea de inregistrare a marcii. Se noteaza exact ora si minutul depunerii cereri astfel incat uneori si o ora in plus sau in minus conteaza, asta daca cei de la Untold citesc si ei postul meu si maine sunt la coada la OSIM de asemenea.
untold.ro ca domeniu, daca iti dau cei de la untold festival 300 de euro pe ei, accepta si "te-am pupat pe portofel" e un deal bun.
untold.ro + marca = ar putea valora ceva (dar in nici un caz in contextul in care pe el vei pune stiri pentru festival.
Uneori in business am vazut 1-2-3 ani un festival organizat dupa care gata a murit, si atunci toata "valoarea" domeniului e degeaba. Snow Exploision e un "festival" care a disparut dupa 2-3 ani. E drept ai putea sa ma contrazici ca Untold e altceva.
Chiar daca cei de la Untold Festival nu dau 2 bani pe domeniul untold.ro acuma, peste 5 luni vine un "director" nou care cu 2-3 documente depuse la rotld ti-au suspendat domeniu. Exista oameni care cred ca li se cuvine pur si simplu domeniu si daca nu au marca. Un astfel de om ajung maine la DigiTV mi-ar putea creea probleme (am echilibrat putin balanta cu Marca pe care o detin)
Ce se intampla cand nu ai drepturi de marca, te da in judecata, ROTLD suspenda automat domeniul, dupa ce se incheie procesul 7-8-10 luni mai tarziu, crezi ca mai conteaza daca ai castigat? Crezi ca mai existi in google? Crezi ca-ti mai poti revenii dupa asa ceva.
Tot legat de marci, am in continuare digg.ro (si cate p... mi-am luat si pe aici si alte injurii) digg.com nu mai e ce a fost odata si nici nu m-a cautat vreodata sa ma intrebe de trademark sau ceva la el. Dar am fost constient din prima clipa ca oricand cineva mi-l poate lua. In primele 2 luni mi-am scos banii pe domeniu, in urmatorii ani mi-am scos de cel putin 30-40 de ori banii pe domeniul ala, acum e un experiment pe el si o prostie de site care nu aduce nici un ban... dar chiar si asa am mai vandut cate un advertorial ieftin si pe acolo.
CONCLUZIE
Cine cumpara domeniu se risca rau de tot, dar si riscurile astea pot fi calculate si moderate.

Răspunde cu citat