Nu stiu in ce masura atarna in balanta modul meu de lucru.
Pentru proiectele personale avand continut in limba romana am cumparat aproape 100 de domenii cu extensii internationale si doar 3 cu .ro (din care unul este site-ul firmei deci doar 2 pentru "productie").
Motivul: pretul prea mare. Daca ar fi fost plata anuala (similara ca pentru domeniile internationale) acum as fi avut vreo 100 de domenii .ro.
Pentru a "starta" acelasi numar de domenii (un proiect poate implica mai multe domenii) as fi avut nevoie de o suma de vreo 5-8 ori mai mare. Poate ca in timp tot pe acolo as fi iesit in timp, dar pentru mine ar fi fost un efort in perioada de inceput.
Bineinteles ca pentru site-ul firmei nici nu am stat sa ma gandesc. Probabil la fel gandesc si detinatorii unei afaceri offline ce vor sa "penetreze" si online-ul.
Ca sa rezum: plata "o singura data" nu a impiedicat pe cei care au o afacere serioasa sa isi cumpere domeniul dorit, insa a limitat de cateva ori numarul domeniilor achizitionate de catre cei care dezvolta site-uri pe domenii web ce se sustin exclusiv din online (in cazul meu pot spune ca as fi cumparat de peste 40 ori mai multe domenii din acest considerent), cat si pe "samsarii" de domenii.
Parerea mea e ca foarte multi ce si-au exprimat parea in acest topic (si in altele similare atata din acest forum, cat si din altele) gandesc cam pe dos. (dos: a nu se confunda cu o zona a corpului uman).