Un domeniu romanesc pe nisa necomerciala, cu 300 de cautari pe zi pe exact match nu face 3000 de euro. Not even close.

Postat în original de
sergiuliano
primele doua greseli pot fi explicate cu usurinta in cazul in care vanzatorul detine un portofoliu mare de domenii.
1) Probabil in primul email primeste zilnic foare multe mailul , din care majoritatea sunt spam, din acest motiv foloseste un mail diferit pentru mailurile care i se par interesante.
2) Foarte posibil ca primul mesaj sa fie un autoanswer customizat . Cu sigranta daca avea intentia sa le vanda , domeniile ar fi fost listate pe siteuri consacrate unde raspunsurile intre membri sunt scurte si la obiect ( vezi Sedo ).
3) Mai mult ca sigur ca primul mesaj era autoanswer ... probabil nici nu l-a citit
4) Ar fi fost corect sa il intrebe ce buget are pentru achizitionarea acestui domeniu , in final poate pentru vanzator avea valoarea sentimentala si nu vroia sa il vanda la pretul estimat de monikers.. etc. F important. Majoritatea evaluatorilor de domenii externi dau cotatii mici pentru domeniile .ro pentru ca nu reprezinta interes, asta nu inseamna ca domeniul nu era supraevaluat.
5) Trebuia precizata valuta
6) Nu doreste sa plateasca impozit la stat. 3000 Eur - 581 Eur TVA - 387 Eur Impozit pe Venit = raman 2032 Eur
Parerea mea , fara ca sa cunosc numele domeniului, este ca vanzatorul face o singura mare greseala in cazul de mai sus. Supraevalueaza.
Salut. Parerea mea e ca face multe greseli in cascada, enervand cumparatorul. De exemplu "Vanzator: In ceea ce priveste factura, pentru usurinta exercitiului dumneavoastra bugetar se poate lua in calcul un raspuns negativ la solicitarea de vanzare a domeniului." e un raspuns total la misto.
Ca sa raspund punctual:
1.) Posibil
2.) Erau listate si pe SEDO, insa pe domeniu preciza ca prefera sa nu plateasca comisionul si sa fie contactat direct (in romana). Trebuia sa postez tot mailul amicului meu ca dadea mai mult context discutiei.
3.) Imposibil. Autoanswer la 10 zile diferenta?
4.) Gresit, este o greseala frecventa de altfel. Vinzi ceva, imi dai pret. Dupa negociem. Nu te intereseaza ce buget am eu pentru proiect. Asta e o chestie confidentiala. Nimeni in lumea asta nu iti va spune ce buget are pentru o tranzactie. In plus, daca citesti atent, vei vedea ca vanzatorul joaca cald - rece - caldut, ca sa traga de pret cat mai mult. Problema e ca in general chestia asta irita. De regula, relatia functioneaza asa: ii oferi 3 lei (sau cere 3 lei). Refuza spunand ca vrea 5 lei. In cazul nostru, refuza spunand ca vrea >3000 doar pentru a "intra in faza discutiilor"
5.) Corect.
6.) Asta nu e problema cumparatorului. Sincer iti spun. Daca nu vrei sa platesti impozit, inseamna ca vrei sa ramai cu mai multi bani. Asa ca propui de la inceput un pret mai mare. Sau spui: 3 lei fara factura, 5 cu factura. Nu spui din start ca vinzi doar fara factura/contract. E o aberatie.
Vanzatorul face multe greseli. Si am vazut chiar personal (inclusiv pe Seopedia) greseli de genul asta. Gen ai un domeniu de vanzare. Te intreb cat costa, si imi spui ca suma e din 4 cifre. In ce, euro, usd, ron? 4 cifre inseamna si 1000 de ron si 9999 de euro...De regula, interesul e o chestie relativ spontana. In sensul ca nu am timp sa stau sa trag de tine 20 de zile doar ca sa aflu cat vrei sa incasezi pe assetul respectiv.
Un alt exemplu: backorder pe pool.com. Licitez 100$. Bidder 2, Roman de altfel, da 103. Licitez 110. Bidder 2 da 120. Si tot asa pana la 1000. Il las sa il ia. Si dupa ii dau un mail (l-am gasit pe google dupa username) sa il intreb ce face cu domeniul. Raspuns: Nimic, vreau sa ti-l revand. Ca daca pentru tine face 920, pentru mine face 1000 la revanzare. PS. Domeniul era un trademark care imi apartinea.
Ultima modificare făcută de Emil; 30th October 2010 la 17:22.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein