Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Potential estimat cuvinte cheie

FAdrian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    8th July 2011
    Locaţie
    Roma, Italia
    Vârstă
    43
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit Potential estimat cuvinte cheie

Google ne ofera statistici cu numarul aproximativ de cautari dupa cuvintele si frazele cheie impreuna cu cateva sugestii.

Intrebarile mele sunt pentru cei cu experienta in evaluarea potentialului unui cuvant cheie astfel:

Exemplu, am o expresie cheie evaluata cu 5400 cautari pentru Romania limba Romana.
    Site-ul este in prima pozitie pentru acea expresie cheie si din statisticile webmaster tool pe expresia cheie selectata exista o rata de conversie de 12%. (mometan neavand relevanta aceasta informatie)
    Luad in considerare ca rata de conversie este calculata ca procent dintre numarul total de afisari in rezultate ale site-ului si numarul de click-uri.

Cum pot interpreta mai precis potentialul unei expresii cheie?

Precizez ca numarul afisarilor site-ului in rezultate este de 600 in interval de 30 zile, conform webmaster tools raportat la un numar de 5400 de potentiale cautari pe acea expresie.

Ce relevanta au acele estimari ale cautarilor? Cat % se pot atinge din acele cautari lunare?

Are cineva rezultate mai clare referitoare la numarul de afisari <> decat numarul de cautari estimate de google? (rata de conversie este influentata de relevanta titlului site-ului, scurta descrierere etc)

Pentru estimarea numarului de cautari lunare pentru expresia cheie am utilizat:

adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__u=1000000000&__c=1000000000&ideaRequest Type=KEYWORD_IDEAS#search.none

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

In primul rand, bifeaza cautari exacte. Nu am observat sa fie mai mult de un instrument aproximativ, nu ai cum sa concluzionezi din datele tale de mai sus ca vei avea 600 de vizite din keywordul respectiv.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Teoretic, pentru un keyword x, pe exact match, si in Webmaster tools si in Adwords keyword tool trebuie sa-ti arate acelasi numar de cautari lunare. Din ce-am intalnit pana acum, mi s-au parut destul de accurate cele 2 tool-uri, nu au fost diferente mai mari de 5%, + sau -.
    Citat Postat în original de FAdrian Vezi Post
    Exemplu, am o expresie cheie evaluata cu 5400 cautari pentru Romania limba Romana.
    Site-ul este in prima pozitie pentru acea expresie cheie si din statisticile webmaster tool pe expresia cheie selectata exista o rata de conversie de 12%. (mometan neavand relevanta aceasta informatie)
    Luad in considerare ca rata de conversie este calculata ca procent dintre numarul total de afisari in rezultate ale site-ului si numarul de click-uri.

Cum pot interpreta mai precis potentialul unei expresii cheie?

Precizez ca numarul afisarilor site-ului in rezultate este de 600 in interval de 30 zile, conform webmaster tools raportat la un numar de 5400 de potentiale cautari pe acea expresie.

Ce relevanta au acele estimari ale cautarilor? Cat % se pot atinge din acele cautari lunare?
    Sa inteleg ca pentru keywordul x, cu 5400 de cautari lunare (exacte ?) in Adwords keyword tool, tie iti arata in Webmaster tools ca site-ul tau apare pentru acel keyword in 600 de cautari ? E posibil, daca e pe a2a pagina etc.

Nu o sa primesti niciodata 100% din cautari, ci undeva la 50-60% in medie, maxim, asta daca esti #1.

GrindcoreVlad este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    17th August 2010
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    57
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu m-aș baza foarte mult pe acuratețea cifrelor expuse de Keyword Tool-ul Google AdWords. Trebuie să înțelegi că acolo sunt prezentate în general medii, în sensul că unele expresii/cuvinte pot fi foarte căutate numai în anumite perioade ale anului. De aceea acele date trebuiesc luate cu sare și piper și doar ca punct de plecare, estimativ.

Nu am întâlnit până în momentul de față nici în căutările organice și nici în AdWords similitudini mari între datele prezentate de tool și realitate.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Chiar este precizat faptul ca acolo sunt puse mediile, nu trebuie sa ne dam noi seama. Tocmai din cauza asta exista si coloana trends. Downloadeaza .csv-ul si deschide-l. Ai acolo traficul pe fiecare luna, ultimele 12 sau 11, depinde.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cuvinte cheie google
    De crysty_23 în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 31st July 2009, 00:22
  2. Concentratie cuvinte cheie
    De kuerten în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th April 2007, 10:41
  3. cuvinte cheie ...
    De orio777 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th February 2007, 13:49
  4. Descriere si cuvinte cheie
    De Brindusa în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 7th June 2006, 17:19
  5. Cuvinte cheie.
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd January 2006, 17:04

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •