Ma gandesc foarte serios la acest lucru.
Consider ca ar face continutul SeoPedia MULT mai valoros.
Nu cred ca scopul nostru este sa aparem in Google, si cred ca informatiile din aceasta comunitate nu ar trebui sa fie oferite asa usor tuturor.
Versiune printabilă
Ma gandesc foarte serios la acest lucru.
Consider ca ar face continutul SeoPedia MULT mai valoros.
Nu cred ca scopul nostru este sa aparem in Google, si cred ca informatiile din aceasta comunitate nu ar trebui sa fie oferite asa usor tuturor.
suna bine asta :) dar iti dai seama ca o sa-ti creasca request-urile de conturi noi foarte mult. eu sunt pentru "keep it private"
Cred ca ar fi o idee binevenita intre membri... :)
Si eu sunt pentru.
Sunt cam nou .. dar sper ca e ok sa imi dau cu parerea: e ok ideea atata timp cat cererile pentru membri sunt onorate intr-un termen decent ( fie cu raspuns negativ sau pozitiv ) ... daca nu se raspunde cererilor .. posibilii membri ( pritnre care si cei care merita sa faca parte din aceasta comunitate ) vor deveni frustrati si probabil ca nu vor mai vrea sa participe la discutii ... parerea mea ...
Eu sunt pentru, insa ma gandesc ca daca vizitatorii nu vad continut, de ce s-ar mai inscrie ? Probabil doar de curiozitate, si atunci ar creste requesturile, si nu-i sigur ca castigi calitate, ci doar useri care vor cont impinsi de curiozitatea de a vedea ce e pe seopedia de fapt...
Cu tot respectul, eu nu sunt deacord.
Scopul acestei comunitati (cel putin eu unul asa sper ca este) este de a da share la informatie. Personal, nu mi-o luati in nume de rau, consider acest lucru o stupizenie. Vreti sa creasca valoarea continutului? Eliminati market place-ul. De asemenea, inaspriti regulamentul, dati penalizari celor care se trezesc vorbind aiurea, doar sa faca posturile necesare pentru a posta o vanzare de linkuri.
Seopedia as vrea sa ramana o comunitate deschisa tuturor celor ce vor sa citeasca o informatie interesanta, fara sa fie musai membru. Ceea ce discutam aici nu sunt secrete de stat, ne impartasim intre noi experientele. De ce sa ascundem aceste lucruri? Avem ceva de ascuns? Eu zic ca nu.
I'm Pro !
Si eu sunt pro. Cu Google cum se procedeza? Se blocheaza indexarea intregului site ? Ar fi bine daca s-ar face un sistem de vot iar rezultatul sa fie pus in aplicare.
Nu se putea parca sa fie continutul pentru membri dar totusi motoarele de cautare sa crawleuiasca p'aci ?
Oricum , sunt si eu de acord ca ar trebui continut pentru membri, este un forum nisat, se adreseaza doar pentru membri, iar aceasta decizie nu poate decat sa ajute forumul si sa imbunatateasca calitatea acestuia...
Argumente contra:
1. Sincera sa fiu, pe mine ma enerveaza cand intru pe un forum si constat ca trebuie sa-mi fac cont ca sa pot citi ceva. Posibil sa fie si altii enervati si astfel sa alungam viitori membri valorosi.
2. Se va inmulti probabil nr. de cereri de cont, ceea ce inseamna ca o sa am si mai mult de munca ;)
Cred ca s-ar imbunatati considerabil continutul forumului daca s-ar elimina market-place-ul. Multi fac posturi aiurea doar ca sa poata posta acolo. Am primit deasemenea destule cereri de cont de la oameni care erau interesati in special de acea sectiune.
As opta pentru un forum deschis, sa poata invata toata lumea, macar notiunile de baza. Pentru circuit inchis exista sectiunea de Ambasadori.
Inca n-am votat. Ma mai gandesc.
Iar voturi? Eu n-am incredere in voturi, cred ca s-au vazut clar la alegeri efectele voturilor.
Eu merg pe mana lui Mezei.. nu cred ca e chiar asa o decizie greu de luat, intrebarea nu e daca o sa apara frumos in Gugal ci daca o sa creasca valoarea in urma acestei schimbari.
PS: Ce-o sa faci daca rezultatul o sa fie 50-50? :))
E cam greu sa renunti la zona market. Nu s-ar putea renunta la limita de 20 de posturi ? Oricum, cine vrea sa le faca tot le face...asa ca ce ca imi e cu 20 de posturi facute azi special pt market place, ce imi e cu 0 posturi... ca tot atata incredere in el, dar macar nu mai se spameaza....
O idee ar fi sa continui eu ce am inceput acum X ani si sa MUT sectiunea pe un proiect separat.
Sunt de acord cu idee, dar numai in anumite conditii:
1. Infiinteaza un blog SEO pe domeniul www.seopedia.ro, unde sa le dai de stire celorlalti ce se intampla pe aici si ce trebuie sa faca daca vor sa fie membrii comunitatii
2. Drepturi mai mari pentru membrii (fara restrictii de genul numar de posturi, etc)
3. Un regulament MULT mai aspru! Daca vrem o comunitate privata si valoroasa nu ne putem permite sa ne injuram de mama pe forum! De exemplu, sa uitam de warn, sa incepem direct cu ban timp de 6 ore...
Cam atat as fi avut de spus. Am votat pro.
de acord cu tine, eu votez contra si as alege o pedepse mai aspre pt. userii "indisciplicati" . De exemplu acum ceva timp deschisem un topic si spuneam ca un user al forumul mi-a copiat jumate dintr-un site cu tot cu poze si acel user nu a primit nici macar o penalizare. Eu cred ca s-ar putea face mai multe pt. forum pe calea aceasta decat sa-l facem privat.
Propunerea mea: Forumu sa fie cam ca pana acum, sa fie deschis dar si foarte selectiv iar pentru cresterea calitatii iti dau dreptate si as crea o "arie" la care sa aiba access doar cativa.
Daca ne urmarim interesul personal, probabil ca fiecare va alege ca forumul sa fie privat (in ideea de a creste calitatea).
Daca urmarim interesul comunitatii, probabil am fi tentati sa zicem sa fie public (mai multe capete sunt mai bune decat mai putine capatani :) ).
Cred ca tind sa aleg o comunitate mai restransa daca e sa aleg intre cele 2 variante. Cunosc deja foarte multi din membrii vechi si ambasadorii, le-am citit parerile in legatura cu diverse subiecte si ma simt ca acasa. Probabil ca sentimentul se pierde pe masura ce se aglomereaza forumul.
@Cristian Mezei: cred ca o resursa interesanta este chiar topicul "Cum ati ajuns in Seopedia" (19 pagini din martie 2006)
Corect si asta Dever.
Cu toate că am votat pentru, cred că mai bine ar fi ca acest forum să rămānă public, astfel utilizatorul s-ar īnregistra pentru conţinutul de calitate pe care īl găseşte aici şi nu pentru că este obligat să facă acest lucru.
Mai, mai ,mai ...din cate cunosc, deja exista o arie restrictiva, si anume Ambasada unde accesul este permis doar catorva membri.
In Romania, forumurile SEO le numeri pe degete, si, probabil iti ajung degetele de la o mana.
Lasati forumul deschis, nu privati lumea de accesul la informatie. In nici un caz nu veti creste calitatea posturilor astfel.
Cu scuzele de rigoare, nu vreau sa supar pe nimeni, si nici nu vreau sa isc vreo disputa cu cineva, dar asta este o atitudine egoista.
Ma rog, pana la urma decizia finala va fi a lui Cristi Mezei, pe care il rog pe aceasta cale sa cantareasca bine de tot care ar fi avantajele, dar mai ales dezavantajele pe care le-ar implica o asemenea decizie, zic eu destul de radicala.
Şi eu sunt pro.
Cum a spus şi gānditorul, tre să vă gāndiţi cum faceţi cu indexarea, bănuiesc că google aduce ceva vizite şi implicit ceva useri.
Eu am vazut ceva interesant pe google, avea indexate pagini ale forumurilor (cu continut), dar cand doreai sa accesezi pagina respectiva iti solicita sa te loghezi.
Nu prea vad cum ar creste seopedia in valoare daca forumul ar fi inchis pentru public. Vom ramane tot aceeasi membrii care vor posta (plus riscul ca potentiali membrii valorosi sa nu se mai inregistreze, cum a zis Diana). Pentru cei care vor sa posteze ceva ferit de ochii publicului, sau vor sa se simta ca-n familie cum a zis Denver, exista sectiunea ambasada - sectiune privata.
Pentru o foarte lunga perioada de timp seopedia a fost - si inca este - standardul in materie de seo in romania si ar fi pacat sa nu mai putem oferi aceasta resursa incepatorilor. In plus, daca seopedia si-ar inchide portile publicului, probabil ca un alt forum seo ii va lua locul pe piata, cu mult mai putine informatii si membrii mult mai putin cunoscatori decat ce se gaseste pe seopedia si ar fi si pacat.
Toata lumea se plange de lipsa informatiilor de calitate privind seo/sem si marketing in general in romania, de ce sa eliminam si ultima resursa gratuita si de calitate?
Eu sunt contra. Cine are nevoie de o informatie, de un raspuns ajunge pe forum si se informeaza. Daca ii place, daca are ceva de comentat, vrea sa ceara pareri, sa fie la curent cu noutatile isi face cont si va frecventa forumul. Daca marketplaceul e o problema, limita sa fie mai mare, 100 de posturi, atunci nu o sa vina nimeni sa posteze aiurea doar ca sa vanda niste linkuri.
E vorba de permisii pentru grupuri, dai voie la roboti sa navigheze pe forum fara sa fie inregistrati si cand cineva incearca sa acceseze un subiect nu-l poate vedea decat daca se inregistreaa[sau foloseste cache].
Eu unul nu cred ca ar fi atat de radicala schimbarea. Nu stiu daca ia asa de mult inregistrarea pe forum, bineinteles, chestia cu scrisoarea de intentie trebuie scoasa, pentru ca dupa inregistrare userul sa poata accesa continutul instant[daca nu va fi asa , clar ca multi vor renunta] . Deci sa zicem 5 minute pentru un cont nou, pentru a accesa informatia necesara.
De ce numeri pe degetele forumurile despre SEO in ROmania? Pentru ca nu este interesul atat de mare ca in alte domenii. Putini sunt interesati de SEO, iar cei care sunt interesati intreadevar ar fi cazul sa-si rapeasca 5 minute din timpul lor pentru seopedia. Pe un forum nu gasesti articole , tutoriale, ca pe un blog sa zicem, pe un forum se poarta DISCUTII, iar oricum pentru a purta discutii trebuie sa ai un cont asa ca unde este diferenta?
Asta este parerea mea, fiecare vede cum vrea aceasta idee dar pana la urma urmei nenea adminu' va lua decizia finala, noi doar incercam sa-l influentam :).
Toata ideea din start care am avut-o este sa nu mai beneficieze oricine de toata experienta tuturor de aici atat de repede.
Ca gratis tot va fi. Si oricum si repede va fi.
Cauti pe Google, gasesti un raspuns, intri si iesi.
Daca cineva chiar vrea o rezolvare, acorda-ti atunci 5 minute sa iti faci un cont si sigur e un incentiv mai mare sa ramana si sa participe dupa aceea, acum daca tot are un cont.
Vezi experts-exchange, unde totul este doar dupa un cont, si este ATAT de popular. Si inauntru sunt informatii care nu le gasesti in nici o alta parte de multe ori.
Anyway, foarte multi dintre voi aveti pareri pro si contra, si derivatii ale acestora.
Multi ati spus ca este la latitudinea mea. Pai tocmai ca nu este, altfel nu mai facem acest thread.
Vreau sa il mai perpetuam sa aflu cat mai multe pareri, cum vedeti voi, si apoi tot impreuna luam o decizie.
Votat pentru "public".
Macar pana toata informatia utila pentru incepatori se va muta in alta parte, propun ca forumul sa ramana public.
Dilema mare apoi cu clasificarea informatiei publice pentru incepatori.
Simplificand: forum public, ca si pana acum.
Mi se pare un topic asemanator software cu licenta vs. open source. Ideea e ca daca vrei un domeniu sa progreseze mai repede, trebuie lasat cat mai liber.
Solutia vazuta de mine ar fi ca unele info de baza sa ramana la liber, iar altele mai avasate private.
votat pentru public. cred ca cine o sa gaseasca rezolvarea la o problema sau la o nelamurire pe care o are, aici pe SEO - cum am fost si eu - va dori cu siguranta ulterior sa fie si membru..deci cred ca e ok public.
o zi buna tuturor
Public.
Cred ca aici sunt cei mai buni in domeniu, insa sunt multi care au ceva de spus si ajung pur si simplu din cautari nu pe baza de recomandari cum se doreste. Cred ca raspunsul la o intrebare nu te face sa te inregistrezi pe un forum, ci "rasfoindu-l" iti faci o idee de ansamblu si zici: Merita.
Ideea cu marketplace-ul intr-un alt loc este excelenta, dar sa se depaseasca stadiul de idee. Intr-adevar sunt multe posturi la marketplace dar nu cred ca exagerat de multe. Iar a 3-a restrictie ( 1 - restrictie username, 2- ambasada ) nu cred ca este bine venita atat pentru utilizatorii forumului, cat si pentru cei ce vor veni. Poate ca mai bine ar fi introducerea unei taxe.
Si eu cred ca daca seopedia ar fi un forum privat , un alt forum seo se va impune pe piata !
Eu spre exemplu citesc forumul asta de multa vreme , dar sunt inscris doar din 2007 , pentru ca am vrut sa-mi exprim si eu ceva pareri .
Foarte multi vizitatori ajung pe forumul seopedia din motoarele de cautare .
Eu cred ca daca forumul este la liber , cu exceptia ambasadei , foarte multi oameni o sa inteleaga ca asta este o comunitate libera , si cine nu doreste sa faca parte din ea , este liber sa plece .
@Danielu, este vorba de userii care fac posturi doar pentru a atinge acel minim de 20 la market place.
Vezi ca influentezi votul spunand ca esti pro inchidere, fiind threadstarter si admin/owner :P
Eu sunt de parere ca ar trebui sa fie deschis publicului. Daca lumea cauta in google subiecte de SEO si nu le gaseste de pe forum, de unde sa le gaseasca? Va intra pe ceva site de spam, sau mai rau, pe blogul meu.
O solutie ar fi sa largesti ambasada, si eventual sa mai "manance" unele subforumuri. Atunci ar ramane si o jumatate de forum publica pentru noii membri, si ai putea avea si o sectiune privata, unde sa se intre mai amplu in fenomen. Lasi mai lejere conditiile de a deveni ambasador (eventual ii schimbi si denumirea sa nu fie toti ambasadori :P ), si cine dovedeste in threadurile publice ca merita sa "stie mai multe", sa primeasca acces si la sectiunea privata.
Solutia asta pare sa fie una care impaca oarecum si capra si varza, pentru ca se pare ca parerile sunt destul de impartite pana acuma.
Eu am votat pentru privat. Imi pierd timpul, mai ales in ultima vreme de cand au aparut noi utilizatori care urmaresc sa-si faca doar numarul de posturi si pe care ii banuiesc ca n-au facut la viata lor un site (ca sa nu adaug si custom) cat de rau ar fi el. Privat (sau cumva bine selectionati utilizatorii) pentru ca daca se umple cu tot felul de raspunsuri fara absolut nici o insemnatate, propozitii fara noima forumul isi va pierde din valoare. Va fi ca un vin bun pe care l-ai lungit cu apa.
Edit: O idee ar fi sa se poata inregistra direct pentru marketplace si cu acea scrisoare de intentie pentru restul. Asa cred ca s-ar elimina posturi de umplutura.
Ma gandesc ca, spre exemplu, daca asa cum e acum, se inregistreaza 10 utilizatori si fiecare face 10 posturi de umplutura (cel putin) sunt deja 100 de mesaje inutile.