Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Probleme cu un laptop / recomandare antivirus

Afișare hibrid

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit Probleme cu un laptop / recomandare antivirus

Am un laptop de vreo 3 ani si in ultima vreme a inceput sa-mi faca ceva figuri, merge din ce in ce mai greu. Nu am instalat multe pe el, jocuri si alte aplicatii "mari", l-am folosit aproape exclusiv pentru internet si filme, deci nu stiu care ar fi problema.

De exemplu, intru pe Facebook si mai deschid si Youtube, atat, doua ferestre, si mi se blocheaza Mozzila din 5 in 5 secunde. Inainte nu se intampla asa.

Momentan am instalat Avira Free Antivirus.

Ma gandesc ca e posibil sa fi luat ceva virusi? Desi nu am intrat pe site-uri dubioase si nici nu am instalat multe chestii pe el.

Sau care ar mai putea fi problema? Am Windows 7 pe el.

Mi-ati putea recomanda un antivirus bun? Daca se poate Free, daca nu si platit, numai sa fie ok. Am 2 gb de ram pe el, procesor intel dual core parca, de 2, placa integrata.

Multumesc.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

In ultima vreme Mozilla cam face figuri, nu e de la antivirus ci de la browser. Foloseste Chrome ... iar ca antivirus poti folosi AVG versiunea free si malwarebytes tot versiunea free.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Ocazie cu care o sa inveti si despre firewall. Acum depinde cat de mult ti la datele tale si cat valoreaza timpul pe care il poti pierde cu recuperarea datelor. Ca recomandare "free" Free ZoneAlarm Antivirus and Firewall Protection . Recomand totusi versiunea cu plata. 54 dolari pt 3 licente/an + tools de curatare registrii e rezonabil.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Seo Tehnic
    Mi se spunea 1nesco

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Si eu folosesc Avira, este un antivirus destul de bun. Nici eu nu cred ca ai o problema cu virusi. Ceea ce ai putea sa faci este o deprafuire a laptopului si eventual sa faci si o defragmentare, etc. Eventual pune-ti un windows nou. De obicei pe mine aceasta ma ajuta.

Din pacate imediat iti trebuie macar un procesor C2D doar pentru browsere si youtube... acestea incep sa manance din ce in ce mai multe resurse. Nu stiu ce configuratie ai, dar banuiesc ca daca ai laptopul de 3 ani, configuratia ar trebui sa fie OK. Astfel, verifica daca din punct de vedere al hardware-ului laptopul este sanatos. Daca placa grafica functioneaza OK, verifica daca nu cumva are modelul tau o "slabiciune" cand vine vorba de chipseturi sau altele, care poate sa cauzeze probleme de genul. Stiu ca laptopul meu are o slabiciune cand vine vorba de adaptorul grafic, si si eu am probleme similare ca tine.

Verifica si daca nu cumva se supraincalzeste laptopul. Supraincalzirea este o alta problema frecventa, iar daca s-a adunat mizerie la cooler, o deprafuire si eventual schimbarea pastei termoconductoare poate sa-ti rezolve problema.

Acestea sunt cele mai frecvente probleme intalnite in service-uri, ma rog, cel putin cele care se rezolva usor.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

O altă cauză (mai exotică, e drept) este răcirea ineficientă a procesorului.
    Operațiuni minime pe care le face un tehnician bun:
    - desface laptopul
    - desprăfuie cu compresor și aspirator (presiune relativ mică, nu afectează componentele)
    - desface coolerul procesorului, schimbă pasta termoconductoare, remontează coolerul
    - face teste de încălzire pe laptop
    - remontează totul
    - curăță totul cu cârpă moale și șervețel umed
    .:|:.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de gupi Vezi Post
    O altă cauză (mai exotică, e drept) este răcirea ineficientă a procesorului.
    Operațiuni minime pe care le face un tehnician bun:
    - desface laptopul
    - desprăfuie cu compresor și aspirator (presiune relativ mică, nu afectează componentele)
    - desface coolerul procesorului, schimbă pasta termoconductoare, remontează coolerul
    - face teste de încălzire pe laptop
    - remontează totul
    - curăță totul cu cârpă moale și șervețel umed
    Inainte de a recurge la o asemenea solutie "extrema" care se poate dovedi destul de dificila pentru o mana neantrenata, iti recomand sa instalezi Core Temp . Este un softulet care iti monitorizeaza temperatura procesorului. Daca acesta sta in limite rezonabile, nu trebuie sa desfaci laptopul. Oricum, in cazul meu, nu a fost nevoie decat sa curat radiatorul, care acumulase o pasla generoasa de praf, fara a schimba pasta de pe procesor.

In cazul de fata, inclin sa ii dau dreptate lui Hakuna, si mie imi face figuri Firefox. Cand i se pune piticul se blocheaza fara drept de apel.
    Ultima modificare făcută de Robert; 24th April 2014 la 13:46.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Asta basic Ma gandeam ca o face fiecare macar la un an. Inclusiv reinstalare W e indicata. Ma gandesc ca salvarile de la jocuri se pot copia, emailurile se arhiveaza + restaureaza... mare lucru nu poate pierde.
    Sa nu uit: e indicat si un cooler cu 1-3 ventilatoare pe sub laptop (cam 20 lei), de preferat cu alimentare separata (incarcator de telefon + 1-2 diode) sa nu solicite (chit ca nu consuma mult) sursa de laptop. Inclusv pe acele ventilatoare se aduna praf in veselie. Cine e comod si vrea sa lucreze din pat... alta poveste.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Seo Tehnic
    Mi se spunea 1nesco

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Multumesc pt raspunsuri.

Am deja cooler la el, aproape de la inceput am avut, de ala cu 1 ventilator mare, numai ca e cu alimentare la usb-ul laptopului. Ce-i drept, nu l-am curatat de praf de vreo 1 an jumate-2.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Multumesc pt raspunsuri.

Am deja cooler la el, aproape de la inceput am avut, de ala cu 1 ventilator mare, numai ca e cu alimentare la usb-ul laptopului. Ce-i drept, nu l-am curatat de praf de vreo 1 an jumate-2.
    Curata-l si schimba si pasta, musai! Cooler pad-ul ala e frectie la picior de lemn, niste bani aruncati. Raceste un plastic care nu ofera niciun transfer termic. Eu am un cooler pad cu trei venitilatoare pe care le poti pozitiona cum vrei tu, degeaba, se duce lejer in 90 de grade cand se joaca flacaul meu sau se uita la un film HD. Scoate flacari prin fantele alea de refulare pentru aer cald. Laptop-ul e un Asus, desi nu cred ca are mare importanta, un i5. In legatura cu antivirusul, Avira ala, ori ca il ai, ori ca nu, cam tot aia. Din punctul meu de vedere singurele solutii antivirus care chiar fac ceva, sunt Kaspersky si Bitdefender, in rest niste prostii comerciale.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

La ce va ajuta antivirusul? Parerea mea, inutil, prefer un VM in orice situatie pentru fisiere dubioase.
    Un antivirus te ajuta doar in momentul in care compania care gestioneaza baza de date a antivirusului a ajuns la virus si a reusit sa faca un update, daca este unul nou nu te ajuta cu nimic. Restul protectiilor se pot face din firewall.

Putina grija la ce siteuri vizitati si sunteti aproximativ la fel de protejati. Daca mai cititi si niste articole care sa va ajute sa va dati seama de scamuri, fisiere si alte cele probabil sunteti mai castigati decat cu un antivirus.
    Decat sa dau banii pe antivirus prefer sa fac cele de mai sus si sa-mi cumpar un HDD pentru backup. Cu atat mai mult cu cat noile medii de stocare lucreaza la temperaturi mai mari care se reflecta intr-o viata mai scurta.

LE: Nu am mai folosit antivirus cam de pe vremea in care unul iti afecta performanetele calculatorului destul de mult. De pe vremea in care sa folosesc autocadul sau arcgisul trebuia sa dezactivez antivirusul.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme la bateria de la laptop
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 28th February 2015, 12:40
  2. Recomandare laptop
    De gamerap în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 17th December 2013, 01:03
  3. Sugestie antivirus
    De DRG în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 10th September 2013, 02:41
  4. Recomandare Laptop
    De floralex în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 18th January 2013, 01:35
  5. Recomandare Laptop
    De Pîrvan Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 16th September 2012, 19:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •