Si eu folosesc Avira, este un antivirus destul de bun. Nici eu nu cred ca ai o problema cu virusi. Ceea ce ai putea sa faci este o deprafuire a laptopului si eventual sa faci si o defragmentare, etc. Eventual pune-ti un windows nou. De obicei pe mine aceasta ma ajuta.

Din pacate imediat iti trebuie macar un procesor C2D doar pentru browsere si youtube... acestea incep sa manance din ce in ce mai multe resurse. Nu stiu ce configuratie ai, dar banuiesc ca daca ai laptopul de 3 ani, configuratia ar trebui sa fie OK. Astfel, verifica daca din punct de vedere al hardware-ului laptopul este sanatos. Daca placa grafica functioneaza OK, verifica daca nu cumva are modelul tau o "slabiciune" cand vine vorba de chipseturi sau altele, care poate sa cauzeze probleme de genul. Stiu ca laptopul meu are o slabiciune cand vine vorba de adaptorul grafic, si si eu am probleme similare ca tine.

Verifica si daca nu cumva se supraincalzeste laptopul. Supraincalzirea este o alta problema frecventa, iar daca s-a adunat mizerie la cooler, o deprafuire si eventual schimbarea pastei termoconductoare poate sa-ti rezolve problema.

Acestea sunt cele mai frecvente probleme intalnite in service-uri, ma rog, cel putin cele care se rezolva usor.