Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Servicii web oferite prin diverse artificii, contracost prin troc sau comodat

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit Servicii web oferite prin diverse artificii, contracost prin troc sau comodat

In acest subiect vreau sa prezint o situatie ipotetica si va cer parerea daca se poate realiza asa ceva si daca este legal.

O persoana fizica pe nume X in timpul liber achizitioneaza, modifica sau dezvolta aplicatii soft sau web opensource, Creative Commons, platforme web, plugin-uri ( cumpara sau descarca teme gen Theme Forest pe care le modifica.)

Aceasi persoana de data asta ca PFA avand calificarea si Codul CAEN 6202 sau 6203 administreaza si ofera siesi sau altora servicii de gazduire .

Pentru a nu mai fi nevoit sa urmeze alte cursuri de calificare si a cere alte coduri CAEN, a evita birocratia si alte inregistrari, taxe, registre, facturiere, chitantiere face cateva artificii.

Ca persoana juridica ofera serviciile de consultanta, gazduire si administrare web la sume 2X, 3X, 4X....... fata de pretul pietii contracost, troc sau prin orice fel de schimb legal insa care nu poate fi fiscalizat.

( un sac de cartofi, un vitel, o vaca, o oaie etc pe care apoi le schimba pe altceva ca troc )

Ca persoana fizica ofera persoanei juridice sau altor persoane juridice cu contract de comodat acele aplicatii, teme opensource dezvoltate sau preluate.
    Persoana fizica ofera in comodat acele lucruri fiindca nu se pot vinde sau revinde datorita licentei exotice.
    Legislatia actuala nu recunoaste licentele de tip opensource sau Creative Commons iar persoanele juridice trebuie sa poate justifica cumva provenienta acelor soft-uri.

Persoanele juridice accepta acest aranjament 2X, 3X pentru serviciile de gazduire datorita intelegeri cu persoana fizica si avantajelor obtinute prin contractul de comodat care poate fi mult mai avantajos decat sa achizitioneze cu plata acele bunuri.

Ce parere aveti respecta legea sau respectivele licente opensource un astfel de aranjament?

Aceasta situatie ipotetica am gandit-o pe moment, poate unele lucruri nu sunt realiste dar sunt curios cate din lucrurile expuse pot fi aplicate si in practica.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 5th January 2014 la 23:35.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    82

Implicit

Cred ca faci on confuzie. Softul Open Source poate fi vandut la fel ca orice alt gen de soft.
    Caut cu jingle.ro.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

De vreo 10 minute ma tot chinui sa iti inteleg logica si jur ca ma declar idiot ....
    Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Care este rostul acestuia pentru utilizarea unui anume soft, daca tot il facturezi ca serviciu de consultanta?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Cred ca faci on confuzie. Softul Open Source poate fi vandut la fel ca orice alt gen de soft.
    Stiu ca poate fi si contracost, acest subiect se vrea si un exercitiu de imaginatie cum prin respectarea legi la litera sa gasesti portite neacoperite de legi pentru plata a cat mai putine taxe.
    Aceasta situatie ipotetica am gandit-o pe moment, poate unele lucruri nu sunt realiste
    Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Care este rostul acestuia pentru utilizarea unui anume soft, daca tot il facturezi ca serviciu de consultanta?
    Idea era ca nu ii poti oferi ca PFA un anume soft sau bun fiindca nu detii cod CAEN sau calificare pentru realizarea de softuri, pagini web, platforme etc asa ca ii ofera asta persoana fizica gratuit in urma unui contract de comodat.

6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client) Aceasta clasa include activitatile de scriere (programare), modificare, testare si asistenta privind produsele software.
    6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
    6203 Activitati de management (gestiune si exploatare)a mijloacelor de calcul
    6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
    6312 Activitati ale portalurilor web
    Ultima modificare făcută de IulianC; 6th January 2014 la 00:14.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Stiu ca poate fi si contracost, acest subiect se vrea si un exercitiu de imaginatie cum prin respectarea legi la litera sa gasesti portite neacoperite de legi pentru plata a cat mai putine taxe.
    Ori ca-l taxezi pentru design, ori pentru consultanta, ori pentru reparat masina de spalat, prin PFA ai aceleasi impozite (presupunand ca nu e CAEN cu norma).
    Retired

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Am o curiozitate legata de contractele de comodat.
    Cate contracte de comodat poti incheia cu sine ca PFA sau cu alti pana incepe sa bata la ochi ca ceva nu e ok si sa te ia la intrebari?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Idea era ca nu ii poti oferi ca PFA un anume soft sau bun fiindca nu detii cod CAEN sau calificare pentru realizarea de softuri, pagini web, platforme etc asa ca ii ofera asta persoana fizica gratuit in urma unui contract de comodat.

6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client) Aceasta clasa include activitatile de scriere (programare), modificare, testare si asistenta privind produsele software.
    6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
    6203 Activitati de management (gestiune si exploatare)a mijloacelor de calcul
    6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
    6312 Activitati ale portalurilor web

Tot nu inteleg rostul contractului de comodat .... Unul dintre noi are o problema de perceptie. Practic te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta.
    Am o curiozitate legata de contractele de comodat.
    Cate contracte de comodat poti incheia cu sine ca PFA sau cu alti pana incepe sa bata la ochi ca ceva nu e ok si sa te ia la intrebari?
    Eu sincer as incheia cu mine insumi nu cu sine. Dar e doar parerea mea. Eu deja am doua comodate incheiate: pe sediu si pe masina. E mult? E putin? Inca nu m-a luat nimeni de maneca.
    Ultima modificare făcută de Robert; 6th January 2014 la 00:28.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th September 2013, 13:04
  2. SEO prin Recomandare (pentru servicii Medicale) ?
    De Tom în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 26th June 2013, 18:51
  3. Servicii Diverse
    De stefan_hellzone în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 24th September 2012, 16:19
  4. SEO prin .pdf?
    De indiscutabil34 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th May 2011, 00:07
  5. SPAM prin PM?!
    De Cristi G în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 21st February 2011, 19:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •