Salut,

Printre membrii seopedia sunt multi care detin numeroase site-uri, cumpara si vand domenii in prostie, lanseaza fel si fel de idei.

Fiind aici, de-a casei, toti, ma gandesc ca am putea sa facem un rezumat fiecare legat de cate site-uri detine, daca aduc la un loc o suma constanta suficient de mare pentru a trai numai din asta, daca le faceti doar din placere, etc.
Sigur ca nu este frumos sa intrebi omu cat castiga, dar ar fi interesant de aflat daca si cum merge businessul in web.

Sunt sigur ca sunt membrii care au 10-20 de site-ulete si aduna din advertising, altii au un singur "baban", altii sunt developeri si lucreaza la comanda pentru clienti. As dori sa ne axam aici pe cei care traiesc din proiecte proprii, sau cei care si-ar dori asta.

Daca tot am propus asta, sa si incep eu:

De aproximativ 5-6 ani de cand am facut cunostinta cu web-ul, tot spre directia lansarii unor proiecte personale m-am axat, dar din pacate singurele surse de venit au fost colaborarile si munca pentru altii. Incepand sa fie tot mai putin timp liber, nu am mai pus accentul pe proiectele personale. Am incercat sa ma lansez pe vanzari auto dar din lipsa promovarii nu a reusit. Dupa ani de hibernat, m-am apucat recent de el, dar in directia dezmembrari auto impreuna cu cativa colaboratori. Inca nu e lansat.

Am mai avut un proiect de free image hosting care doar de cateva luni a reusit sa capete o noua versiune cu mai multe facilitati si o structura bine pusa la punct. Nici el nu este lansat inca.

Deci per ansamblu, lipsa promovarii si a timpului, chiar daca au fost idei, eu inca nu am obtinut nimic din proiectele proprii. 7Euro dintr-o distractie cu Google Adsense

Ce m-a mirat insa a fost ca am vazut destul de mult vorba "sta acolo si moare" pe aici pe forum. Tocmai de aici mi-a si venit ideea sa vedem ce iese cu un astfel de topic. Poate ne mai unim unii cu altii si incercam sa lansam cat mai multe proiecte. Nu merita niciunul sa stea sa moara.

PS: Daca nu e buna locatia topicului sau daca mai este vreunu asemanator, va rog sa ma iertati.