Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Business-ul in web si membrii seopedia

trd
    trd este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2007
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit Business-ul in web si membrii seopedia

Salut,

Printre membrii seopedia sunt multi care detin numeroase site-uri, cumpara si vand domenii in prostie, lanseaza fel si fel de idei.

Fiind aici, de-a casei, toti, ma gandesc ca am putea sa facem un rezumat fiecare legat de cate site-uri detine, daca aduc la un loc o suma constanta suficient de mare pentru a trai numai din asta, daca le faceti doar din placere, etc.
    Sigur ca nu este frumos sa intrebi omu cat castiga, dar ar fi interesant de aflat daca si cum merge businessul in web.

Sunt sigur ca sunt membrii care au 10-20 de site-ulete si aduna din advertising, altii au un singur "baban", altii sunt developeri si lucreaza la comanda pentru clienti. As dori sa ne axam aici pe cei care traiesc din proiecte proprii, sau cei care si-ar dori asta.

Daca tot am propus asta, sa si incep eu:

De aproximativ 5-6 ani de cand am facut cunostinta cu web-ul, tot spre directia lansarii unor proiecte personale m-am axat, dar din pacate singurele surse de venit au fost colaborarile si munca pentru altii. Incepand sa fie tot mai putin timp liber, nu am mai pus accentul pe proiectele personale. Am incercat sa ma lansez pe vanzari auto dar din lipsa promovarii nu a reusit. Dupa ani de hibernat, m-am apucat recent de el, dar in directia dezmembrari auto impreuna cu cativa colaboratori. Inca nu e lansat.

Am mai avut un proiect de free image hosting care doar de cateva luni a reusit sa capete o noua versiune cu mai multe facilitati si o structura bine pusa la punct. Nici el nu este lansat inca.

Deci per ansamblu, lipsa promovarii si a timpului, chiar daca au fost idei, eu inca nu am obtinut nimic din proiectele proprii. 7Euro dintr-o distractie cu Google Adsense

Ce m-a mirat insa a fost ca am vazut destul de mult vorba "sta acolo si moare" pe aici pe forum. Tocmai de aici mi-a si venit ideea sa vedem ce iese cu un astfel de topic. Poate ne mai unim unii cu altii si incercam sa lansam cat mai multe proiecte. Nu merita niciunul sa stea sa moara.

PS: Daca nu e buna locatia topicului sau daca mai este vreunu asemanator, va rog sa ma iertati.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Peste 80%(chiar 90%) din proiectele incepute de utilizatorii neexperimentati ajung sa se termine cu expresia "il vand ca nu mai am timp de el". Multi confunda cunostiintele tehnice cu antreprenoriatul si de acolo si rezultatele proaste.

Un proiect presupune planificare, cercetarea pietei, investitii, strategii si nu doar dezvoltarea unui site/aplicatii. Nu cred ca o sa-ti spuna prea multi sau poate chiar niciunul cati bani face dar eu o sa-ti spun cum ii fac: din greselile acestor 80% iar apoi vanzand informatii despre unde au gresit sau informatii despre solutii pentru a repara pagubele create (inginerie).

Iti doresc bafta cu proiectele tale, insa daca nu ai cunostiintele necesare, vei deveni un alt numar din cei 80% care esueaza.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

nu inteleg ideea, vrei sa facem inventarul businessului nostru in online si rezultatul financiar? s-a mai discutat, oricum nu ai prea multi clienti sa si expuna real povestea.

trd
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2007
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu ma refeream la inventarul businessului. Doar asa ca idee, cati sunt care fac asta, cam pe ce tipuri de proiecte s-au axat si evident, nu e nevoie de sume.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    nu inteleg ideea, vrei sa facem inventarul businessului nostru in online si rezultatul financiar? s-a mai discutat, oricum nu ai prea multi clienti sa si expuna real povestea.
    Oricum n-are rost sa-si spuna povestea, pentru ca fiecare are succes in felul sau si e putin probabil ca felul in care a reusit cineva sa se potriveasca cu felul cuiva care incearca.

PS: emm parca a avut o poveste depre succesul lui..
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

trd
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2007
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu cred ca sunt multi care ar putea sa-si spuna o poveste si mai ales despre succesul lui. Eram curios cat sa practica in Romania asta. Pentru ca daca faci un sondaj cati "fac site-uri", vei da de un procent destul de mare, cred eu din ce am vazut prin comunitati. S-a dezvoltat extraordinar de mult piata firmulitelor care fac site-uri.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

E o piata ca oricare alta piata. Raspunsurile noastre nu tin loc de statistica. Unii au succes, altii nu.. fiecare cu strategia sa. Important e ca e loc si inca foarte mult loc pentru o gramada de lume.

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    49
    Posturi
    436
    Putere Rep
    38

Implicit

@trd: la tine, in conceptia ta, cum definesti succesul ? Ce inseamna acest 'succes' pentru tine? Bani multi ? Prezenta in online ? Proiecte multe? Proiecte mari ?
    Pentru unii de aici, succesul poate insemna doar better ranking (initial), pentru altii, ar putea fi masurat in procente de castig (ma gandesc la vanzare domenii/site-uri). La fel de bine, "succes" poate fi si faptul ca de la o idee transformata in proiect, s-a ajuns la un portal ce a inceput sa aibe utilizatori/clienti/subscribers s.a.m.d. In conditiile actuale, cred ca faptul de a nu cadea sub linia de plutire, poate fi considerat (oarecum) un succes.
    Deci, pana la urma, ce este succesul ?
    --
    PS: m-am bagat in discutie pentru ca am simtit de fapt o prospectiune a pietei, sa vezi cam ce ar mai merge, ce se cere, ce se vinde, ce se cumpara, ce au facut altii care acum sunt 'de succes', pentru a-i copia.
    Personal, desi nu am interactionat cu foarte multa lume pe aici, cred ca pe SeoPedia am intalnit cea mai mare rata de 'successful' si datorita faptului ca oamenii chiar muncesc!
    LE: exceptie face o alta comunitate unde rata cred ca este de ... 80-90% dar cercul este restrans
    Ultima modificare făcută de EHR; 21st August 2012 la 17:09. Motiv: LE
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Merch este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    333
    Putere Rep
    28

Implicit

Din experienta personala pot spune ca toti cei care lucreaza mai direct sau adiacent cu industria online au cochetat la un momentat cu "proiectele personale" si in general suntem oameni plini de idei

De ceva timp, mi-am dat seama ca lucruri cu adevarat notabile si persistente in timp (observati ca nu folosesc termeni precum succes) se pot realiza doar de catre o echipa cu competente complementare. Am si eu cateva zeci de domenii, cate bloguri/siteuri, insa in paralel lucrez pentru a pune pe picioare "the project", acel ceva care sa faca diferenta.

Loc pe piata va fi intotdeauna pentru oameni pasionati de un domeniu (atentie, nu de oameni cu idei despre un domeniu) si de echipe focusate cu un plan bine pus la punct.

Inchei metaforic: "onlineul" .ro va creste proportional cu puterea de cumparare a romanului, asa ca cei care si-au "murdarit mainile" incercand, testand, vor fi cei mai in masura sa profite in urmatorul ciclu de crestere.

trd
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2007
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de EHR Vezi Post
    @trd: la tine, in conceptia ta, cum definesti succesul ? Ce inseamna acest 'succes' pentru tine? Bani multi ? Prezenta in online ? Proiecte multe? Proiecte mari ?
    Pentru unii de aici, succesul poate insemna doar better ranking (initial), pentru altii, ar putea fi masurat in procente de castig (ma gandesc la vanzare domenii/site-uri). La fel de bine, "succes" poate fi si faptul ca de la o idee transformata in proiect, s-a ajuns la un portal ce a inceput sa aibe utilizatori/clienti/subscribers s.a.m.d. In conditiile actuale, cred ca faptul de a nu cadea sub linia de plutire, poate fi considerat (oarecum) un succes.
    Deci, pana la urma, ce este succesul ?
    --
    PS: m-am bagat in discutie pentru ca am simtit de fapt o prospectiune a pietei, sa vezi cam ce ar mai merge, ce se cere, ce se vinde, ce se cumpara, ce au facut altii care acum sunt 'de succes', pentru a-i copia.
    Personal, desi nu am interactionat cu foarte multa lume pe aici, cred ca pe SeoPedia am intalnit cea mai mare rata de 'successful' si datorita faptului ca oamenii chiar muncesc!
    LE: exceptie face o alta comunitate unde rata cred ca este de ... 80-90% dar cercul este restrans
    E drept ca poate avea mai multe intelesuri cuvantul 'succes'. Eu unul consider un proiect de succes, un proiect care a prins la lume, are utilizatori/clienti/subscribers, depinde pe ce se axeaza fiecare. Un social network de succes e evident, unul ce are multi oameni si le place. Un client de mail de succes, e unul care a fost downloadat si folosit. Si bineinteles, nu cred ca trebuie sa scoatem banii din joc. Ca pana la urma, cele care trebuie sa aduca bani si si aduc, si ele sunt de succes.

Ma bucur sa aud ceea ce ai zis despre membrii seopedia. Sincer iti spun ca nu m-am gandit deloc la ideea de a vedea cam ce merge, ce se cere si din ce au facut altii bani. Din contra, chiar m-am gandit ca nu ar vrea nimeni sa-si povesteasca afacerea tocmai de frica de a nu fi furata, de accea am zis ca ma refeream asa ca idee. E frumos sa vezi ca apar o mana buna de oameni care sa spuna ca traiesc numai din proiecte personale web, din advertising-ul de pe ele, din subscribers sau alte metode. Mai mult de atata, poate mi se pare mie (fiind mic in acest domeniu din pct de vedere al business-ului), dar cred ca nu este deloc usor sa faci de exemplu un portal si sa-ti aduca bani din advertising destui cat sa iti poti permite sa te ocupi numai de el.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cat castiga membrii Seopedia ?
    De Alex Dumitru în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 81
    Ultimul Post: 14th November 2013, 21:34
  2. Servicii seo pentru membrii seopedia
    De Tom în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 4th March 2012, 16:52
  3. Se muta membrii seopedia pe seo-romania . com/forum/
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16