-
@Mihai Gianu : recunosc faptul ca mi-a luat putin timp pentru a evita un raspuns prea personal :twisted:
Singura remarca - inainte de a face loc cuiva care o zice mai bine - este ca dispretul pt. astfel de studii face diferenta intre un programator "inundat" de clienti si unul care cauta reduceri de preturi si promotii prin supermarket :knockout:
Citat:
Teste de usabilitate! Orice magazin online ar trebui sa faca astfel de teste (nbu doar cu prietenii) cel putin anual. Veti ramane surprinsi sa vedeti in ce locuri se impotmolesc utilizatorii si cum ei nu vad tocmai butonul pe care voi il facuseti foarte mare si colorat de credeati ca se vede si din avion. Surpriza! Utilizatorii nu il vad …
http://www.clementnicolaescu.com/2008/09/29/mai-multe/
-
@ibis, mamulea: exact degetul pe rana
-
Citat:
Postat în original de
Manuela
1. Obligativitatea contului. Noi recomandam magazinelor online sa elimine acest pas din procesul de comanda. Contul se poate face ulterior, dupa ce se realizeaza comanda si plata, comerciantul primeste de la noi toate datele necesare pentru a face automat contul respectiv. Acordul clientului se poate lua printr-o simpla bifa in formularul de comanda.
Eu vad doua motive pentru care contul sa fie obligatoriu:
1. Intentia ficarui magazin este de a-si fideliza clientii si de a-i aduce inapoi pentru noi cumparaturi. In acest caz nu prea are sens sa il pui pe om sa completeze de mai multe ori un formular care de obicei este destul de lung cand o poate face doar o data. In plus, insasi existenta unui cont poate duce la fidelizarea clientilor pentru ca omul poate gandi "ma duc sa cumpar tot de la aia pentru ca am deja cont".
2. Crearea unui cont atrage dupa sine si o oarecare responsabilitate din partea clientului si acest lucru poate scadea numarul de comenzi false.
-
Problemele magazinelor online