Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Un proiect: CMS + ERP + SaaS

Vizualizare arbore

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Am vrut ieri sa-ti raspund, dar am realizat ca nu are sens. Dar daca tot se discuta, pe scurt:

Ai abordare de anii 2001-2003, romaneasca. Incerci sa faci un business in Romania, te raportezi la Romania, dar ai target extern.

Erp+ecommerce+hosting? Sau ceva gen: https://www.openlabs.co.in/ incerci sa faci?

In ziua de astazi orice ERP care se respecta are integrare gratuita cu platformele ecommerce.

Quickbooks de ex este destul de popular in us, costa putin si are integrare cu orice solutie ecommerce.

Traficul depinde foarte mult de hosting.

etc.

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Ideea trebuie privita din perspectiva unui client care vrea o solutie IT de tip enterprise, la cheie, perfect mulata pe necesitatile lui. Pe el il intereseaza sa functioneze in felul in care are nevoie in afacerea lui, sa fie completa, sa nu ii dea batai de cap - si bineinteles pretul.

Tu vrei sa oferi un produs ieftin pentru companiile medii+, care cauta exact opusul. Nimeni nu vrea ieftin, e o imagine gresita. Da, iti cumpari pantofi ieftini cand ai 10 mil pe luna salariu, dar cand esti companie cu 2-3 mil euro cifra de afaceri, iti cauti un ERP ieftin? Un magazin ieftin? etc.

Cand esti companie sau corporatie si ai un ERP de ani de zile, nu-l schimbi peste noapte pentru ceva ieftin, "mai bun" nu cred ca se pune problema. daca presupunem ca "schimbi tot, sau incepi un proiect nou", asta implica luni de zile de testare, training, etc. pentru produsul nou, iar astea sunt costuri.

La corporatii nu intrii cu un astfel de proiect, acolo solutiile sunt mult mai complexe si ca intotdeauna nimeni nu vrea "ieftin".

Daca targetul sunt cei cu "ieftin", atunci poti sa elimini toate serviciile, pentru ca nu-i intereseaza.

Trebuie sa-ti schimbi un pic abordarea si sa iesi din "ieftin", pentru ca afacerile nu se dezvolta pe : cel mai ieftin erp, cel mai ieftin magazin, cel mai ieftin hosting etc. Da, fiecare taie din costuri, dar sa renunti/alegi (la) o structura doar pentru ca e mai ieftina, e o poveste.

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    Cea mai mare problema pe care o vad eu este cum ajungi la clientul tau care este un client premium, detinator al unui business enterprise.
    Daca reusesti sa faci suficient networking si sa generezi "tractiunea" produsului tau atunci ai dat lovitura.
    Avand in vedere ca ai deja cele 2 componente create in-house, nu-ti mai trebuie multi bani si timp sa le integrezi sa creezi sistemul la cheie despre care vorbesti.
    Iti ramane insa in continuare marea problema, cum sa devina viral, cum sa fie mentionat in cat mai multe locuri a.i. sa inceapa sa curga comenzile.
    Eu as analiza intr-o prima faza daca acest aspect al "tractiunii" imi este accesibil, altfel existand riscul de a nu avea clienti deloc.
    Asta e cea mai usoara parte: cateva sute de mii, daca nu milioane in promovare si ulterior zeci/sute de intalniri

Iar la final, pretul trebuie sa includa si promovarea. Poate nu mai e ieftin atunci, iar daca nu mai e ieftin, ce sens are?

Ce face emm acum, trebuia sa faca prin 2001, din pacate suntem in 2014, lumea evolueaza prea repede, produsele se dezvolta pentru necesitatile viitoare.
    Ultima modificare făcută de Tom; 4th October 2014 la 13:26.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Proiect bun sau rau ?
    De B. Alex în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd August 2014, 16:13
  2. Un proiect pe afiliere
    De kleampa în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 16th November 2012, 17:28
  3. Proiect Domenii, Ip-uri, etc
    De StarNET în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 56