As vrea sa stiu si eu parerile voastre despre preturile pentru un magazin online.
Sistemul + Design.
Cam cat ar trebuii sa cer.
Sistemul poate sa fie unul facut de la 0 sau un sistem free (ecommerce).
Astept raspunsuri.
As vrea sa stiu si eu parerile voastre despre preturile pentru un magazin online.
Sistemul + Design.
Cam cat ar trebuii sa cer.
Sistemul poate sa fie unul facut de la 0 sau un sistem free (ecommerce).
Astept raspunsuri.
Parerile noastre sunt foarte impartite.
Nici nu ai idee cate comenzi am avut (sau am auzit) facute in halul asta: "Vreau magazin online, cat ma costa ?"
Sunt mult mai multe puncte care trebuie luate in considerare !
In primul rand partea de branding: nume, logo, moto, etc,
Apoi un studiu de piata, in functie de produsele oferite, design in concordanta cu aceste produse. Functii are site-ului (comentarii produse, diferite clasamente, rating, promotii, si multe altele), designuri de sezon (sarbatori de iarna, paste, primavara, etc).
Apoi mai e partea de promovare: bannere, scriere articole, optimizari onpage, campanii offline, etc
Si chiar are importanta daca e "unul facut de la 0" sau un sistem free, pentru ca nu poti cere acelasi pret, ar fi incorect din partea ta si clientul mai devreme sau mai tarziu va stii ca l-ai tzapit.
De multe ori pretul il stabilesti in functie de client. Poti cere preturi diferite la clienti diferiti pentru un proiect identic.
Si pana la urma totul depinde cu cat te vinzi tu, si cui te vinzi , pentru ca intotdeauna se va gasi cineva care va face acelasi lucru pe mult mai putin bani sau pe mai multi!
PS:Bitza feat Brugner, L Doc, Deliric1, Carbon - All star part 2 :
"Ca angajatorul meu sa se desparta de mine usor pentru ca in spate
sunt zeci de oameni cu bratele ridicate
Care striga cat pot <<Luati-ma>> ca fac ce face el pe jumate!"
Sunt GExGE si folosesc cel mai simplu site de curs valutar.
10 euro x nr de ore de munca
Cred ca partea cea mai grea este realizarea fizica a siteului si probleme de hosting. Te costa cateva mii de euro. Depinde ce vrei sa faci...
mai nu mai speria clientu
Cred ca am mai zis-o si o mai zic odata: Pretul unui magazin este direct proportional cu ce vrea clientul sa aibe. Toti vin la firma si zic celebrul "vreaun un magazin, neaparat plata cu cardul, cat ma costa".
Luati ex. de emag.ro / pcfun.ro / fungift/ro .... sunt siteuri in care s-au bagat sume imense. Dar se vede, si cu siguranta acei bani se vor recupera destul de repede.
Parerea mea e urmatoarea: daca un client stie ce vrea, vide frumos cu lista de cerinte, are idee de ce vrea sa vanda si cunoaste businessu in sine, atunci nu vad nici o greutate in a ii da un pret.
Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 18th May 2007 la 00:33.
Warning: main(cs-includes/pagetypes/cumcumpars.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/pcfun.ro/index.php on line 317
Warning: main(cs-includes/pagetypes/cumcumpars.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/pcfun.ro/index.php on line 317
Warning: main(): Failed opening 'cs-includes/pagetypes/cumcumpars.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php4:/usr/share/php') in /var/www/pcfun.ro/index.php on line 317
Warning: Smarty error: unable to read resource: "cumcumpars.tpl" in /var/www/pcfun.ro/cs-includes/Smarty.class.php on line 1088
Evolution a avut un comentariu foarte scurt si corect. Daca cei 10E+Tva/ora ajung direct in mana prestatorului (dupa ce s-au scazut impozitele si cheltuielile) e un pret decent pentru Romania.
Pretul unui magazin trebuie sa se reflecte in numarul orelor de munca. Multi de pe aceasta piata au dat faliment deoarece si-au supraevaluat pretul serviciilor.
Datorita acestor vremuri complicate prin care se afla Romania cei care au supravietuit au reusit sa-si mareasca foarte mult productivitatea muncii.
La ora actuala noi putem preda un magazin online la cheie si la pretul de 149E+Tva. Timpul de implementare este atat de mic incat este o afacere rentabila.
Valentin, tocmai ai dezgropat un thread vechi de 4 ani de zile, in plus inca de la primul post iti faci reclama pe fata. Nu e tocmai ok cum ai intrat in aceasta comunitate. Fii binevenit oricum, poate treci si pe la sectiunea de prezentare sa ne spui cateva vorbe despre tine.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Se vede ca esti un ageamiu, nu iei in calcul in cat timp instalezi un magazin nou, ci cat timp ai muncit sa dezvolti scriptul si modulele respective. Sigur, asta daca nu "instalezi" un script furat sau gratuit. AM un modul pentru care s-a muncit 200 ore, sa iau in calcul ca si cost acest timp sau cele 2 minute in care se instaleaza in site?
Magazine online ieftine se fac cu trei lei si cincizeci de bani, sunt o multime de template uri si scripturi free, dar cand vine vorba de customizare sau chestii necesare unui magazin serios, incepi sa ai probleme.
Scuze ca am dezgropat subiectul, trebuie sa dau un raspuns pertinent la ce s-a scris mai jos si imi asum riscul de a fi blocat in comunitate.
Se pare ca subiectul inca este de actualitate din moment ce se comenteaza la el.
O poti considera reclama pentru ca am spus un pret dar sa stii ca special nu am mentionat numele firmei sau numele produsului si nu am de gand sa fac asta.
Nu m-am inscris aici decat datorita faptului ca mi s-a parut interesanta tema discutiei si aveam ceva de spus.
PS: Faptul ca la anumite cautari apareti in prima pagina pe google ar trebui sa determine interesul vostru de a continua discutia, chiar si dupa 4 ani... altfel postul ar trebui sters ?
Sunt convins ca va intereseaza activitatea, nu doar sa fiti primii in motoarele de cautare.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
AGEAMÍU - Începător, novice, profan; (om) care nu se pricepe.
Se arunca frumos cu noroi pe aici, iti raspund punctual ca sa-ti dai seama ca nu toti cei din ecommerce sunt la fel:
1. Iau in calcul timpul de instalare / personalizare si doar o fractiune din timpul alocat dezvoltarii, pretul drept exemplu nu contine personalizare.
2. Lucrez de 6 ani la scriptul respectiv, nu e furat si nici gratuit! Mai mult de atat toate licentele folosite (Adobe / Windows / Antivirusi) sunt achizitionate cu licenta.
3. Nu avem cum sa lansam un site in "2 minute".
4. Unde sunt necesare extrapersonalizari si module suplimentare le tarifam suplimentar la pretul/ora in functie de omul din proiect care este alocat.
5. Daca nu m-am facut inteles putem sa ne intalnim si iti demonstrez ca toata structura bazelor de date si toate scripturile sunt programate cu variabile din limba romana... poate asa iti vei schimba si perceptia.
O zi frumoasa,
Valentin
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)