Daca "intuitia" iti spune sa te iei dupa calculele lui Hakuna atunci o bestelesti rau de tot.
Din cele 140 de cautari lunare, chiar si la concurenta mica cu loc 1 in organic si/sau adwords pe toate din ele mi-e greu sa cred ca vei obtine un CTR mediu > 30%.
Deci mai ajusteaza serios, inmulteste cu 0.3 maxim, eu as sugera 0.22 char si daca esti ultra-agresiv in adwords si super tatic in
seo.
In plus Hakuna se cam scarpina in fund cu mana pe dupa umar; las celor mai rai de gura sa descopere de ce am inrosit eu cate una-alta.
LE: Datorita orei tarzii postez si concluzia scarpinatului: imparti ceva la 30 si apoi inmultesti cu 30.
X / 30 * 30 egal cu X toata ziua.
LE2: Rata de conversie de 5% i-o accept tinand cont ca ai spus ca nu prea ai concurenta si mergand pe premiza ca ai preturi similare celor 2 din nisa.
LE3: Daca vinzi un produs ce se comanda repetitiv (de exemplu hartie pentru imprimante si nu imprimante) atunci s-ar putea ca sa fie mai mari castigurile decat cele calculate datorita fidelizarii clientilor si plasarea comenzilor direct, fara a se mai trece prin cautari de timpul "hartie a4 90gr", cautari pe baza carora au fost realizate estimarile.