Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Intuitie vs cifre?

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Marius ... ai dreptate, eu am dat 100% CTR trafic ... revin si spun ca daca se ia pozitia 1 pe toate long tails iar traficul total estimat pe luna este de 1400 atunci va avea o rata de click de 58-60% nu 30%. 30% poate fi in situatia in care nu reuseste sa ia 1 pe tot dar sa se afle pe toate key in poz 1-3

Ce am postat eu sunt cautarile globale per total la long tails, nu ma scarpin in fund ci ma intorc precum lupu, adica am redus cifrele/zi

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Daca "intuitia" iti spune sa te iei dupa calculele lui Hakuna atunci o bestelesti rau de tot.
    Din cele 140 de cautari lunare, chiar si la concurenta mica cu loc 1 in organic si/sau adwords pe toate din ele mi-e greu sa cred ca vei obtine un CTR mediu > 30%.
    Deci mai ajusteaza serios, inmulteste cu 0.3 maxim, eu as sugera 0.22 char si daca esti ultra-agresiv in adwords si super tatic in seo.

In plus Hakuna se cam scarpina in fund cu mana pe dupa umar; las celor mai rai de gura sa descopere de ce am inrosit eu cate una-alta.

LE: Datorita orei tarzii postez si concluzia scarpinatului: imparti ceva la 30 si apoi inmultesti cu 30.
    X / 30 * 30 egal cu X toata ziua.

LE2: Rata de conversie de 5% i-o accept tinand cont ca ai spus ca nu prea ai concurenta si mergand pe premiza ca ai preturi similare celor 2 din nisa.

LE3: Daca vinzi un produs ce se comanda repetitiv (de exemplu hartie pentru imprimante si nu imprimante) atunci s-ar putea ca sa fie mai mari castigurile decat cele calculate datorita fidelizarii clientilor si plasarea comenzilor direct, fara a se mai trece prin cautari de timpul "hartie a4 90gr", cautari pe baza carora au fost realizate estimarile.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    ...daca se ia pozitia 1 pe toate long tails.... atunci va avea o rata de click de 58-60% nu 30%. 30% poate fi in situatia in care nu reuseste sa ia 1 pe tot dar sa se afle pe toate key in poz 1-3
    Mie mi se pare ca cine trece de un CTR de 30% chiar si doar pentru un sfert din cautarile de tip long tail pe care este pozitionat pe loc 1 in SERP are clar o potiune magica precum Asterix.
    Recunosc ca n-am studiat fenomenul prea in detaliu si pot gresi, ma raportez la un set minimal de siteuri evaluate.
    Bineinteles ca poate depinde si de la caz la caz: valoarea produsului cautat (in cazul de fata nu stim despre ce este vorba), brand (se pare ca nu e cazul), clienti fidelizati care nu mai stiu cum se numeste siteul insa stiu ca era in google la cautarea "hartie a4 90 gr" (iarasi nu e cazul) samd.
    Pot sa mai cedez ceva tinand cont ca s-ar putea sa nu existe concurenta in adwords pe langa concurenta foarte scazuta la modul general.
    Insa 60% ca medie mi se pare ca greu poate fi obtinut daca nu se iau in calcul si cautarile de tipul "hartie a4 90 gr de la numeFirma".
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 8th July 2013 la 09:56.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Tocmai pentru ca vorbim fiecare din din propria experienta si avem rezultate diferite, OP ar trebui sa ia in calcul ce-a mai pesimista varianta, asa cum si tu ai recomandat.

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Mie mi se pare ca cine trece de un CTR de 30% chiar si doar pentru un sfert din cautarile de tip long tail pe care este pozitionat pe loc 1 in SERP are clar o potiune magica precum Asterix.
    Recunosc ca n-am studiat fenomenul prea in detaliu si pot gresi, ma raportez la un set minimal de siteuri evaluate.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

Stiu ca e greu sa va dati cu parerea despre o nisa pe care nu o cunoasteti, dar as vrea sa cred ca exista si alte metode de promovare in afara de adwords, desi de-a lungul timpului adwords + seo mi-au adus cele mai bune rezultate.

@ Tom : ideea ta este foarte buna, singura problema e legata de faptul ca trebuie sa am produsele fizic pentru a le fotografia.

Cred ca am sa merge pe intuitie, din nou
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. merita domeniile .ro cu sufixe din cifre?
    De diasomie în forumul Domenii
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th August 2011, 16:20
  2. cifre in denumirea domenului ?
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th May 2009, 16:23
  3. cumpar domeniu .ro din doua cifre sau litere
    De murphy în forumul Domenii
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 26th January 2009, 01:00
  4. Verificare card paypal prin cod de 4 cifre
    De misu în forumul PayPal
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th June 2008, 16:06
  5. Cifre in numele domeniului
    De zeusillah în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th May 2007, 17:16

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •