Ma bucur ca s-a mai animat putin topicul .

@Catalin, poate parea lait motiv, dar timpul e cel care ne lipseste in general. Cu instalarea si configurarea de Joomla si pachete sunt inca OK, dar cu modificarea de templaturi si surubarit prin css-uri nu mai tin pasul. Stii cum e: fiecare obtine venituri din ce stie mai bine. Daca mie imi ia prea mult timp pe care l-as valorifica altfel mai bine, prefer sa apelez la ajutor contra cost mai ales ca in IT lucrurile sunt foarte dinamice. O spun din prezenta personala pe alte zone IT.
Iti multumesc pentru sugestii. Cunosc si versiunile mai vechi ale celorlalte componente, dar SobiPro cred ca se preteaza cel mai bine la cerintele mele.

@Marian
1) Bugetul nu l-am specificat, dar nici nu l-a cerut nimeni. Chiar eram curios care sunt bugetele, de aceea am solicitat si firme, dar dupa cum am spus, fara niciun raspuns.
2) Stiu forumul. Chiar l-am cautat zilele trecute, dar suprinzator, a disparut.
3) Cred ca n-am fost suficient de specific si imi pare rau pt asta. Este vorba de un site de la 0, configurat cu functionalitati similare cu al unuia existent, dar vechi, pe o platforma construita custom de mine acum vreo 10 ani (deci cunosc cat de cat ce se intampla pe zona web, sau macar cunosteam). Template-ul va fi cumparat si personalizat sumar (altfel de ce l-as mai cumpara) pentru a indeplini si restul cerintelor. Cred ca mai complicat ar fi personalizarea template-urilor Sobi, dar sunt suficiente tutoriale daca nu se detin conostintele.

Deci "Dezvoltator Joomla" cred ca este mai potrivit decat senior in PHP.