Si SUA a cerut voie cuiva sa intervina in afghanistan sau irak? Daca tii minte, a fost un mare scandal atunci, pentru ca NATO, ONU si UE nu erau de acord cu interventia (UE mai ales pt ca era implicata Anglia).diferenta care imi atrage atentia este faptul Rusiei nu-i trebuie legitimitate ca sa actioneze in forta, nu-i trebuie dezbatere internationala sau consultari diplomatice pt a gasi solutii unei crize, ceea ce ii mentine statutul de regim totalitarist si pretentiile hegemonice.
Hai sa nu ii mai plangem pe jurnalistii astia, stiu foarte bine la ce se baga. Tin minte ca zicea Adelin Petrisor (corespondentul de razboi al Antena 1) dupa o conferinta tinuta la Cluj cum ca daca vrei sa fii jurnalist de razboi bun, trebuie sa fii in prima linie, sa iti asumi niste riscuri si esti la fel de soldat ca si cei care chiar poarta razboiul (dormea cu soldatii americani, manca odata cu ei si in mare parte isi asuma aceleasi riscuri).
Jurnalistul olandez a murit in bombardament.
Eu cred ca in mare parte e vina jurnalistilor. Cand stii ca orasul Gori este si va mai fi bombardat, tu te bagi in el sa aduci acasa "imagini socante senzationale"...cand intri intr-o zona militara si ti se spune ca trebuie sa pleci de acolo, tu continui sa filmezi si risti sa iti iei gloante in cap.
Daca va bazati (doar) pe stirile CNN cand judecati conflictul asta, nu puteti fi obiectivi.

Răspunde cu citat