De obicei, cand faci un site de la inceput, il faci seo-ready. Ceea ce inseamna ca practic costurile ar acoperi partea de design si on-page optimization. Cand optimizezi un site existent, trebuie sa schimbi stilul de url-uri, trebuie sa refaci structura paginilor, deci e ca si cum ai face un design de la zero, numai ca ai deja layout-ul, si trebuie sa schimb background-ul... adica codul html, partea de back-end, etc.Postat în original de Iskander @ Dec 14 2005, 08:27 PM) [post=7901
Cu alte cuvinte, pretul nu difera foarte mult. Daca totusi site-ul are o functionalitate complexa, si poti folosi mult din ceea ce exista, atunci pretul la redesign e mult mai mic. Sau poate sa fie chiar invers... sa pierzi mai mult timp adaptand ceea ce exista la ceea ce se doreste in loc sa creezi totul de la inceput, si atunci taxezi in plus.
Esential e sa te prinzi de la bun inceput cu ce ai de a face si sa iei in calcul toate aspectele cand faci o estimare de pret.
Bafta.
LATER EDIT: Razvan, mi-ai luat-o inainte. N-am copiat inceputul.... doar ca ai dat]
- pentru un site optimizat seo de la inceput cat se cere?
- dar pentru optimizarea unui site existaent si naspa dpdv seo?
[/QUOTE]
De obicei, cand faci un site de la inceput, il faci seo-ready. Ceea ce inseamna ca practic costurile ar acoperi partea de design si on-page optimization. Cand optimizezi un site existent, trebuie sa schimbi stilul de url-uri, trebuie sa refaci structura paginilor, deci e ca si cum ai face un design de la zero, numai ca ai deja layout-ul, si trebuie sa schimb background-ul... adica codul html, partea de back-end, etc.
Cu alte cuvinte, pretul nu difera foarte mult. Daca totusi site-ul are o functionalitate complexa, si poti folosi mult din ceea ce exista, atunci pretul la redesign e mult mai mic. Sau poate sa fie chiar invers... sa pierzi mai mult timp adaptand ceea ce exista la ceea ce se doreste in loc sa creezi totul de la inceput, si atunci taxezi in plus.
Esential e sa te prinzi de la bun inceput cu ce ai de a face si sa iei in calcul toate aspectele cand faci o estimare de pret.
Bafta.
LATER EDIT: Razvan, mi-ai luat-o inainte. N-am copiat inceputul.... doar ca ai dat submit mai repede ca mine![]()

Răspunde cu citat