Inca n-am auzit de el... dar voi incerca. Multumesc.
Inca n-am auzit de el... dar voi incerca. Multumesc.
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
Joomla este intradevar printre, daca nu cele mai puternice cms-uri free, pana si radio21 (versiunea anterioara) era dezvoltat in Joomla, nu stiu daca si acum este tot asa,cert este ca iti recomand cu incredere Joomla este foarte util si gasesc foarte multe module si template-uri foarte faine.
Si eu tot Joomla! recomand. Pe forumul Joomla! Romania gasesti raspunsuri cam la toate intrebarile, pe webcms.ro gasesti tutoriale Joomla! in lb romana.
Bafta!
Ultima modificare făcută de arrasoft; 8th July 2008 la 12:38.
Am avut si eu un portal si eram in aceeasi situatie:nu stiam ce CMS sa aleg.Am incercat mai multe, dar apoi am fost indrumat sa folosesc Joomla si cred ca este unul dintre cele mai folosite CMS-uri.
Bafta la portal
Joomla am gasit versiunea 1.0.x si 1.5.x in paralel. Care versiune s-o folosesc? (Scuze, stiu ca Pruteanu a murit, dar nu inseamna ca pot gresi...)
Deasemenea, daca ar putea cineva sa-mi dea ponturi legate de componentele si modulele recomandate pentru a face un portal, as fi foarte recunoscator...![]()
Ultima modificare făcută de thefan; 24th June 2008 la 12:36.
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
Le poti folosi pe amandoua, sunt extensii dezvoltate pentru ambele versiuni. Daca te hotarasti la Joomla, atunci e momentul sa iti faci un cont pe forum la forum.joomla.ro, acolo gasesti mii de raspunsuri.
nu am mai folosit joomla de mult, insa ca cms este bun si nu prea, sunt intr-adevar destule componente si teme pentru el insa putine sunt acelea care sunt free si sa fie bune. teme poti gasi pe: joomlart.com , rockettheme.com , gavick.com , yootheme.com , joomlashack.com . iti poate fi de ajutor si forumul forum.joomla.ro. extensii gasesti aici extensions.joomla.org sunt pe categorii, este ft bine structurata pagina, gasesti extensii si pentru seo si comunitate etc. insa nu mai tine eu bine minte insa cel putin la versiunea 1.0.. avea probleme cu numarul de vizitatori, ce vreau sa zic e ca solicita foarte mult serverul la un numar mare de vizitatori.
De acord cu No_name. Dupa aproape un an de Joomla m-am lamurit si eu.
Exista doua cazuri:
- daca esti multumit cu un site "as is", adica asa cum a fost programat de la inceput (referitor mai ales la extensii), atunci mergi cu Joomla.
- dar daca vrei chestii de finete, cate un tweak, doua, trebuie sa intri destul de deep in codul lui, si s-ar putea sa trebuiasca sa schimbi atatea lucruri incat sa te oftici ca nu l-ai facut tu de la 0. In situatia asta sunt eu, de asta vreau sa trec site-ul de anunturi de pe Joomla pe ASP.NET de la 0, macar asa stiu exact ce modific, care e problema, cum sa o rezolv, si sa ii adaug functionalitati noi. Dar asta inseamna sa inveti ori PHP + un framework (ca fara e cam chel), ori .NET (si ASP, si un limbaj de programare .NET based). E mai greu, dar e varianta pe care o recomand.
Depinde si ce componente pui pe el , daca pui acolo componente fara rost si fara noima e normal ca vei omora serverul (mai ales daca e shared-hosting). In imaginea atasata se observa numarul de vizitatori online , la mine s-a incarcat destul de bine site-ul , deci , nu cred ca ar fi problema la server. Mai apar probleme cand vrei vizitatori foarte multi dar nu vrei sa platesti decat un hosting ieftin . Ar trebui sa se inteleaga ca absolut totul are o limita , indiferent ca acea limita consta in nr. de vizitatori , spatiu de stocare , etc .
Ca sa ai un site destul de complet sunt nevoie de ceva componente, sunt si teme care iti omoara serverul, cel putin cele de la rockettheme care folosesc modele de ajax sau javascript. Cateva componente care le foloseam eu erau legate de comentarii, rating, seo, backup, sondaje si mai sunt. Bine poti opta si pentru cele default, care sunt in joomla insa nu iti ofera maleabilitatea componentelor separate, care sunt mult mai complexe si cu mai multe functionalitati. Cel mai bine e sa faci ceva custom-made, bine asta costa, dar ca sa faci un joomla stabil iti ia ceva timp (eu am renuntat pana la urma), tin minte ca m-am chinuit 3 zile la o chestie pana sa ii dau de cap, asta daca te lovesti prima oara de asa ceva si nici nu ai cunostinte de programare...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)