Americanii (nu) sunt prosti | The UberLoverz
Era sa cad de pe scaun de ras... banuiam si pana acum ca americanul de rand e bata, dar nu si in halul asta...
Versiune printabilă
Americanii (nu) sunt prosti | The UberLoverz
Era sa cad de pe scaun de ras... banuiam si pana acum ca americanul de rand e bata, dar nu si in halul asta...
Si tu ce crezi , ca la noi ne impiedicam de "Einstein-i" pe strada ?In orice loc din lume vei gasi inteligenti si prosti. Oricum , super clipul ;) .
Lol...principalele faze care mi-o placut:
Name a country that starts with "U"....Yugoslavia, Utah, Utopia
How many sides does a triangle have....Damn, four!?
What country should we attack next....ummm, I'm thinking...Italy
Deci lollol. Sigur, oriunde mergi si iei 1000 de interviuri tot gasesti 50 de inculti ca astia. Dar e bine ca le mai da peste nas putin la Americani ca incep sa devina cam aroganti :)
Eh, generalizarea (mai ales dusa la extrem, cum e asta), nu e buna. Va dati seama ca:
1. Sunt ~10 oameni de fapt in tot interviul si ca sa ii gaseasca, le-a luat ceva timp (altfel erau mult mai multi)
2. Caativa din mana asta de oameni sunt cam boschetari (dupa cum arata), deci nu prea ai ce sa le ceri.
3. Americanii = ~350 milioane de oameni. Acolo sunt ~10 prosti. De asta spun ca e generalizare exagerata.
4. Nu sunt prosti daca nu stiu geografie, probabil ca stiu altceva (spre exemplu, meseria), de 10 ori mai bine ca un roman, si e si mult mai serios in munca depusa ;) Un medic e prost daca nu stie programare? Eu nu cred!
Oamenii din videoclip... da, chiar sunt prosti in ceea ce priveste geografia. Dar sa nu exageram cu "all americans are stupid".
Interviuri din astea se pot face in orice tara din lumea asta.
Plus ca sa nu enumar ce ati fi facut/in ce stadiu eram cu tehnologia daca nu erau "prostii" aia de americani ;) In orice caz, nu ati mai fi scris pe niciun forum, poate doar la masina de scris.
Iti dai seama ca sunt regizate...asa cum sunt si emisiunile din romania cum vezi ca se fac aia de ras si se prefac ca isi bat prietenele sau nevestele...sa fim serioisi,la cati bani primesc si ce mare e foamea :) .
Oricum la cat de prosti sunt americanii astia cred ca or fi cativa care nu stiu..dar nici chiar atatia :D
Eu sunt de acord că nu trebuie să generalizăm, dar totuşi.
America a fost tārātă īn jos de televizor, calculator şi toată partea asta.
Peste 20-30 de ani veţi vedea şi voi cum ajunge Romānia care e exact ca America din timpul lui Holden din Catcher in the rye.
1) E veche.
2) Noi avem guvernanti care nu stiu ce-i aia H2O. Americanii sunt prosti sau noi cu guvernantii alesi?
Mai mult ca sigur majoritatea care ia de buna ce e in videoclip se poate incadra in urmatoarele categorii:
1. Ignoranti, asa cum cred si ei despre americani. Ignoranti pt ca nu isi dau seama cati oameni destepti sunt in tara aia si cat export de "de toate pt toti" au facut americanii, mai ales in ultimii 100 de ani.
2. Sunt prea invidiosi pt ca alora le merge bine, chiar daca "nu stiu geografia pe care o stiu EU", au cu ce sa se mandreasca (spre deosebire de romani), nu duc grija zilei de maine, au o tara mult mai frumoasa, samd. Vrajeala cu "avem munti si mare" nu tine, atata timp cat ne batem joc de tot ce exista in tara asta si facem mai totul la misto (a.k.a. "lasa ca merge si asa). Sunt frustrati ca nu au salariile lor, ca nu au atatea beneficii, avantaje, Times Square sau Miami Beach, samd (printre alte mii de chestii frumoase de pe acolo).
3. Sa mai zic? :D
nu am vazut "live" tara lor, dar nu cred ca e mai frumoasa;
in rest.. nu contest ca au oameni pregatiti (desi e plin si la ei de ce se vede in clip) si nu contest ca sistemul lor (bun sau rau) se urneste parca un pic mai bine decat al nostru;
eu vreau sa cred si sa sper ca si la noi se vor pune lucrurile in miscare la un moment dat (desi.. daca ar fi sa ma iau dupa ce dau "astia" la televizor..)
in rest.. numai de bine
Federals, ce contează īn viaţă pānă la urmă?
Să ai bani, asta-nseamnă că īţi "merge bine", nu?
Sunt lucruri mult mai importante dar uităm să ne gāndim la ele.. deh, ne "merge bine".
Am stat in State o luna si sunt destul de ciudati. Nu poti sa nu ii vezi ca pe niste robotei sincer, pentru ca majoritatea is foarte influentabili de media. Toti zambesc tot timpul, parca nu au nici o problema...nush, e creepy.
In comparatie, am mai fost prin Franta, Germania, Norvegia, Ungaria, Belgia sau Suedia si aici oamenii sunt mult mai "down to Earth".
PS. Cu mentiunea ca in Franta is de-a dreptul tampiti :P
Edit: de acord cu tine, minus o chestie: multe din inventiile Americanilor se datoreaza "foreigners"ilor. Pentru ca in America sunt putini Americani si multi imigranti.
LOL? mai bine as zice WTF? e din aceeasi zona pe care observ ca o admiri;
ai nevoie de argumente pentru o impresie? iti recomand sa iti pui ochelarii la loc.. macar aia de citit si sa vezi ce am scris;
daca tu ai pretentia ca esti stapanul adevarului absolut.. atunci "no comment" (tot ca sa fiu in tema cu subiectul discutiei);
daca ai pretentia ca ce iti place tie e frumos si restul nu.. atunci eu cred ca tu esti cel cu ochelari de cal.. si sunt asa eficienti ochelarii astia.. incat nici nu iti dai seama ca ii ai;
am scris clar ca nu am fost la ei ca sa aduc o lista tehnica de argumente pentru comparatie (mi s-a parut decent sa specific asta ca sa poata cei care citesc sa evalueze corect spusele mele);
ok, vrei argumente? uite argumente atunci:
imi place.. pentru ca.. imi place;
respectiv: nu imi place.. pentru ca.. nu imi place
sunt suficiente? sau mai trebuie?
ps. no ofense intended;
just a bad mood and one unlucky comment
Problema e ca noi vedem America prin media Americana, care de multe ori da impresia de superficialitate, aroganta, shallowness, etc.
Chiar ma uitam zilele trecute la un episod din Friends in care unui personaj ii se lasa la un bar un tip de cateva zeci de mii de dolari si zice
"You're suppose to double the tax, not double the tax of Romania"
Si mai is mii de exemple in care isi bat joc de alte tari in filmele/serialele/show-urile Americane, just for the fuck of it si au o atitudine aroganta.
Concluzia: TV-ul e de vina.
Mass-media chiar e cea mai proasta metoda de a-ti face o parere despre o tara. Mai ales ca subiectele "de senzatie" sunt de obicei anti-tara respectiva.
Cand mergi acolo si incerci sa vezi si partea pozitiva a lucrurilor, iti schimbi si mentalitatea, in bine.
Complet de acord. Dar nu e vina noastra ca mass-media lor ii prezinta pe ei ca niste oameni stupizi :)
Ok baieti... hai sa va zic si parerea mea. Luati-o cum vreti... e doar o parere personala. Am fost acolo, mi-am facut prieteni, ce-i drept, multi dintre ei fara facultati, dar am cunoscut si oameni de la care aveai multe de invatat.
Ceea ce e filmat, sunt oameni din prima categorie de care va ziceam, + hai sa zicem vreo unu doi americani mai rasariti.
Marea parte a americanilor habar nu au cum arata New York-ul. Am fost pe toata coasta de est: Boston, New York, Washington DC. Nu poti sa zici ca sunt distante atat de mari de parcurs intre aceste locatii. Dar ei pur si simplu nu sunt curiosi sa vada altceva.
Nu-i intereseaza cum arata New York-ul, ce sa mai vorbim de Europa, Asia sau Africa. Ma intrebau ce mancam, daca folosim tot dolari, daca vorbim acolo tot engleza...
E drept ca unii stiau de Dracula - Trasilvania dar nicidecum de Romania(toti or fi vazut filme cu vampiri).
Credeti-ma ca mare parte din ei habar nu au de restul lumii. Pentru ca nu ii intereseaza. Ii intereseaza doar in masura in care o tara are de-a face direct cu ei. Irak, Iran, Korea.... toti au auzit de ele... toti stiu ca trebuie sa le distruga... si chiar se tem de ei intr-o anumita masura.
Deci, chiar si regizat, filmuletul nu exagerat. Astia sunt, atata stiu, mare parte din ei. Intr-adevar sunt si multi destepti, scoliti, mult mai profesionisti decat noi. Dar ei nu fac parte din filmuletul de mai sus.
Evident, la 500 de milioane (sau cati sunt?) bazati pe o economie puternica, e normal sa iasa si o gramada de minti rasarite. Pt ca si chinezii is multi, dar mai putini ies la suprafata :D
Un thread destul de interesant de pe Digital Point (sper ca nu imi iau ban ca postez link-ul altui forum) pe aceeasi tema:
Americans are not stupid.
Am discutat cu vreo 2-3 militari romani (vecini cu mine) care au stat 6 luni intr-o baza militara din Irak, cu militari americani. Prima mea intrebare:
-"cum sunt amercianii? tot asa de gasca, cum suntem noi?"
-bai, sunt cam saraci cu dhul, modesti intelectual, dar foarte corecti si disponibili si te ajuta daca ai nevoie de ceva (americanii puteau cumpara f ieftin produse it si-i mai ajutau si pe romani). Cu o singura conditie: sa fii tu la randul tau corect.
O ultima intrebare:
-ei navigheaza pe net? se uit ala tv? la ce se uita?
-astia n-au treaba cu netul, si la tv se uita la sporturile lor traditionale, fotbal american , baseball. (evident, era vorba de militari amerciani, deci cei care nu au de ales alta cariera, si nu putem generaliza la nivelul unei intregi natii)
Acu eu nu stiu nimic despre america, decat din auzite. Si nici nu sunt de acord ca au ceva cu o anume natie, ei fac misto de dragul mistoului si al audientei tv:asta am constatat la Jay Leno Show (sa vezi acolo mistouri (despre Bush), nu ca la noi, pe antena 2):) Hai ca rimeaza un pic!
PS Si ca sa facem o mica comparatie intre cele 2 natii: vedeti ce programe de protectie a animalelor au americanii si ce realitati exista in sistemul de sanatate din romania (am un exemplu chiar din familie, maica-mea era sa moara cu zile, de 2 ori in 6 luni, anul trecut).
Dar cum romanul s-a nascut mistocar, hai sa facem si noi misto un pic de ei, ca tot o duc mai bine ca noi, si parca ne irita subiectele astea legate de bunastare, bani, etc. Asa ca, pe ei fratilor!
PPS Si un link despre romanii nascuti poeti, sau povestitori (eu cel putin m-am prapadit de ras):
YouTube - Capra cu trei iezi in tiganeste
Lol, chiar zilele trecute vorbeam cu un prieten...era la mine si am dat pe ceva Animal Planet si era o emisiune din aia cu "pet rescue". Trata ceva catzelus...intr-un spital cum nu stiu daca exista pe la noi. Imi plac foarte mult animalele, dar daca ar fii sa salvez viata unui om sau al unui catel as alege omul, clar...deci decat sa faci un spital de caini in America, mai bine bagi banii aia intr-un spital de oameni in Africa :PCitat:
S-ar bucura romanul de rand daca spitalele din Romania ar fi pe jumatate asa de curati ca o clinica veterinara din USA!!!
Asta e, deal with it, sau emigreaza. Daca ne tot plangem ca tara noastre e de rahat, nu putem face nimic aici, nu avem variante, nu ne putem afirma si tot bla bla-ul de rigoare, nu rezolvam nimic :)Citat:
Tara lu' peste
mi-am adus aminte cu ocazia vizionarii acestui filmulet de un alt filmulet. Era de fapt un reportaj facut de Jay Leno. Watch it:
youtube.com/watch?v=oAhkbrXUyS0 - nu ma lasa sa postez linkuri asa ca..vedeti voi cum faceti.
Si asta e facut de americani :D
Exact ce ziceam, media lor ii preezinta ca pe niste tampiti...deci nu e vina noastra :)
YouTube - Jay Leno interview with young America
Am pus link-ul sa fie link :P