Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Metoda de plata / card Mastercard prepaid

Vizualizare arbore

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit Metoda de plata / card Mastercard prepaid

Dragi colegi, va dau o idee pe care s-o folositi si voi cum stiti.

Este vorba de o aplicatie pe telefon, se numeste REVOLUT.
    Vine cu un card asociat prepaid, mastercard embosat, cu cip.

Toate informatiile AICI

Deocamdata nu exista optiunea pentru Romania, dar se poate face in felul urmator:

1. instalati aplicatia "Revolut" pe telefon
    2. va creati contul folosind un numar de telefon si o adresa de UK
    aici e nevoie de o mentiune - este nevoie doar de o confirmare prin SMS, deci numarul poate fi temporar, obtinut cu alte aplicatii, sau numarul unui prieten / amic.
    adresa va fi schimbata, deci putti folosi orice adresa valida de uk
    3. dupa ce reusiti sa intrati in aplicatie, schimbati numarul de telefon cu cel de Romania (fara digi, pe ele nu primesti sms-ul) si adresa cu cea de acasa, unde vreti sa primiti cardul.
    4. verificati contul folosind optiunile de acolo, respectiv vi se va cere sa va faceti o poza la fata, la un act de identitate etc. Daca nu reusiti, vorbiti la support (tot din aplciatie) si se rezolva in cateva minute
    5. faceti cerere (un click) sa vi se trimita cardul fizic acasa (la adresa romaneasca de mai sus)

Acum aveti un card care poate fi deja folosit (doar pentru plati online, avand doar datele lui). Acesta apare in aplicatie, cu numar, data de expirare, cvv.
    Cardul fizic vine acasa (da, in Romania), daca faceti cerere in aplicatie. La mine a ajuns in cateva zile (sub o saptamana)

Avantajele acestui card:
    - nu este din Romania, nu poate verifica nimeni cati bani ati primit, de unde si pe ce ii cheltuiti.
    - nu exista comisioane la plati si la retragerile de la bancomat (retragerile sunt free in limita a 500 de lire pe luna, platile sunt nelimitate)
    - nu exista comisioane de schimb valutar. Fiecare plata are cursul de schimb interbancar de la momentul efectuarii platii (testat de mine, chiar asa este).
    - are optiuni de securitate deosebite, direct din aplciatia de pe telefon (poti bloca/debloca cu un singur click platile cu banda magnetica anti-clonare, poti bloca tranzactiile electronice, retragerile de la bancomat, poti activa protectia bazata pe locatia fizica)
    - poti primi si trimite bani catre altii care folosesc aceasta aplicatie gratuit, din SUA, UK, de oriunde sunt clientii tai. Este usor sa-i convingi sa te plateasca astfel, avand in vedere ca nu vor plati taxe si aplicatia e usor de instalat/folosit.
    - il poti folosi in calatoriile in afara tarii din cauza lipsei comisioanelor (asta este si destinatia lui principala)
    - toate platile apar instant in aplicatie

Dezavantajele:
    - poti alimenta cardul doar cu un card care iti apartine, adica pe numele tau, sau dintr-un cont bancar care iti apartine. Daca ai card/cont in lei, vei fi dezavantajat de cursul de schimb al bancii tale (la asta nu sunt sigur, nu am explorat toate optiunile).
    - La alimentarea contului, adresa si numele cardului cu care alimentati trebuie sa corespunda cu adresa si numele din aplicatie. Deci daca din intamplare aveti un card de UK sau SUA, sau locuiti la alta adresa decat cea asociata cardului, va trebui sa schimbati adresa din aplicatie astfel incat sa corespunda.

-----------------------

Eu cred ca aceasta metoda poate inlocui cu succes tranzactiile mici care in mod normal s-ar desfasura prin paypal si ar implica comisioane in toate directiile, de la rata de schimb la taxele lor de plati. Stiu ca poate suna a "ocolirea legii", dar mie mi se pare aberant sa taxezi oamenii care plimba sume infime de colo-colo pentru servicii marunte. In plus, odata ce au intrat banii, ii poti chetui, instant, fara alte procese de transfer din paypal in cont si asteptat 2 zile sau cat mai dureaza.

-------

Ei sustin ca poti trimite bani catre oricine, inclusiv pe whatsapp, facebook, si daca persoana respectiva nu are cont, va primi un link cu instructiuni. Nu am folosit optiunea, nu stiu ce se intampla daca e folosita, dar daca testeaza cineva sa ma anunte si pe mine

Asa arata cardul in aplicatie:

Asa arata pagina principala:

Asa arata optiunile de securitate:

Asa arata cardul (am sters eu datele, dar exista) :

Ultima modificare făcută de Dan; 23rd April 2016 la 14:01.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Plata cu card-ul international
    De Hapiuc Robert în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th June 2015, 19:14
  2. Metoda de plata adwords
    De Baxi în forumul Adwords
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 6th November 2014, 11:51
  3. Intrebare: Plata cu card
    De Zoly în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3