Eu in birou folosesc un calculator HP, cu procesor Core 2 Duo si 4 GB DDR2 memorie. Pana acum nu am avut probleme cu memoria doar cand am vrut sa folosesc programe de editare foto sau ceva de gen, care au nevoie de niste resurse considerabile... nu folosesc Chrome ci Firefox... ea nu mananca chiar atat de multe resurse (cel putin in ultimul timp asa-mi pare) desi este oarecum similar.

Cand vine vorba de Windows, de obicei se comporta foarte ciudat... parca ia mult prea mult din memorie, indiferent de ce versiune este. Pana la urma, eu cred, ca cei 4 GB sunt cei minim necesari, dar de cele mai multe ori suficienti. intr-adevar, ramane la decizia cumparatorului daca doreste sau nu mai mult. Insa eu pana acum m-am descurcat cu o configuratie care este considerata demodat, fara sa-mi afecteze eficienta in munca. (sa mai adaug si faptul ca in 90% din timp, folosesc programele Microsoft Office. In loc de skype/YM folosesc Trillian, si alte programe nesemnificative)

Si ma descurc de minune chiar pe un hard disk de 160 GB Fisierele necesare pentru munca de SEO nu au nevoie chiar de atat de multa spatiu. Este adevarat, ca daca vrei sa-ti pui si pozele personale atunci ramai fara spatiu foarte-foarte rapid. Deci aici se mai poate cocheta cu ideea unui SSD, care sporeste considerabil viteza, sau SSD+HDD, in functie de necesitatea fiecaruia. Personal eu as zice, ca pentru munca de SEO un SSD este o investie care merita.