Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 37

Subiect: Recomandare sistem desktop

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Mergi pe cel mai ieftin sistem de la altex cu procesor i3 : 1.329,99 lei acum la ei. E cu mult mai mult decat ai nevoie. De vei avea nevoie vreodata si de jocuri: sa suporte ddr5 pe video. Usb 3.0 inca nu am priceput la ce ajuta.
    Monitor bun la 400 lei nu gasesti. Mergi macar aici pe un second dar de firma.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Seo Tehnic
    Mi se spunea 1nesco

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de John Vezi Post
    Ma intereseaza pareri mai ales despre unitate. Recomandati Myria sau ceva produs de un brand mai cunoscut? Ca specificatii tehnice e ok?
    Eu zic sa iti faci tu. E chiar simplu de asamblat si iti poti alege ce vrei.
    Eu cred ca ai nevoie de un i5 Haswell, 8GB de RAM, un SSD si un disk de storage. Placa de baza ideal e sa fie Gigabyte, poate una mATX te-ar avantaja, sa iei si o carcasa micuta. Pentru componentele astea o sursa de 400W/450W e suficienta.
    Daca vrei ulterior sa-i pui o placa video suparata va trebui sa ii schimbi sursa, dar nu va fi problema de bani, ca placa aia video suparata va fi suficient de scumpa incat sursa sa reprezinte doar un 10% din valoare.

Daca te decizi la "din piese" iti pot face un wishlist la pcgarage, sa vezi cat inseamna comparata cu ce vrei tu sa cumperi.

Despre monitor pot sa-ti spun ca benQ sunt excelente. Depinde ce pretentii ai, dar gasesti la sume mici si calitatea (cel putin in cazul meu) este surprinzatoare.
    Trust, but verify.

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

USB 3.0 este mai rapid. De exemplu daca vrei sa faci back-up pe un HDD extern care are 3.0, viteza cu care aceasta isi termina treaba este mult mai buna. Iar asa cum am mentionat in postul meu anterior, un procesor i3 intr-adevar de cele mai mutle ori este mai mult decat are nevoie, dar stiu persoane care folosesc anumite softuri care "mananca" resursele unor procesoare i5, sau chiar i7. In acest caz eu sincer as recomanda un Workstation second hand, de exemplu un HP Z400. Procesor Xeon cu patru nuclee, memorie si unitate de stocare suficienta, placa video bunicel. Iar sistemul HP Z400 este unul stabil, fiabil. Dar poate este un overkill, daca in afara de Office nu prea sunt alte programe folosite, pentru asa ceva un sistem cu procesor Pentium nou, sau chiar si Core 2 Duo mai vechi este de ajuns...

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Cu vreo 2 ani in urma am luat minunea de aici emag.ro/laptop-acer-aspire-e1-531-b9604g50mnks-cu-procesor-intel-174-pentium-174-b960-2-20ghz-4gb-500gb-intel-174-hd-graphics-linux-glossy-black-nx-m12ex-096/pd/ETWPKBBBM/
    Pe seo e beton, putin probabil sa nu faca fata inca 3-4 ani. Ruleaza W 7 pe 32 biti. I-am mai luat preventiv inca 2 gb de ram dar mi-e lene sa salvez si sa trec la versiunea pe 64 de biti sau pe un w8 pe 64.
    De miria nu am auzit nici eu pana nu l-am luat anul trecut, special pt jocuri. Am tras de el la greu pt jocuri (ca monitor foloseste tv led de 80 cm) si inca mai duce Seo consuma mult mai putin resurse.

Compara si tu ce procesor/memorie ai pe Dell Vostro A860 cu laptopul meu si poate scapi doar cu o reformatare.
    Mi se spunea 1nesco

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Ma surprinde ca tot ce-i recomandati are 4GB de RAM. Si procesoare la limita.
    Suma pe care a mentionat-o ii e suficienta pentru ceva decent, actual.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Pt ca seo se poate face si pe un desktop din 2006 (piese din 2003-2005), procesor Sempron 2200+ cu 1 gb ram si xp si soft corespunzator timpurilor respective (browser mai vechi, office mai vechi). Il tin ca sistem de rezerva, caraie cam tare ventilator de la sursa si mi-e lene sa-l ung periodic sau sa-i schimb sursa.
    Aici gaseste cam orice versiune de soft de atunci Old versions of Windows, Mac and Linux Software, Apps & Abandonware Games - Download at OldVersion.com
    Mi se spunea 1nesco

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Sorin Frumuseanu Vezi Post
    Pt ca seo se poate face si pe un desktop din 2006 (piese din 2003-2005), [/url]
    si care e legatura cu "decent, actual"? )))
    Crezi ca scrie de pe telefon?
    Trust, but verify.

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    967
    Putere Rep
    38

Implicit

Multumesc din nou pt toate raspunsurile si pt ajutor. M-ati zapacit, o sa le iau la puricat.

@Dan, sincer nici eu nu cred ca am nevoie de mai mult de 4GB. Cat despre procesor, din cate am inteles, un i3 ar fi ok in situatia mea.
    Oricum, astept cu interes recomandarea ta "pe piese", poate raman chiar la ea si daca o fi asa, dau si o bere cand ne gasim prin oras.

@ForeverYoung, nu folosesc "softuri pentru advanced SEO", ci mai mult chestii basic, de tinut evidenta.

PS: Si da, vreau ceva "decent, actual". Altfel, nu as mai intentiona sa ofer laptopul actual parintilor, ci l-as pastra eu, iar lor, le-as oferi, dupa cum zice @Sorin, un "desktop din 2006 (piese din 2003-2005)". Tocmai insa, vreau sa scap de laptop si sa imi iau ceva mai bun, "decent si actual". Daca se poate, bineinteles.
    Ultima modificare făcută de John; 4th November 2014 la 12:48.

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    23

Implicit

Atunci: Core i3, 4 GB DDR3, 500 GB SATA III De ajuns! Aceasta sunt elementele importante, celelalte ar fi doar unele EXTRA, depinde de tine. Cat despre monitor - rezolutie cat mai mare, minim 22" WLCD cu 1680x1050. Eu nu as merge pe branduri mai putin cunoscute... mai degraba Dell, HP, Fujitsu, Asus, Acer, Lenovo... Samsung eventual pentru monitoare, chiar daca unele brand-uri sunt mai scumpe, insa de obicei si calitatea este mai buna.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@John, uite ceva echivalent cu sistemele i3 "la reducere":
    Daca imi zici o suma exacta iti fac o recomandare mai buna
    *Sa nu iti iei ce ti-am dat aici, e doar o demonstratie ca poti lua ceva mai bun si mai ieftin decat un sistem gata facut.
    Ultima modificare făcută de Dan; 4th November 2014 la 13:02.
    Trust, but verify.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop
    De lovelife în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 6th June 2014, 10:41
  2. recomandare configuratie desktop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 24th December 2013, 09:33
  3. Google Analytics pe desktop
    De Pami în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2011, 08:05
  4. desktop newsticker
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th July 2008, 12:45
  5. Ask Jeeves Lanseaza Desktop Search
    De Razvan Pop în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th January 2005, 21:14

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •