Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
La un moment dat se va ajunge si aici dar cred ca este prea devreme sa discutam despre asta. De obicei, noi preluam alte modele din tarile mai dezvoltate si momentan nu am auzit "inmatriculari" de calcuatoare prin Europa.
Se intampla asta fiindca Romania din punct de vedere cibernetic este veriga slaba a lantului numit NATO, nu ati auzit de astfel de lucruri in Europa fiindca media la ei in cea ce priveste softurile piratate este cel mult 30%, la noi este peste 64% .

Poate nu stiati dar se pare ca Romania ar fi si pe locul 5 in lume la viteza de internet, deci daca niste baieti cu ochi lipiti vor sa lanseze atacuri informatice asupra vesticilor Romania ar fi un teren propice, mai sunt si "sovietici" care au inceput sa faca prostii.

I-am cam disperat si pe americani si au trimis aici oameni sa vada ce se intampla pacilea.

Romania, pe 5 in lume dupa numarul de atacuri informatice. De ce am ajuns interesanti pentru hackeri

Ministrul Răzvan Cotovelea: “Proiectul privind infiinţarea unui Centru de Inovare în domeniul Securităţii Cibernetice implică nevoile curente şi anticipate în domeniul securităţii cibernetice ale CERT - RO şi Ministerului pentru Societatea Informaţională"
"Securitatea cibernetică reprezintă o prioritate pentru Ministerul pentru Societatea Informaţională şi CERT-RO şi vom încerca împreună să construim o zonă în care să avem o securitate adecvată. Suntem încântaţi că prin utilizarea de tehnologii de securitate cibernetică din SUA vom consolida reţeaua din România,” a declarat consilierul comercial al Ambasadei SUA Jim Cunningham.
“Apreciem în mod deosebit faptul că Guvernul SUA a ales România pentru finanţarea unui asemenea proiect în vederea creşterii capacităţii de răspuns la atacurile cibernetice. Venim cu o echipă tânără dar performantă, menţionez aici echipa CERT-RO, care va fi direct implicată în elaborarea studiului prin oferirea sprijinului direct în culegerea informaţiilor necesare echipei contractorului General Dynamics Fidelis.
Astfel, sper ca proiectul demarat astăzi, respectiv studiul de fezabilitate privind înfiinţarea unui Centru de Inovare în domeniul Securităţii Cibernetice să fie urmat cu prioritate de înfiinţarea efectivă a Centrului, iar în următorul pas, într-un viitor cât mai apropiat să ne gândim la dimensiunea sa în ceea ce priveşte cooperarea europeană”, a precizat ministrul Răzvan Cotovelea.
http://www.mcsi.ro/Minister/Comunica...ul-privind-inf