link.....And that's exactly what has now happened in Sydney, where an Australian federal court has opened the door for simply linking to other websites to be classified as piracy.....
link.....And that's exactly what has now happened in Sydney, where an Australian federal court has opened the door for simply linking to other websites to be classified as piracy.....
nu am citit articolul in intregime dar din primul paragraf am inteles cam despre ce este vorba si sa sti ca nu este o noutate. intr-unul din ultimele episoade strike point de pe webmasterradio mikkel demib spunea ca asa ceva s-a intimplat si in danemarca cind un judecator a decis ca este o incalcare a legii copyright-ului. in orice caz cel care pusese link catre site-ul respectiv a pierdut procesul![]()
ce este mai nasol este ca se creaza un precedent...
Da, si din pacate sistemul juridic american functioneaza pe precedente. Ma rog, orice om normal nu va refuza link-uri, iar cei care vor face asta pur si simplu nu vor aparea nicaieri in motoarele de cautare -> treaba lor.
A doua parte a articolului vorbeste despre Net Neutrality, chestie care pe mine ma ingrijoreaza mult mai mult. Nu stiu cum se va plati acea taxa pentru a aparea pe Tier1, dar daca nu este exorbitanta eu o voi plati.
Dar de aici rezulta alta problema: cum o sa se mai dezvolte partea non-profit a netului si cum o sa mai inceapa Joe Schmoe cu 3 parai in buzunar un site care in momentul de fata ar avea sanse daca e deosebit.
Adevarat.. sistemul juridic functioneaza pe precedente. Probabil se considera ca rationamentul deja a fost pus la punct, s-a ajuns la concluzia ca asa e corect si gata.. de acum inainte probabil ca nu se vor mai purta discutii pe ideea de baza, de ce linkingul nu e bun, etc. ci pe baza faptului ca deja "linking is bad" ca o regula. Nu am nici o tangenta cu ce tine de orice sistem juridic deci e f posibil sa vb in gol.. cel putin mi se pare ca asa se invarte informatia in neuronii celor implicati in astfel de procese.
Cam ceea ce spuneam mai sus.. de obicei majoritatea oamenilor tind sa "get over this" din moment ce cineva a eliberat un rationament pe o anumita tema.Nu stiu cum se va plati acea taxa pentru a aparea pe Tier1, dar daca nu este exorbitanta eu o voi plati.
Nu e vorba de cat va fi taxa ci daca va fi sau nu.
Daca nu vrem sa fie taxa poate ar trebui facut ceva in privinta asta, daca vrem free linking, la fel... Ce ? Nu stiu...
Vorbesc dpdv general.
Australia si Danemarca nu sunt SUA. Sistemul juridic american se bazeaza pe precedente americane. Si chiar daca SUA ar adpta astfel de masuri, noi nu suntem in SUA.
Pana la urma toata chestia asta cu copyrightul e un mare bullshit, o sa ajungem sa nu mai putem vorbi despre marci inregistrate + toate cuvintele din dictionar vor fi inregistrate ca marci. Era o caricatura cu RIIA cum ca ar vrea ca fredonatul unei melodii sa se considere piraterie.
Spuneti-mi voi in baza carei legi pot eu folosi cuvantul Coca Cola pe site-ul meu fara sa incalc copyrightul? Fair use? De unde! E un site public, am reclame, deci castig bani -> sunt bun de dat in judecata.
Totusi nu ma da nimeni in judecata, pentru ca functioneaza si o regula a bunului simt, dar daca m-ar da sunt sigur ca ar castiga.
Precedentul nu are nici o legatura cu faptul ca este vorba despre SUA, Danemarca sau Australia. Precedentul reprezinta de fapt jurisprudenta ... realitate care sta la baza majoritatii sistemelor juridice democratice si nu numai.
@turbo: da, legea din Australia nu are a face nimic cu cea din State - dar ce se intampla daca acolo castiga cineva un astfel de proces? Eu traiesc in Romania dar am serverul in state. Sa vezi tu cum imi taie macaroana hostul daca primesc un DMCA, si sustinut mai departe de filing.
Ma rog, daca cineva mi-ar cere in momentul asta sa scot un link catre site-ul lor atunci as face-o - nu ma doare pe mine si nici nu dau link love cui nu-i pasa.
Cat despre net neutrality, uitati si ultimul clip scos de cei de la savetheinternet.com.
@necro: crede-ma cand spun ca nici eu nu vreau sa castige telco-urile razboiul asta. Primele site-uri le-am facut la 17 ani si chiar am scos un banut doi, dar daca ar fi fost o asemenea taxa mai mult ca sigur nu ajungeam unde sunt acum.
Eu arunc din cand in cand un ochi pe blogul de la savetheinternet.com sa vad ce se mai intampla, poate va intereseaza si pe voi.
Bafta!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)