Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Licenta Windows OEM

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Exemplu de calcul pentru o platitoare de tva si impozitat pe profit.
    - pret laptop 2000 de lei cu TVA
    - extindere garantie inca un an = 100lei cu tva
    Total: 2100lei.
    - tva 24% = 406.5lei
    - impozit pe profit 16% din pret fara tva = 271lei
    - impozit pe dividende 16% din restul de profit ce il vei scoate din firma ca sa mergi Caraibe sau Tenerife: 228lei.
    Din cei 2100lei scazi aprox 900lei si ramai cu mai putin de 200lei platiti de fapt.

PS: Nu carcotiti ca traim in Romania, in Franta sau Germania v-ati spanzura pe loc daca ati face aceste calcule. Iar in tarile nordice ati inghiti si sapunul pe urma.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    PS: Nu carcotiti ca traim in Romania, in Franta sau Germania v-ati spanzura pe loc daca ati face aceste calcule. Iar in tarile nordice ati inghiti si sapunul pe urma.
    Pai stai un pic. In norvegia un salariu bun e de 5000 euro, un programator ia 6-7000, asa ca nu cred ca e problema de 100 eur
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Pai stai un pic. In norvegia un salariu bun e de 5000 euro, un programator ia 6-7000, asa ca nu cred ca e problema de 100 eur
    Era vorba de procentul taxelor (stiu sigur ca ai inteles). In exemplul de mai sus se ridica la 43% (905 din 2100lei) daca patronul e neatent si cumpara laptopul pe numele lui si nu pe firma.
    Sa zicem ca in Norvegia vede el ca o masina e cu 10% mai ieftina achizitionata pe persoana fizica decat pe firma. La 20.000 de Euro (cate coroane or fi...) a facut deja o economie de 2.000E si o "paguba" de vreo 5 ori mai mare.
    La laptop asa e, i se cam rupe de alea 200 de euro.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 11th June 2013 la 00:32.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu stiam ca se pot cumpara licente OEM. Stiam ca licenta OEM cumparata cu sistemul o poti folosi cu o singura activare pe acel sistem, cea cumparata separat putand fi folosita pe mai multe calculatoare dar doar una activa.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Daca au salarii mari nu inseamna ca sunt si bogati, este o diferenta mare pentru noi, dar nici la ei nu reprezinta chiar marunt. Cu 100 de euro isi cumpara 11 kebabi, la noi de aceeasi suma cumperi 55. Cu aceeasi suma in Norvegia cumpara trei pizza si mai raman cu ceva, la noi cumperi 17,6. Bere Heineken cumperi aproximativ 30 de sticle, la noi 98... ca tot suntem la bauturi, intr-un restaurant modest "vinul casei" la ei cumperi o sticla jumatate, la noi aproape cinci - nici nu ma mir de ce suntem asa betivi - . La chirii, taxe de masini si alte cele nici nu mai fac comparatii.
    Ultima modificare făcută de Kaa; 11th June 2013 la 03:33.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    41

Implicit

Ca utilizator final, pot cumpăra licențe Windows OEM? NU
    Se refera la faptul ca nu pot fi cumparate individual de catre endusers dar se pot achizitiona odata cu OS preistalat pe un computer. (e vorba de computerele alea care au sticker cu licence key lipite pe ele - mai nou este stocata si in BIOS).
    OEM practic leaga acea licence key de hardware ID-ul acelui computer si este valabila doar cu calculatorul pe care a fost instalata initial - de aceea este si mai ieftin sa achizitionezi un PC cu OEM decat un PC + licenta retail. OEM licences sunt "generate" de catre producatorul hardware care este partener Microsoft in cazul nostru.

Garantia produsului am observat ca este 12 luni pentru persoana juridica si 24 luni pentru persoana fizica; daca il achizitionez pe persoana fizica il pot folosi la birou iar in caz de control sa le explic ca este al meu personal?
    Este o zona gri.

Care ar fi cea mai buna solutie pentru o achizitie si fara probleme in cazul unui control?
    Strict despre licentiere (in cazul firmei), ideal ar fi sa achizitionezi Volume License Key (VLK) Microsoft Volume Licensing - How Volume Licensing Works
    Mai exista un nivel de licentiere pentru firmele mari (MAK sau KMS - dupa necesitati)
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

stanccone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    5th May 2011
    Locaţie
    Giurgiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    162
    Putere Rep
    28

Implicit

Simultan vor fi achizitionate insa am vazut ca exista la vanzare si doar licenta OEM.
    O idee buna legata de extinderea garantiei.

Cred ca voi cumpara pentru persoana juridica si extind garantia.
    Apreciez raspunsurile celor ce au dezbatut.

PS. Am mai gasit urmatoarele:
    Licenta OEM, achizitionata in regim PUL [Personal Use License] are urmatoarele limitari pentru utilizatorul final:
    Pot fi folosite maxim 5 astfel de licente per client
    Nu este valabila pentru legalizare sau pentru upgrade
    Nu include suportul Microsoft

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vps windows
    De stefan_hellzone în forumul Hosting
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th April 2013, 11:52
  2. C++ pe Windows 7
    De DRG în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 22nd October 2011, 22:50
  3. Windows
    De sweetamber în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 18th October 2010, 10:50
  4. Windows VPS
    De lbordea în forumul Hosting
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th March 2009, 14:40
  5. NET Windows RO
    De Campian Cosmin în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th June 2008, 14:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •