Parca nu imi vine sa cred ca au avut asa multe. Ceea ce au pus la vanzare anul acesta a fost destul de slabut ( ca numar de produse) iar multe dintre ele au dat stoc epuizat aproape imediat. Au mai ramas cu electrocasnicele si cu produsele mici
Versiune printabilă
Parca nu imi vine sa cred ca au avut asa multe. Ceea ce au pus la vanzare anul acesta a fost destul de slabut ( ca numar de produse) iar multe dintre ele au dat stoc epuizat aproape imediat. Au mai ramas cu electrocasnicele si cu produsele mici
Oare? Puteau sa aiba si 1milion de comenzi. Care e smecheria cu black friday ? Sa arati stock epuizat? Pai nu pot face asta in fiecare zi! Iti fac un site de reduceri, cu 90% adr toate sunt stock epuizat, care e rostul?
Idea de baza e sa vinzi, nu sa scrii dupa 12 minute ca ai vandut 1 mil de produse, si dupa sa dai stoc epuizat. Anyway, in cazul meu, ce era ok, e oricum scump (pot comanda mai ieftin fara black friday), si restu sunt junk.
Vreti un ipad 4 la 100 ron? Dar cu stock epuizat?
Am si iphone 5 la 10 ron, dar din pacate e stock epuizat! Am vandut 1 miliard de bucati!
Nu m-am stresat prea tare (mai mult m-am amuzat), mi-am luat 8Gb DDR3 la 99 RON. In rest n-am vazut reduceri la ce ma interesa, dar am "gasit" cateva misculatii de genul: produsul care costa sapt trecuta 1200 ron, astazi costa tot 1200 ron, iar pretul taiat era 1399.
Tom, nu ai idee cat de mult te inseli. Stii ce inseamna sa ai peste 1000 comenzi in primul minut? Nu, nu ai de unde sa stii...
eu de exemplu as fi putut sa-mi iau ipad, era pe stoc...nu m-a interesat...
Dap, ma insel ca INTODEAUNA. Black Friday deschide sezonul de cumparaturi! Stii clar ca o sa ai 1000 de comenzi pe secunda! Ce faci? Ai stock (fizic sau virtual) de 1000 produse? Ca sa ce? pentru ca NU vrei sa vinzi!
Black friday e ziua in care toti AU IMPRESIA ca isi cumpara produse ieftine. Profiti de acest lucru si VINZI. Dar de fapt tu nu ai produse de vandut. De ce?
NU ai toate produsele pe stock, logic, ai deal-uri facute cu furnizorii special pentru black friday! Nu se supara nimeni daca primeste OFERTA in 2 saptamani,a sa ca poti sa vinzi! Daca vrei :)
Daca vrei doar imagine de "ieftin" cand tu esti scump, aia e altceva. Te folosesti de black friday sa vinzi gogosi, ca sa lasi impresia ca ai avut oferte, pentru ca defapt puteai vinde orice, ca doar scrii pe blog ca ai 1 miliard de comenzi pe secunda, si stockul a fost epuizat INAINTE de vanzare:)
Nu discutam de faptul ca site-urile nu merg. Ca produsele sunt 95% junk. Iar cele 5% ok, sunt mai scumpe decat intr-o zi normala.
In toata lumea e black friday, zi-mi un site cazut! Si trust me, acolo sunt 10.000 comenzi pe secunda. Dar ce sa vezi! Au produse :)
Nu m-am nascut ieri, si unul din hobby-urile mele e shopingul (am fost gay intr-o viata anterioara), la pret BUN, NU ieftin! Nu cumpar junk, niciodata. Prost nu ma consider (sunt subiectiv), dar asta nu inseamna ca nu pot vinde "gogosi" daca se cumpara!
Deci ca anul trecut, rebuturi cu stoc epuizat.
Nu poti sa vorbesti de lipsa stocuri, atata timp cat s-au facut peste 52.000 comenzi. Corect? Sunt deacord ca s-au terminat in 2 ore, dar nu poti spune ca nu s-a vandut...
Vrei sa-mi schimb parerea despre tine? Imi dai sursa un post pe un blog al magazinului? mai scrii si "corect?". Pai daca scriau un miliard, nu credeai, daca scriau 1 mie, ii luai de prosti, daca scriu 52.000 e corect? WOW
Vrei iphone 5 la 100 ron, am vandut doar azi 1 milion de bucati? Nu crezi? Stai ca scriu pe blog acum:)
Dar nu poti sa comanzi, ca stocul e epuizat inainte sa fie lansata oferta! Sorry!
E doar o strategie de marketing, NU de vanzari. Produse putine, stock epuizat, vanzari mici, imagine buna! Vanzarile se fac in alte zile, black friday a fost doar pentur imagine de "ieftin", mai putin la cei care se pricep, si vad ce produse se vand:) si stiu preturile.
Ghici, e Black Friday, Samsung Galaxy s3 16 Gb 2300 RON.
Stiu doua site-uri unde telefonul este 1850 respectiv 1950 RON dinainte de Black Friday
Cei care au "oferit" mari reduceri au marit preturile cu 1-2 saptamani inainte de BF si cu 1000 RON, iar acum au "taiat" ceea ce au adaugat.
O strategie care prinde la romanul sarac, care e in criza.
vrem sa importam si noi traditia asta americana dar in stil romanesc ... :)
Pai e simplu, urmeaza Cyber Monday Deals, daca nu anul asta, la anul sigur!
Ce vindem? Oferte ! Pai si restul anului ce vindem? Prosteala:)
Vreau sa imi iau un SSD de 180 sau 240. Depinde de pret.
Am gasit pana acum asa:
SSD Intel 520 Series 180GB SATA3 MLC OEM inssdsc2cw180a310
Intel 180GB SATA-III 330 Series 2.5 inch 9.5 mm Reseller Pack SSD - PC Garage
SSD OCZ Vertex 3 240GB SATA3 MLC 2.5 inch vtx3-25sat3-240g
http://www.cel.ro/ssd_uri/ssd-kingst...240gb-sata3-l/
Care l-ai recomanda din ofertele de mai sus?
Daca stiti ceva oferta mai buna postati linkul aici sau trimiteti pe privat. (puteti trimite afiliat sa iau prin voi)
Mersi. :D
Cam asa e.
Un exemplu simplu ar fi chiar emag.
Am facut un calcul si am ajuns la concluzia ca mai bine astept sa treaca tam-tam-ul asta cu Black Friday, sa revina preturile la normal, imi cumpar un cupon de la cineva si o sa ies mai ieftin decat daca as fi cumparat acum tv-ul 'redus'.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Asteapta pana la 12, va mai urma inca o serie de SSD-uri in oferta celor de la pcgarage, s-ar putea sa prinzi un pret ok.
Desi pcgarage a anuntat ssd-uri la ora 12, eu n-am vazut nimic :)
Mai destepti aia cu ofertele colective din Dragonul Rosu.
Aia nu au stoc, dar fac contracte cu producatorii. In 7 zile tre' sa le vina marfa. Estimeaza numarul de comenzi (au experienta, nu ca emag..) si obtin pret beton.
Black friday tine tot anu la ei si se descurca fara stoc. Si mai fac si bani.
e black friday si la mxhost.ro :)
E black friday si la RegieLive.ro (pentru cei care sunt studenti sau vor sa promoveze anunturi) - Primesti dublu pentru orice incarcare :)
Eu sunt multumit, mi-am luat un SSD 120gb de la emag la 300 RON si un hdd extern de 500GB la 200 ron. S-au dus repede, probabil in primele 5 minute(ssd-urile), dar probabil am fost printre primii care l-au luat. :D
Woothemes - Join in the crazy season sales | WooThemes
@tazonne
Tu daca vei cumpara azi un TV cu reducere 50%, crezi ca asta iti da dreptul sa cumperi oricand cu aceeasi reducere? Cu siguranta reducerea este valabila doar azi (sau acest weekend). Intamplator si eu sunt client mxhost si preturile la anumite servicii de gazduire sunt neschimbate de un an. Asa ca reducerea este reala (nu ca in alte cazuri). Si sincer, desi imi expira pachetul de gazduire peste 2 luni, ma gandesc serios sa achizitionez un pachet (nu stiu daca poate fi adaugat in continuarea celui existent sau vor merge in paralel).
Nu prea are relevanta exemplul dat de tine fiindca in mediul online, alte firme de gazduire ofera reducerea de 50% " for life " , uite un exemplu : Cheap Reliable Hosting!!!
@tazonne
Sa-ti reamintesc ca esti in Romania? Nu cred ca are rost. Fa o comparatie intre BF amazon vs emag si vei intelege de ce.
imagini, stai linistit ca nici Amazon nu m-a dat pe spate anul acesta, si acolo e plin de "rebuturi", iar chestiile interesante au un maxim 10% reducere. La unele produse, preturile cu reducere cu tot sunt mult mai mari decat in magazinele din Romania.
@rares
Nu te contrazic. Anul acesta am avut in vedere 2 modele de espresso-are si un ssd. La espressor - Amazon 100 lire (si pe stoc) - emag / domo / altex de la 900 lei in sus (aprox 200 lire). Exista si magazine care au pret similar cu amazon, stoc...zero. La ssd, amazon 70 lire (si pe stoc), restul magazinelor din Romania 120-140 lire (echivalent).
@puthre
Dupa mine BF in Romania are un scop precis. Eliminarea stocurilor vechi si / sau nevandabile pentru capitalizare in vederea sarbatorilor. Degeaba comparam BF Romania (abia la inceput, piata mica etc) cu BF din US, UK, DE etc.
Exemplu de rebuturi, te rog, pe care le-ai comanda, dar nu le comanzi ca sunt rebuturi.
10% reducere fata de pretul din Romania? Nu e clar!
Exemplu de produs, pe care l-ai cumpara, dar e mai scump pe amazon fata de romania.
Da, Amazon nu are black friday, pentru ca e magazin de reduceri! Daca tu oferi reduceri in fiecare zi, care e rostul la black friday? Magazine precum wallmart, macys, newegg, au blackfriday, pana si zappos are, care nu vindea la reducere, dar Amazon de ce ar avea?
Nu tin partea lui Amazon, nu am de ce (nu sunt chiar cei mai ieftini), dar de 5 ani, nici ciorapi n-am mai cumparat din ro. 70% din produse le comand pe Amazon, pentru preturi, calitate si customer service. Stiu sa caut produse, stiu sa aleg, de aceea te rog sa dai cateva exemple. Dezvolt un proiect cu o firma americana, fix pe nisa de reduceri, si chiar m-ar ajuta exemplele tale.
Da, dar in offline! In offline e cu adevarat black friday:) In online e foarte greu sa discuti de "lichidare de stoc", ca nu prea ai stoc:)[COLOR="Silver"]
Amazon vine doar o parte din produsele de pe site, in rest e marketplace. Asa ca daca produsul nu e in stock pe amazon, nu Inseamna ca amazon nu-l are in stoc, si invers.
Cat despre preturi, suntem tara paradoxurilor: cele mai mici salarii, cele mai mari preturi:)
Ma refeream la reducerile de 10% fata de preturile intregi din amazon, evident. Vorbeam despre ce inseamna promotiile la ei.
Termenul de "rebuturi" e inventat de puthre si eu mi-am permis sa-l folosesc. Prin rebuturi eu inteleg produse vechi, produse slabe ca specificatii, sau produse care nu se remarca prin nimic in clasa lor, produsele pentru mase...
Uite si un exemplu ce ar trebui sa fie edificator. De acest produs chiar sunt interesat.
Oferta amazon: 3.977 Ron (pret intreg: 5.568 Ron) Canon 10 - 22 mm / F 3,5 - 4,5 EF-S USM 10 mm-Lens: Amazon.co.uk: Camera & Photo
Oferta f64: 3.099 Ron (pret intreg: 3.499) http://www.f64.ro/canon-ef-s-10-22mm...omotional.html
Cum ti se pare? Gasesti pe amazon (uk) un pret mai bun ca in Romania?
Ok, hai sa facem diferenta intre magazine si "balarii". Cand mergi in magazin, cauti sa vezi "trend" la fashion, sau "trend=modele noi" la electro & it. Nu cauti second hand sau colectii din 2008, vandute la sac. (Sper:) ) Gen Fashiondays & company.
Cand vinzi produse noi, nu ai stock, decat daca esti de ceva timp pe piata, ai ceva date si poti estima (preconiza) un volum de vanzari, ca sa merite sa tii banii blocati. De aceea nu inteleg cum sa dai stock 0 dupa 2 min :) sau 3 secunde:)
Black friday e definit ca "inceperea reducerilor de iarna", care de ex in Us sunt defapt in ianuarie-februarie. NU e singura zi din an cu reduceri:)
@Tom
Paradoxul nu se termina acolo. Daca invelesti un "shit" in poleiala si mai scrii "reducere" pe el, esti deja pe profit.
Citeam azi cateva comentarii. Cineva spunea "am avut 400 lei si am vrut sa iau un ssd. N-am mai apucat, asa ca am cumparat carti". Restul e cancan!
Sau cand majoritatea clientilor produselor pe care le comercializezi vor livrare in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi.
Cum sa ai stoc 0 dupa 2 minute inteleg. Pui pe site cateva produse (dar nu prea multe) cu care iesi in pierdere ca sa para ca ai avut si ceva reduceri ok :)
MA, la 3 secunde out of stock, nu ai pierdere! Pur si simplu NU le ai:)
Apple are reducere azi! Numeri pe degetele unei maine zilele cu reduceri la apple, pentru ca apple NU e brand cu reduceri: Official Apple Store - Buy new iPad mini, iPad, iPhone 5, MacBook Pro, Mac mini and more - Apple Store (U.S.) 368 usd+ tax :) Le au si acum, si au trecut 3 secunde:)