Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Pentru ce ai alege sa programezi aplicatii?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Pentru ce ai alege sa programezi aplicatii?

Sa presupunem ca de astazi vrei sa te apuci de programat aplicatii mobile si ai de ales intre aplicatii IOS (pentru Iphone/Ipad) si aplicatii Android. Pentru care sistem de operare ai alege sa codezi aplicatii, si de ce?

Vreau ca in raspunsuri sa tinem cont atat de limbajele de programare ce trebuiesc invatate (sa presupunem ca luam totul de la zero), dar si monetizarea acestor aplicatii. Pentru ce platforma se vor vinde mai bine aplicatiile, si de ce? Mentionez ca este vorba de piata externa, ci nu de ce romaneasca.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Cred ca linkurile astea iti pot face o idee catre ce trebuie sa te orientezi.

Google Trends: android, ios,

Google Trends: android apps, ios apps

Apple are doar cateva device-uri, pe cand pe Android OS ruleaza sute (daca nu mii) de dispozitive, de cele mai multe ori mai ieftine. Asta determina un numar mai mare de utilizatori Android si, implicit, o cerere mai mare pe partea de programare.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post

Ca si trend stiu ca androidul este ascendent. E si normal, intrucat l-au adoptat foarte multe branduri mobile. Pe mine ma intereseaza mai mult aspectul de vanzare al aplicatiilor. Tind sa cred ca utilizatorii de IOS sunt indreptati mai mult spre business si ar fi sanse mai mari sa cumpere aplicatii. Majoritatea celor ce cumpara acum mobile cu android fac acest lucru pentru ca este la moda sau pentru ca li se baga pe gat. Poate gresesc.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post

Apple are doar cateva device-uri, pe cand pe Android OS ruleaza sute (daca nu mii) de dispozitive, de cele mai multe ori mai ieftine. Asta determina un numar mai mare de utilizatori Android si, implicit, o cerere mai mare pe partea de programare.
    Trendurile date ca exemplu nu au nici o legatura cu intrebarea din topic, nimeni nu prea cauta ios, sau ios apps , lumea cauta iphone, iphone apps, ipad , poti compara mai corect : iphone apps vs android apps .

Faptul ca Android OS ruleaza pe mii de dispozitive nu face decat ca timpul de programare sa fie de cateva ori mai mare, iar numarul de utilizatori acelasi .Trebuie tinut cont la fel si de banii utilizatorilor, degeaba sunt multi cu telefoane de 50$ care nu or sa dea in viata lor nici 1$ pe o aplicatie .

Eu daca m-as apuca acum as incepe sa fac aplicatii pentru IOS , mi se pare o piata mult mai stabila, si din punct de vedere al device-urilor si al vechimi pe piata, iar in urmatori 2-3 - 5 ani nu prea vad cum o sa se duca prea mult in jos .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de Maldinii Vezi Post
    Faptul ca Android OS ruleaza pe mii de dispozitive nu face decat ca timpul de programare sa fie de cateva ori mai mare, iar numarul de utilizatori acelasi .Trebuie tinut cont la fel si de banii utilizatorilor, degeaba sunt multi cu telefoane de 50$ care nu or sa dea in viata lor nici 1$ pe o aplicatie.
    Exista multe telefoane de sute de euro si pe Android. Numai Galaxy S3 s-a vandut in peste 10 milioane de unitati in aprox o luna de la lansare. Numarul de utilizatori nu e acelasi, e mai mare pentru Android fata de cei care au iOS.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 5th August 2012 la 17:21.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Ai dreptate am formulat eu gresit ca e acelasi numar de utilizatori, altceva vroiam sa scot in evidenta de asta nu am stat sa caut numarul exact pe internet .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Acum cred ca ar trebui sa punem problema si in alt mod. Probabil in functie de tipul aplicatiei ne dam seama daca este mai bine sa o programam pentru IOS sau pentru Android. Probabil o aplicatie mai generala de genul GPS ar fi mai potrivita pentru Android, dar o aplicatie business cred ca s-ar vinde mai bine pentru utilizatorii Iphone. Mai sunt si alte pareri?

Later edit: M-ar mai ajuta si alte pareri. Multumesc!

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu cunosc statistici insa stiu ca iPhone domina piata de smartphone in US, unde e si cea mai mare putere de cumparare. Eu as merge is iOS.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Te înșeli. Android domina în toată lumea, inclusiv Statele Unite.

În US Android are 51.6% cota de piață, în timp ce iOS are doar 32.2%. Statistica a fost efectuata pe 1 august 2012, deci sunt informatii recente.

Momentan se câștigă mai bine din aplicații iOS, pentru ca utilizatorii Android au fost obișnuiți cu gratuitati, dar lucrurile se schimba, conform developerilor.

Pe de alta parte, Android Îți oferă mai multă libertate, totul e open source, și ar trebui sa iti fie mai ușor să dezvolți pe platforma asta. Problema sta în fragmentare: peste 500 de branduri de telefoane, fiecare cu mai multe terminale și 6 versiuni ale sistemului de operare sunt încă folosite.

Citat Postat în original de Seph Vezi Post
    Nu cunosc statistici insa stiu ca iPhone domina piata de smartphone in US, unde e si cea mai mare putere de cumparare. Eu as merge is iOS.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

Eu am dezvoltat o (mini) aplicatie gratuita pentru android, in 2 luni a avut 171 total user installs, 44 active device installs si 2 calificative de 5 stele. Nu a fost promovata decat inscrisa in market. Este un mic ebook despre o dieta, in limba engleza, ceva foarte banal.

Nu am incercat nimic pe iOS, deci nu pot sa spun nimic despre el.

Dar la prima vedere, oricine poate observa ca foarte multe aplicatii chiar super sunt free pentru android in timp ce esti nevoit sa dai bani grei pe ele pentru iOS. La capitolul apps te stoarce de bani un iOS fata de Android.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mai multe aplicatii, mai multi fani, nu?
    De Vali D în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 5th February 2012, 13:52
  2. Realizez site-uri si aplicatii web si magazine virtuale
    De gloobal în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th December 2007, 22:05
  3. aplicatii java mobile
    De dublutz în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th November 2007, 10:27
  4. Aplicatii mobile
    De take me away în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th May 2007, 22:17
  5. Aleger denume domeniu la aplicatii seo
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th August 2006, 09:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •